In asteptarea Craciunului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ioi...si chiar e turta dulce?Adica are gustl ala specific?


Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pai gustul specific de turta dulce este dat de combinatia de arome: scortisoara, cardamom, ghimbir, nucsoara.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

In asteptarea Craciunului am facut aseara cozonac cu aluat oparit!
A iesit un super cozonac, pufos si aerat mai ceva decat un pandispan, plus ca se face fasii- fasii.
Clar, voi ramane la reteta asta ca am mai mancat cozonac la masina de paine, sau fara aluat oparit insa...nu erau asa de pufosi!

reteta am luat-o de aici : http://www.retetecalamama.ro/2010/12/cozonac-cu-aluat-oparit-reteta-silviei.html

Incercati reteta asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

gogosel, facusi aluatul la masina de paine?

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

roxana, nu am facut aluatul ml masina insa se poate face pana la un moment dat, adica pana cand se ajunge la ultima adaugare de unt, unde aluatul nu se mai framanta ci se impatureste cumva.
eu l-am amestecat max 10 min ca nu mai puteam de maini insa a iesit supe fata de cel facut integral la masina.
am mancat si acum, rece, este super umed, nu s-a intarit, poate un pic prea faramicios, dar gustul , umezeala, aspectul lui ...ma fac sa uit de acest inconvenient!
stii ca ceream candva detalii despre cum sa fac un cozonac bun la masina. a iesit bun si acela, s-a mancat , insa asta e super. insa si compozitia e un pic diferita.
aici e aluatul oparit, se pun doar galbenusuri, putin ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

gogosel, am vazut diferentele, e interesanta reteta. si merita incercata. imi pare bine ca a iesit ok. asteptam tura, cu poze, de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Roxana, as face si eu aluatul pt biscuiti dupa reteta ta si sa il pun la congelator, dar tu cum procedezi? Intinzi foaie si o rulezi pe folie sau faci un golomotz de aluat pe care-l "infofolesti" in folie si-l intinzi dupa ce=l dezgheti?


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Laura, cel mai simplu faci o bila din aluat. ptr ca forma la congelator nu conteaza, decat daca esti constransa de spatiu. daca da, fa-l sul si congeleaza-l asa. cand vrei sa faci biscuitii scoate aluatul de cu seara din congelator si pune-l in frigider. a doua zi ii poti face.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ms mult, Roxana! Am gasit in arhiva reteta ta de cozonac si vreau sa te intreb daca alea sunt cantitatile pt 4 cozonaci, ca spui ca se imparte aluatul in 4


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Laura, imi arati te rog link? ca eu nu am cantitati asa mari de aluat, fac de obicei doar din 500g faina ptr ca nu imi framanta mai mult masina de paine, nici robotul.
merci,

R

Mergi la inceput