In asteptarea Craciunului
Raspunsuri - Pagina 6
ML spune:
Roxana, mi-a fugit gandul la tine azi in timp ce asteptam fata la dentist si rasfoiam o revista "Living"/ Martha Stewart. Uite de ce :
http://www.marthastewart.com/864529/brownie-bow
Mai simplu decat restul torturilor, de efect, totusi, nu? Parcurgand la repezeala pagina, chiar mi s-a parut ca este o cutie de pus sub brad.
roxanaz spune:
ohoooo!! fantastic de frumoasa!! (eu sunt adepta ornarii minimaliste, poate si din cauza ca nu ma pricep la altceva.... ) imi place de mor asta! ia ca am printat stencil-ul...
ma gandesc daca pot sa o aplic si pentru asta.....
ML spune:
Cu ce l-ai acoperit, Roxana? Fondant ? Scuze de nepricepere, chiar si asa necunoscatoare, m-as infige in stelutele si fundita ta :).
Cred ca ar merge, nu? Cu cacao. Sau ar zbura :)?
Sa nu-ti dau de lucru cu scrisul, vorbim dupa sarbatori, daca optezi pentru tort.
roxanaz spune:
da, cu pasta de zahar e acoperit. si nu e un tort, e o prajitura cu fructe, din aia specifica Angliei. plina de fructe uscate si imbatata . mie mi se pare fantastica (prajitura ).
ce imi place e ca se pot infige dintii si in omul d ezapada, si in fundita. anul trecut l-am intins cam gros (se vede in anumite poze), anul asta il fac mai frumos clar
nu ar merge cacao peste ea, zboara de numa'. dar ar merge minunat pe un tort din ala cu 3 feluri de mousse de ciocolata, si il fac in forma dreptunghiulara. si am gasit si motiv, pentru ziua sora-mii
ML spune:
Ha, ha, scuze de confuze'.
Mai incolo dupa sarbatori vreau si eu, te rog, reteta de tort cu mousse, daca nu are gelatina mousseul.
La multi ani surorii tale, te astept cu poze.
bpaula spune:
Roxana da-ne si noua reteta de prajitura cu fructe uscate. Am si eu pofta de asa ceva.
roxanaz spune:
Mik, tortul ala mousse are gelatina, dar zau ca merge si fara. adica pui nitel mai putina frisca si as baga mana in foc ca se tine relativ teapana. DAR mi-ar fi putin mai frica sa suprapun 3 straturi. sa nu intre una intr-alta.
Paula, eu fac reteta asta: www.bbcgoodfood.com/recipes/4925/ginger-and-orange-christmas-cake" target="_blank"> cu ghimbir si ananas
dar acolo pe GoodFood ai mai multe retete, incearca pe oricare.
comun la toate sunt: se tin in alcohohol cateva zile fructele uscate, se amesteca apoi cu faina, oua, grasime (unt sau chiar untura), nuci si multe mirodenii. se coc apoi in forme imbracate bine in hartie, la temperatura mica, aproape 3 ore (asta pentru ca e putina faina si aluatul moale, deci trebuie sa se patrunda). zau ca e fantastica....
se face cu ceva timp inainte si se pastreaza acoperita, invelita in 2 straturi de folie. daca stii ca nu mananca copiii se imbiba din cand in cand cu sherry, vodka sau brandy.. miam miam!
R
valentinag spune:
Am gasit o reteta de biscuiti, am incercat-o aseara, yamiii!Imi pare rau ca nu-mi mai merge aparatul foto, sa fi facut neste poze, da ma credeti voi si fara!
E asa:
125 gr unt
40 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
130 gr faina
30 gr amidon
coaja rasa de la o lamaie
Am amestecat toate ingredientele, a iesit o coca moale, dar nu lipicioasa, am lasat-o in frigider o ora, apoi am format bilute, le-am pus pe hartie de copt la vreo 180 gr grade, inainte de asta le-am aplatizat cu lingura, vreo 15 min cred ca au stat, acum e in functie de cuptorul fiecaruia, eu n-am d'asta cu grade, ventilatie nu-s ce!
Le-am scos, le-am lasat sa se racesca putin, apoi le-am lipit cate doua cu gem de gutui!Au iesit bestiale!O sa fac si in alte combinatii, ca sa dau cadou de Craciun!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea