URGENT ! greutate mare la 9 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Este si inalt copilasul. 80 cm e inaltimea medie pentru 1 an si jumatate. La 80 cm in medie ar trebui sa aiba vreo 10-11 kg. Deci are aprox 4 kg peste greuatea normala la inaltimea lui.
Nu renuntati in niciun caz la laptele mamei. Dar in rest fructe, legume si carne, in niciun caz biscuiti, pufuleti, prajituri de casa, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Trebuie sa faci cateva investigatii suplimentare:
o vizita la endocrinolog, pt a-ti doza niste hormaoni d ecrestere,adica sa iti faca niste analize sa vada cum stati din acest punct de vedere.
de facut un colesterol puiului neaparat
nu am retinut daca e pe LP sau LM.LP poate fi o cauza.
de facut o proba digestiva din fecale
pe partea digestiva o recomand pe dr Crisitina Becheanu, dar ar trebui si un endocrionolog pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Si Luca s-a nascut cu 4,000 grame, si la aproape 6 luni are 8,700 grame. Deci mai mult ca sigur va ajunge si el la o greutate apropiata de cea a puiului tau. E bine sa ii faci toate investigatiile,dar pentru linistea ta , ar trebui sa iei in considerare si faptul ca s-a nascut mare,si lungimea lui.

De multe ori medicii au tendinta de a aplica o regula generala si anume graficele, insa nu toti copiii au acelasi ritm.

Stiu cazuri in care bebeii pana sa umble erau grasuti , iar dupa aceea au stagnat, greutatea echilibrandu-se in timp.

Multa sanatate!

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu as zice, in primul rand, sa schimbi medicul - nu mi se pare in regula ca timp de 9 luni, in care copilul a avut parametri iesiti din limite, sa nu zica nimic, si poc - dintr-o data sa zica "ca-i prea gras pentru varsta lui". (corect ar fi fost sa spuna ca-i prea gras pentru inaltimea lui). oricum, copilul nu a crecut dintr-o data in greutate, asa ca nu mi se pare ca pediatrul si-ar fi facut treaba. presupun ca si diversificarea s-a facut tot sub indrumarea/ pe schema lui.

in al doilea rand, greutatea e mare in raport cu inaltimea, dar "corectarea" nu cred ca ar trebui facuta din sfaturi de pe forum. in fond, pot fi ceva probleme cu copilul. in afara de sfaturile de bun-simt cum ar fi continuarea alaptarii si scoaterea chestiilor care nu fac bine in general (zahar, sucuri si fainoase rafinate), ma gandesc ca o opinie medicala ar fi indicata pentru o dieta specifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Fiind posesoare de copil mare, am invatat repede ca nu exista greutate pentru varsta decat foarte orientativ.
Exista in schimb, pe diverse fenotipuri (adica tinand cont si de ereditate si factorii de mediu) grafice de tip inaltime-varsta-greutate, grafice de crestere.

Pe baza unui asemenea grafic (cred ca gasesti si pe net) poti determina daca si cu cat in afara curbei de crestere potrivite este bebelusul si abia apoi sa vezi ce e de facut. Ca idee endocrinologii lucreaza cu asemenea grafice. Si pediatrii ar trebui, dar, din pacate, nu utilizeaza toti in mod curent asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Noua la controlul de 9 luni medicul ne-a zis foarte senin ca-i sub greutatea normala(fara alte indicatii) iar eu am decis sa cer o alta parere. Am fost la o clinica privata unde mi s-a spus ca fiecare copil are ritmul lui,dar (pentru a elimina orice suspiciune) mi-au fost recomandate mai multe analize(ecografie abdominala, sange, urina, proba de digestie,intoleranta la: gluten,lactoza) cu care am mers iar la medicul de familie sa cer trimitere. Nu pot sa spun ca i-a facut placere, dar mi-a dat trimiterile necesare. Nu mi se pare normal ca nu ti-a dat investigatii suplimentare, dar se pare ca se poarta. Probabil curand o sa-ti dea si o reteta de antibiotic "sa-l ai in casa".
Te sfatuiesc sa mergi la un alt dr.
Sanatate
Editez: Dr cel nou m-a pus sa-mi notez timp de o luna absolut tot ce mananca(ora,gramaj).Poate ar fi bine sa incepi si tu sa-ti notezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florynn81v spune:

nu..mama nu a facut diabet la nastere...a avut cei drept ceva complicatii la cezariana...copilu fiind f mare dar multumesc lui Dumnezeu...au fost sanatosi amundoi....baietelu e f sanatos...nu se imbolnaveste usor...e activare pofta de mancare...doarme bine...e destul de normal....ca constitutie noi parintii suntem undeva la mijlok....la 1,70 amundoi...nu f inalti si nici peste greutatea medie...o sa incercam sa umblam la alimentatie in primu rand...si intr-o luna daca va incepe sa mearga...vedem cum evolueaza apoi cand va face si miscare.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florynn81v spune:

sincer si noua ni sa parut ciudat ca la controlu periodic facut cel putin odata pe luna ,doctorul nu a mentionat nimik pana acum,ca e prea dezvoltat sau ceva de genu...si acum dintr-o data ca e f mare...de parca nu-l vazuse pana aunci...in fine...o sa cautam cu siguranta si o alta parere de specialitate ..sper sa fie ok....sa nu fie nimik grav....sau ma gandesc ca poate seamana cu mine...ca din cate mi-au zis ai mei eram destul de grasut pana la un an...si tocmai deaceea am inceput sa merg dupa un an....apoi nam avut probleme cu greutatea si nici acum la 30 de ani....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ei si Eva a fost maaare la nastere...la trei luni arata ca un copil de sase-sapte.luni..a mers si ea la 1 an si doua luni...dar am reglat putin alimentatia..si acum e o domnisoara inalta si subtire,dar e grea la oase..daca o vezi e una dar daca o iei in brate....a ta e hernia de disc......depinde de structura osoasa,de musculatura,de conformatie...eu si taica`su` suntem tot asa....la medie dar in afara de mine si el,in neamurile noastre toti sunt de la 1.85 in sus....noi suntem piticii....
Eu nu i-am dat niciodata cereale,biscuiti,gris...fainoase in general...nici cartofi,nici de astea...

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Baietelul vostru are un pic mai multe kg decat este normal, insa avand in vedere ca a luat startul in viata cu muuult peste media noilor-nascuti nu este o problema vitala. Eu cred ca va stagna sau chiar va mai scadea atunci cand va incepe mersul de unul singur.
bineinteles, trebuie avuta grija si la alimentatie - cereale, biscuiti, gris, paste fainoase, cartofi, etc. Trebuie supravegheata putin alimentatia pt ca e ffff greu sa tii un copil la regim (la noi dulciuri sau regim contra diareei). Adult va fi bine-facut si inalt,corpolent, un plus pt muuuulte fete

baietelul meu a avut 4.200 g la nastere si a luat constant 1.2 - 1.5 kg pana la 6 luni. cand a inceput sa mearga, pe la 11 luni, lua mult mai putin, iar la 1 an avea cam 82 cm si 12.5 kg. dar , intotdeauna, comparativ cu alti copii, era grasut, dar nu obez sau ceva asemanator.

acum, la 4 ani si 4 luni, are 110 cm si 20 kg. arata f bine, e perfect, nu e nici gras nici slab, insa fata de unii colegi este mai inalt, nu arata de 4 ani jumate.

Mergi la inceput