Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 14
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/wali/wali.jpg)
wali spune:
ronina-felicitari ptr. aniversarea de ieri. Eu astazi fac 24 de saptamani si sunt fff fericita.
emmaella - felicitari ptr. aniversarea de sambata
chitosenia - e ultima zi de munca doar de pe anul asta? Eu pana in 16 decembrie mai merg la lucru si apoi nu mai merg deloc. Imi voi lua un scurt medical, apoi mai cateva zile din concediul meu de odihna de pe anul asta si apoi pot intra lejer in prenatal. Teoretic as putea intra chiar de la 1 ianuarie, ptr ca sunt fix 84 de zile pana la DPN-ul meu, dar am zis ca e bine sa las o marja de eroare, pentru orice eventualtate.
happylica - draga mea nu esti singura care-si face probleme in legatura cu sanatatea copilului din burtica. Medicul ne poate confirma doar ca e fizic sanatos, dar nimeni nu te poate linisti cu privire la intelect. Doar nadejdea in Dumnezeu, ne poate face sa trecem peste gandurile negre. Si toate viitoarele mamici le au, crede-ma, dar nu se prea discuta pe tema asta, mai mult din superstitie. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe mamica ta.
kovacsc - si eu imi simt copilul in fiecare zi acum si cand aveam 20 de saptamani. Sunt foarte sigura de asta. Asa ca nu au de ce sa te ingrijorezi, mai ales cand il simti la aceeasi ora in fiecare zi.
sovietica - ai un dar minunat de a povesti ce fac picii tai si de cum de bine va simtiti in familie.Se simte ca esti fericita, chiar daca te mai doare cate ceva sau acumulezi kile mai multe decat ai vrea tu.
LGabiL - ce dulce e fetita ta si cum are ea grija de baby boy!
Dara - eu iti recomand si un medic homeopat, ca supliment la pediatru. Sau poate fi un pediatru cu competenta/specializare in homeopatie. Eu merg doar la homeopat de vreo 3 ani si vreau sa-mi ajut copilul, la nevoie, tot pe calea asta.
lelu - eu merg doar la dr. Bacila, ptr ca am incredere in ce vede el la eco. La 22 de saptamani mi-a facut si eco 2 D si 4 D la Clinica Grigoras. Pe 21 decembrie merg tot la Grigoras, dupa care o sa-mi fac programare la cabinetul lui privat, undeva pe langa Liceul de muzica, fostul cabinet al dr. Vasile. Eu pe sotii Muresan ii cunosc, deoarece am fost pacienta d-nei dr. Cezara vreo 6 ani. Mi-a placut de ea si ca om si ca medic. Am si recomandat-o multor fete dintre care una, colega mea medic de intreprindere, a si nascut cu ea si a fost foarte multumita. Din pacate ea si sotul ei nu mai asista nasteri la Bega, doar la privat.
Va pe toate fetele si burticile.
24+ cu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Niko, merci mult, inteleg ca dna dr. este la Puls Medica sau asa ceva?
Happylica, nu mi le cos eu, ci soacra mea sau croitorul, la indicatiile mele – bine, si taica-miu ar putea face modelul cort la masina de cusut. Ca rochiile sunt mai degraba un fel de corturi sa zic asa, ca citeam ca cine are bufeuri in sarcina, are si dupa. Adica suport putine chestii pe mine acum si mi-e teama ca asa va fi si dupa. Sunt ceva gen late de 90 si lungi de 120, ca latimea ma ajuta sa vina ca un fel de maneca. Sunt bumbac subtire, colorat si vreau sa le fac cu nasturi pana spre buric sa le pot descheia pt. alaptat. Recunosc ca ma si enerveaza camasile de noapte din magazine, imi par stupide, scuze, plus ca stiu ca vara-mea schimba cate 3-4 in spital si dupa, ca se tot murdareau, lapte, lohii...Eu altfel nu port pijamale sau camasi de noapte niciodata, ca-s mai rockerita de fel si dormeam in tricouri negre lungi (de la 118 kg la 68 kg ajunsesera un fel de rochii), eventual colanti negri din bumbac, dar acum mi-ar fi utile chestii care se descheie in loc de tricouri. Vor fi ca un fel de material lung, dat in doua, cusut pe laterala, lasat gaura din cusatura pentru maini si taiat gaura pentru cap - plus facut fanta pentru nasturi, rotunjit la poale, ca ma rup bufeurile si e greu cu altceva decat rochioaiele astea. Aveam o rochie din asta si le voi face dupa ea. Mai au si rolul de a putea intampina si musafiri in ele (daca apar si ma vad prin casa), ca nu se muleaza pe corp, nu tre sa ma schimb pt. alaptat si nu arata chiar a camasi de noapte. Am luat ceva gen 4 metri turcoaz si 4 metri portocaliu :P sa fac 4 rochii de casa. Mai caut un fel de halat ceva de pus deasupra in spital, ca nu posed nimic de fel. Am vazut niste capoade de-ale cu flori de-ti vine rau, tre' sa mai caut, ca unul mai uni asa (adica nu cu flori turbate sau leopard cu flori) era 130 lei. Am ajuns eu asa la ideea ca pe-astea tre sa mi le iau, ca la spital ajung sigur de-acuma, orice ar fi.
Irina,oi fi facut vreun fel de gripa? Multa sanatate!
Chito, merci, da, cam asa gandeam, de-aia ma dotez cu "corturi" :P Crezi ca-mi ajung 5? Cam cate schimbi pe zi ca te uzi de lapte? (Intreb la modul serios, ca-mi mai confectionez :) Mie mi-e cald si la picioare :) am 2 sutiene de alaptare si astept, nu mai cumpar altele, sa vad daca ma mai maresc. Da, treaba cu aerul am inteles ca e esentiala si daca faci ragade, asa ca again, de-asta la mine corturile – dar si acu' stau tot asa din cauza pielii uscate si care ma frige tot timpul. Si e misto ca mai apare lume la noi, avem multi prieteni, si sub cort nu se vede nimic nimicutza. Si la spital la fel, stiu ca mai apare lume si nu ma dau in vant sa ma vada in camasa de noapte.
Tala, merci mult, ti-am trimis PM; pai la pediatru e ok daca nu vine acasa, consultantul de alaptare, daca nu-ti iese treaba, e separat de pediatru. Sunt doamne care fac facultatea de moase si nu mai stiu ce fel. Hi hi, nici eu nu ma mai duc la Pop, aveam pe 16 decembrie, daca o vrea cineva, ziceti...
Eu oricum trebuie sa iau aspirina sa previn preeclamsia si ma ajuta si la artera cu rezistenta crescuta (cea cu 0,82).
Am priceput, iau si prosopele mici.
Cu alaptatul stiu ca te poti nimeri sa ai doar colostru in maternitate si laptele sa-ti vina acasa abia, cu angorjarea, canale infundate si toate alea si de-asta ma gandeam sa am la cine apela.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
dara76 spune:
Hai ca la faza cu tivul la finet mi-am raspuns singura ca e nevoie, ca l-am spalat si s-a zapacit. Tot asa am invatat ca nu iese bine la calcat la temperatura bumbac, ci trebuie la lana, unde nu se prajeste cum mi-era mie teama :)
Ce ma enerveaza ca dupa ce scriu ma trezesc ca mai aparusera in acelasi timp nu stiu cate mesaje simultan, de multe ori, pe care daca nu ma uit in urma mesajului meu, le pierd. Impulsul ar fi sa ma uit de la mesajul meu incolo, nu si in urma sa vad daca a mai aparut ceva.
Fetele care mai aveti un copilut, cum s-a schimbat relatia cu sotul la aparitia lui bebe si dupa? Adica ma rog, daca s-a schimbat vreun pic.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Dara daca te referi la postul lui wali e asa din cauza ca ea inca mai e moderata si a aparut mult mai tarziu postul decat l-a scris
Monica, fericita 24+ cu
Cezar-Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Gabi, multumesc mult pentru explicatii. Pana la urma imi dadusem si eu seama ca este vorba de radiografie. Acum s/a panicat sotul. De ce el si cealalta persoana poarta sort iar Finn va fi sub raze? Nu/l afecteaza? E ceva, Dave asta al meu!!! Mai rau ca o baba.
Irina, Tala.
Eu incerc sa nu ma stresez prea tare. Pe 13 seara avem morfologia de trim 2 si pe 14 dimineata radiografia lui Finn. Sper sa aflu vesti bune despre amandoi baietii mei.
Eu am luat pt Finn un set de masinute cu animale de circ, o punga de ursuleti gumati si un fudge de la cadbury. Pt sot am luat niste biscuiti umpluti cu smochine si niste ciocolate de la magazinul englezesc. Eu nu voi primi nimic pentru ca sotul meu iar a uitat de mos. Dar o sa/mi cumpar singura ceva.
Si eu vreau sa fac bradul cat mai curand, dar nu am vazut decat niste molizi la un magazin vietnamez. Anul trecut am avut un brad foarte frumos luat de la Bauhaus.
Am vazut ca nu sunt singura care abia asteapta sa se italneasca cu bebe fata in fata. Eu sunt curioasa daca va semana cu Finn, daca va avea ochii verzi ca ai mei si ai fratelui si parul cret.
Dara, cand ai spus ca esti mai rockerita mi/ai adus aminte de niste intamplari. Cand eram foarte gravida cu Finn am fost la concert Faith no more. A jucat tontoroiul la mine in burta cat a durt concertul. Si acum e mare fan. In general ii place rock/ul, ska, reggae, blue, jazz cam ce ii pune taica/sau. Alta intamplare nu foarte frumoasa a fost la nastere cand s/a decis sa fac cezariana de urgenta. A trebuit sa scot toti cerceii... Eu l/am scos pe cel din limba, asistentele trageau de cele din urechi si sotul transpirase tot incercand sa/l scoata pe cel din spranceana. Binenteles ca nu a reusit si si/a auzit cateva din partea mea. Saracul era asa stresat. Dar si eu. Chiar mi/a parut rau dupa ce m/am trezit din anestezie. Puteam sa mor si ultimele cuvinte adresate lui nu ar fi fost prea placute.
O noapte frumoasa va doresc.
Finn Constantine 15.10.2009 si 19+
Euan Tudor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Salut fetele!
Chitosenia: bravo tie ca mai mergi la munca doar o zi, sper sa ai un concediu placut. Legat de dulciuri, eu am o mare feblete pt bomboanele de pom, asa ca luna asta am in ce da iama cand ma apuca, am cumparat vreo 2kg
Carina: of of, sper sa-ti treaca repede durerile astea de cap. Ma bucur ca esti optimista si increzatoare in medic, astept petrecerea din februarie
Happylica: condoleante!
Eu mai merg la lucru pana de Craciun, apoi iau zilele de concediu de odihna ramase si din ianuarie planific prenatalul.
Kovacsc: daca tu simti ca e bebe eu zic ca asa e. De la 19-20 sapt si eu am simtit-o zilnic, e drept ca la inceput doar cand stateam linistita.
Sovietica: din nou ai reusit sa ma faci sa zambesc, tare imi place cum povestesti Eu inca n-am pus multe kg dar tot ma doare bazinul de fiecare data cand ma ridic din pat, zici ca am 50 ani in plus, fac mai rau decat mama :(
Emmaella: impreuna vom face timpul sa treaca mai usor.
Dara: ce bine ca ne mai zici si noua din ce citesti... multumim
LGabiL: ce dragut ca e asa grijulie fetita ta cu bebe mic
Magddalena: si pt mine e un adevarat rasfat sa caut lucrusoare de bebe, nu ma mai opresc. E inca devreme dar nu ma pot abtine
Marcella: mai ai si alt fel de simptome gen dureri de cap si imunitate slabita? Sper sa nu fie o viroza din aceea care afecteaza flora intestinala. Vestea buna e ca asta trece in vreo 3 zile si apoi esti ca noua.
Irinaelena: ma bucur ca esti bine acum si multumim de informatiile legate de celule stem. Eu inca sunt indecisa la acest capitol...
Tala: ma bucur ca te-a mai linistit doctorita si multumesc ca iti faci timp sa ne mai povestesti din experienta ta, sper sa reusesc sa tin minte cata informatie curge pe aici.
Wali: felicitari si tie pt cele 24 sapt.
Ai gasit un homeopat bun in Timisoara? Daca da, imi poti lasa si mie datele in PM pls?
Eu azi am facut ultima perfuzie cu fier, sper sa fie bune analizele acum si sa nu mai fie nevoie sa fac tratamente curand. Iar azi la cursul prenatal ne-a povestit despre fazele nasterii naturale. M-a cam luat cu frig nitel ca eu reactionez rau la durere 25+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikoniko/nikoniko.jpg)
nikoniko spune:
Dara, nu stiu daca mai este la Puls, dar daca vrei iti pot trimite nr de tel pm.
Niko, mami de Alex(1995) si 19+ cu
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikoniko/nikoniko.jpg)
nikoniko spune:
Eu o chem acasa pe dr Musetescu. Dintotdeauna. Si mi se pare mult mai safe asa. Am si eu "pasaricile" mele
Niko, mami de Alex(1995) si 19+ cu
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Niko, si acum ca e baiatul mare iti vine pediatra acasa? Asa mai rar, bravo! 25+
Bianca
dara76 spune:
Monna, nu doar la postul lui Wali ma refer, des patesc, chiar daca dau refresh, sa mai apara ceva dupa ce dau eu send si si la alte fete ma intrebam uneori daca or fi citit ultimul post inainte sa scrie - aveam senzatia c-a aparut in paralel cu momentul cand au scris ele.
J.D., bine ca mi-ai zis, sa scot si eu al doilea cercel :) Inteleg ca suntem 'pe felie' si in domeniul asta :) Citeam in cartea cu "how to have your second child first" ca ce atata Mozart si nu stiu ce la bebe, sa punem copilului ce ne place noua si chiar cei din carte puneau AC/DC si copilu' era ok, cica :) Acu' eu stiu ca s-au facut si studii cu Mozart si altele asemenea si chiar au niste calitati, nu zic nu, deloc. Tin pumnii pentru 13 si 14.
Niko, da, merci mult mult de tot, as vrea numarul. Dr. la care voiam eu e si sefa de clinica si na, desi a ajuns acolo pe merit si studiaza la greu pe banii ei, uneori poate o fi prea ocupata. Nu o voiam pt. ca e sefa de clinica, ci pt. ca stiu cum gandeste si cum se pregateste, de la o prietena care e prietena cu ea.
Eu i-am facut cadou sotului un telefon si el mie un aspirator mic, ca asta voiam :P Ieri 'simteam' ca ma invadeaza praful si ca tot vreau sa organizez lucruri si azi primesc mail de la babycenter cu 'simtiti ca tre' sa curatati praful si sa scapati de dezordine', am ras zdravan. Voiam aspirator mic ca mi-era asa mai teama sa ma lupt cu mastodontul vechi si tot voiam sa curat tot felul de zone :P Dar l-am luat cu furtun, ca sa mearga si 'batista bebelusului' la el.
![](gravida.gif)