Definitia unui tata egoist
Raspunsuri - Pagina 4
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Eu nici in acest moment nu imi dau seama ce legatura are cu sexul partintelui? vad ca se continua ideea de identificare sexuala - "tatal egoist" "un tata este asa...". Personal am o senzatie neplacuta in calitate de membru DC si tata in acelasi timp. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Foarte bine ca o ai, inseamna ca NU esti egoist. :D
Egoistul nu simte asa ceva, este centrat pe sine insusi si atat. Daca se poate, ii si face pe cei din jur sa se simta ca niste rahati, doar fiindca lui i se nazare una sau alta. El nu e niciodata de vina, ceilalti sunt. Ca exista.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
bird70 spune:
Sunt de acord ca tatii care si-au abuzat si terorizat copiii a facut-o cu complicitatea mamelor. Bunica mea a fost divortata, o femeie mandra cu capul pe sus, si-a crescut singura copilul, pe tatal meu pana cand s-a recasatorit. Primul ei sot a fost alcoolic, un om slab si patetic. Nu era agresiv, doar betiv si inutil. Bunica mea a fost foarte nefericita dar lumea ii spunea: fi fericita ca nu te bate . Intr-o zi sotul ei a venit acasa beat si a cazut gramada peste tatal meu care se juca in mijlocul camerei pe o paturica. Bunica-mea l-a dat afara din casa si a divortat de el. Ulterior a murit beat intr-un sant. Al 2-lea sot este cel pe care l-am stiut de bunic, un om minunat care s-a ingrijit de bunica mea si tatal meu. Am numai amintiri frumoase cu el .
Bunica nu era o femeie cu posibilitati, tatal ei si fratele ei au murit in razboi, ea a ramas singura cu mama ei si cu cumnata cu 2 copii (sotia fratelui). Bunica-mea a fost admisa la facultate in Bucuresti, mare lucru pentru o fata la vremea aia, dar a trebuit sa renunte sa mearga la lucru pentru ca erau doar 2 femei cu 2 copii si o batrana. Intotdeauna m-a invatat sa ma respect pe mine si sa imi protejez copiii. A crescut un copil minunat, pe tatal meu care a fost intotdeauna recunoscator ca a ales sa divorteze.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana O femeie egoista cand devine mama, reuseste foarte repede sa puna mai presus de toate interesele copilului. |
Eu stiam ca atunci cand o femeie egoista devine mama, nimic nu conteaza mai mult decat ea insasi. Chiar cunosc o mama de genul asta : copilul este grav bolnav de astm, iar ea a afirmat cu nonsalanta ca este tanara si poate oricand sa faca alt copil. Ducea copilul la gradinita / scoala chiar daca avea febra 39. De curand, copilul a lesinat la scoala de 2 ori intr-o saptamana, de nemancat. Aceasta mama pur si simplu nu este interesata de nevoile primare ale propriului copil. Inainte de a naste, cea mai pretioasa persoana din viata sa, era ea insasi. Dupa ce-a nascut, tot ea insasi are nevoi mai importante decat oricine altcineva.
Mai cunosc o alta mama, care dupa divort, a lasat copilul spre ingrijire si crestere fostului sot bataus. Viata acestui copil a fost un calvar alaturi de acest tata. Mama eliberata de povara, si-a trait viata asa cum si-a dorit : baruri, restaurante si barbati.
Poate ai vrut sa zici ca femeile care nu au avut parte de dragoste parinteasca, atunci cand au copii, pun interesele copiiilor mai presus de oricine si orice. Sau care au instinct matern f dezvoltat. In nici un caz asta nu imi pare dovada de egoism.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
viviana spune:
Am vorbit la modul general. Nu de extreme.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Alizee spune:
Nici macar la modul general nu poti afirma ca o femeie / mama este egoista, fiindca pune in prim plan interesele copilului. Daca ea nu o face, cine sa o faca ?! De la cine invata copilul ca viata si interesele lui sunt importante, ca el, ca om, conteaza ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Eu stiam ca atunci cand o femeie egoista devine mama, nimic nu conteaza mai mult decat ea insasi. Chiar cunosc o mama de genul asta : copilul este grav bolnav de astm, iar ea a afirmat cu nonsalanta ca este tanara si poate oricand sa faca alt copil. Ducea copilul la gradinita / scoala chiar daca avea febra 39. De curand, copilul a lesinat la scoala de 2 ori intr-o saptamana, de nemancat. Aceasta mama pur si simplu nu este interesata de nevoile primare ale propriului copil. Inainte de a naste, cea mai pretioasa persoana din viata sa, era ea insasi. Dupa ce-a nascut, tot ea insasi are nevoi mai importante decat oricine altcineva. Mai cunosc o alta mama, care dupa divort, a lasat copilul spre ingrijire si crestere fostului sot bataus. Viata acestui copil a fost un calvar alaturi de acest tata. Mama eliberata de povara, si-a trait viata asa cum si-a dorit : baruri, restaurante si barbati. Poate ai vrut sa zici ca femeile care nu au avut parte de dragoste parinteasca, atunci cand au copii, pun interesele copiiilor mai presus de oricine si orice. Sau care au instinct matern f dezvoltat. In nici un caz asta nu imi pare dovada de egoism. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Si ce s-a intamplat cu copilul? A ramas in continuare la mama lui?
Alexandra Maria
14.12.2007