hotarare tribunal - persoana cu handicap

hotarare tribunal - persoana cu handicap | Autor: sanzi

Link direct la acest mesaj

Buna! Va cer si eu parerea intr-o problema, poate aveti idee ce trebuie facut: o ruda a mea are handicap fizic, scleroza in placi, nu se poate deplasa, nici nu poate folosi scaun cu rotile, intrucat nu sta in sezut.
Are un copil minor, care in 2004 a fost dat in plasament, mama neputandu-se ocupa de el, din cauza handicapului. Anul trecut, copilul a fugit de la familia care avea grija de el, s-a bagat intr-un anturaj dubios, a avut probleme cu legea etc. Nu a venit deloc acasa la mama naturala in timpul acesta, nici nu a luat legatura cu ea. Astazi, doamna a primit o hotarare de la tribunal, prin care trebuie sa plateasca 20 000 lei, reprezentant pagubele facute de fiul ei si cheltuieli de judecata. Nu are de unde, are o pensie de 290 lei si indemnizatie de handicap, din care plateste insotitor sa aiba grija de ea permanent. Am intrebat la tribunal, ne-a spus sa isi angajeze avocat si nu au vrut sa dea detalii, au spus sa se prezinte personal. Am 3 intrebari:
1. daca s-a stabilit ca are handicap ,nu poate avea grija de copil si l-a dat in plasament, poate fi obligata sa plateasca? Se pot face popriri pe indemnizatia de handicap?
2. Daca nu isi permite avocat, poate primi din oficiu?
3. Cum poate tine legatura cu tribunalul sau avocatul, daca nu poate fi deplasata?

Multumesc frumos pentru orice idee.