NEMTII SI SUBVENTIILE ...ALTFEL DECAT STIM

NEMTII SI SUBVENTIILE ...ALTFEL DECAT STIM | Autor: ligeea

Link direct la acest mesaj

Imi place sa ma uit pe e bay.Din cand in cand trag cu ochiul si la tranzactiile imobiliare mai ales in State sunt cateodata case si apartamente la preturi foarte mici , de la forecloser (ceva gen lictatii bancare ).Visez cu ochii deschisi-Florida ,California dreams...
Da nu acolo sunt de fapt visele adevarate -si nu cai verzi pe pereti ci vise babane cu milioane de euro la baza ci ...la noi.

In seara asta am gasit de vanzare nici mai mult nici mai putin de 18.000 de ha , la sud langa Dunare la un pret promotional de 10.mio Euro.
Asta e , cum de or avea nemtii pamant in Romania , nu prea stiu ca persoanele fizice straine nu au voie.
dar ce e mai frumos e ca , in reclama pe care si-o face , scrie ca numai din SUBVENTIA pe care o incaseaza anual ia 2,5 mio EURO .
Si atunci zici ca prostul-noi luam bani de le UE sau UE ia de la noi ????

http://www.ebay.de/itm/Farmland-Rumanien-18-000-ha-kompakt-/190551152654?pt=Grundst%C3%BCcke&hash=item2c5dbbd80e

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Wow! 180 km patrati! Este in Balta Ialomitei. Ce halca de teren, o cincime din suprafata Insulei Mari a Ialomitei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

n-am prea inteles. subventia asta se acorda automat? presupun ca e posibil sa obtii o subventie de maxim X, dar pentru asta trebuie facute cereri si proiecte. germana mea e de balta rau, dar inteleg ca subventia reprezinta un procent din investitiile pe care le faci pe terenul respectiv ( in utilaje si materiale).

oricum, nu stiam ca se vehiculeaza sume de-astea pe e-bay! cool!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligeea

In seara asta am gasit de vanzare nici mai mult nici mai putin de 18.000 de ha , la sud langa Dunare la un pret promotional de 10.mio Euro.

In Inserat scrie ca pretul de vanzare este de 37,8 mil. de Euro, despre care se precizeaza ca sunt pret fix pentru vanzare, incluzand comisioanele agentiei imobiliare si taxe de preluare a pamantului de catre noul proprietar.
Cele 10 mil. de Euro sunt pretul pentru anunt, nu pentru pamant(Preis für das Inserat: EUR 9.750.000,00). Correct me if I'm wrong.

In ceea ce priveste calculele pentru subventiile primite de la stat, o fi iesind 2 mil. Euro anual - pare enorm, insa pentru 18 000 ha de teren arabil care trebuie lucrat, nu stiu cat mai ramane, daca ramane ceva- depinde mult de investitor si de viziunea pe care o are cu privire la muncile agrare.Cu o singura cultura anuala, nu faci mare lucru, gandind productia raportata la investitie.Si mana de lucru, care e asa cum e...sau nu e.

Iar nemtii din titlu sunt austrieci, nr de contact oferit e de mobil de Austria, firma e cu sediul in Viena.

Mergi la inceput