Aradence DC (168)
Raspunsuri - Pagina 15
monica70 spune:
Io mai tarziu cu cafeaua. Nu mai tin minte daca p-aci am scris,dar de la medicamentele astea n-am somn seara,asa ca adorm si pe la 1-2 si atunci normal dimineata-s ko,dorm ca valiza-n gara .Iar noaptea ma mai apuca si o foame de lup,asa ca io pe la 1-2 sunt prin bucatarie la scotocit prin frigider.
GABI sigur ca stiu ca suntem inainte de 25 si cu sfarsit de an pe deasupra,dar totusi ... De-aia am preferat io sa bantui pe la firmele italiene (dolce farniente ) de productie,chiar daca "am inchis" vreo doua ... dar macar la ora 16 o tuleam acasa ! Asa le-am ales special,fiindca stiam ca ma mai asteapta un rand de acte acasa ... ore suplimentare am facut f. rar,doar la o firma ,doar cand am vrut eu (cand era necesar) si maxim o ora-doua in plus.Ca sa fac ore suplimentare la greu,poate as fi acceptat, dar ... pe un salariu dublu decat aveam De-aia intrebam daca merita.Hai ca pe termen scurt,sa zicem ca rezisti ,dar nu-i "de viitor" asa program
ALINA faina profesoara au la gradi aia! La Diana e un profesor,dar cred ca le are si asta ... m-am pus intr-o zi asta vara cu Diana cica sa facem gimnastica,ea sa imi arate exercitii si io dupa ea ... valeleu cate tipuri stia abia m-am tinut dupa ea.Si atunci doar de la gradi le putea stii.
MIHA pai in cate locuri mergi tu cu copiii,chiar nu stiu cate ar mai rezista!
Ce vrea Vic?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
adablackcat spune:
Buna sara! Long time no see.
Miha, ma bag in pamant ca nu ti-am zis La multi ani... Da-ti zic acum: La multi ani!
La multi ani Diana11 (io mai mult cu Gabi socializez decat cu tine). Mai lasa si tu jobu' ala si hai la gimnastica sa mai povestim.
La multi ani tuturor sarbatoritilor pe care i-am ratat.
Io vin cu o intrebare la fetele care au cunostinte medicale. Am cautat si pe net da' nu prea gasesc informatii. Acum doua saptamani mi-a aparut de sub brat pana de-a lungul sanului o intaritura, umflata ca o vena, dar deloc albastruie - de unde am dedus ca o fi ceva canal limfatic. Azi am avut programare la Laser la endocrinolog care in timpul ecografiei a chemat un chirurg (un arab specializat in sani) pentru ca a zis ca o depaseste ce vede si nu e de domeniul ei pentru ca e la nivel subcutanat, nu in san efectiv. Chirurgul a zis ca e o vena trombozata care trebuie excizata. Doctorita a zis ca ea n-a vazut niciodata asa ceva, ca vene trombozate sunt de obicei la picioare... Intrebarea principala e unde sa ma duc pentru o a doua parere? Acum nu mai e umflata chestia asta...dar la palpare doare si se simte intaritura ca un cordon. Pe net am citit ca echo Dopler ar fi mai exacta in diagnostic...
Ada
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag
Bazar umanitar DC
monica70 spune:
Ada am cautat eu in engleza,dar nu merge sa pun direct linkul tradus in romana,o sa iti dau copy aici in romana ca sa ai o idee (sigur nu se supara nimeni) ,atat ca daca dau copy iese amestecat romana si engleza ... a iesit ca naiba dar editez io in seara asta.
Axilar Tromboza venoasa
sinonime: Paget-von Schrötter boala, axilar subclavie tromboza venoasa profunda (ASDVT), superior-extremitatea tromboza venoasa profunda la nivelul membrelor superioare, tromboza venoasa profunda, efortul indusa de tromboza
Definitie
Umflaturi si dureri acute în membrelor superioare, datorita ocluzia de axilare si / sau vene subclavie de trombilor. Acest lucru poate sa apara ca fenomen primar AA sau ca rezultat al plasarea unui cateter venos locuirea , trombofilie sau sindrom toracice priza .
Exista o incidenta scazuta de aproximativ 2 la 100.000 de persoane pe an. 1 punct de vedere istoric, tromboza venoasa axilare numai reprezentat în jurul valorii de 1-2% din toate cazurile de tromboza venoasa profunda (TVP), dar acum este mult mai comun ca urmare a utilizarii tot mai mare de canularea venoasa centrala într-o varietate de proceduri medicale. Aceasta apare la aproximativ 25% dintre pacientii care sufera canularea prelungit venos central, desi nu este recunoscut de multe ori. Aproximativ 80% din cazuri apar primar in bratul dominant. De asemenea, este vazut în tineri, sanatosi, persoanele care participa la exercitii repetitive ale membrelor superioare. 1 Un studiu a raportat ca pacientii care au avut un TVP membrelor superioare au fost mai susceptibile de a fi mai tineri si cu un IMC mai mic. 2
Factorii de risc
Viguroasa si utilizarea prelungita a membrelor superioare în sport / alta activitate (forma primara "efort-induse")
Traumatisme ale membrelor superioare
2 Cateter venos central, de exemplu, vena jugulara interna, vena subclavie (probabil cel mai puternic factor de risc) 2
Recente spitalizare
Infectie severa în
Neoplazia
Trombofilia (un posibil risc crescut si mai mult în cazul în care pacientul are trombofilie ei este pe cale orala pilula contraceptiva )
Anatomice anomalie de evacuare toracice
Administrare intravenoasa de agrement de drog
Prezentare
Simptomele
Pacientii tind sa prezinte prompt din cauza disconfortului acuta si umflarea
Durere in axila / in jur de umar, de multe ori dureri si indistinct
Umflarea bratul si mâna
Modificari de culoare de la mana
7-20% din cazuri poate duce la embolie pulmonara (PE) cu caracteristici de pleuritic dureri toracice, dispnee si hemoptizie 1
Semne
Edem de bratul si mâna - masura biceps / diametru antebratului la o distanta fixa de la un punct de reper anatomice
Usoare pâna la moderate-cianoza de mâna
Dilatarea venelor superficiale de garantie poate fi vazut peste bratul piept si partea superioara - poate fi singurul indicator în canularea venos central
*Plenitudine în fosa supraclavicular si chiar un snur palpabil de vena trombozat
Vena jugulara poate fi umflat
Diagnosticul diferential
* Flebita superficiala
* Celulita
* severe vânatai superficiale
* Muscular lacrima
* Intramusculara hemoragie
* Limfedem
* Oculta fractura
* Superior vena Caval obstructie
* Limfangita
* Localizate alergie
* De gaze cu cangrena
Investigatii
Ultrasonografie duplex este sensibil si specific.
Alte optiuni includ imagini sau angiografie RMN angiografie .
Investigatiile imagistice pentru a detecta sindrom toracice priza ar trebui sa depinda de gradul de suspiciune clinica a acestei cauze.
În cazurile idiopatice ar trebui s ia în considerare investigatii sa caute un maligne oculte sau trombofilie.
Administrare
Anticoagulant cu low-heparina cu greutate moleculara #351;i warfarina ca pe TVP membrelor inferioare este pilonul de management. 4
Aspect ar trebui s#259; fie p#259;strate #351;i crescute cald.
Analgezie suficiente ar trebui s#259; fie prescris.
Cateter-regizat tromboliza a fost utilizat#259; #351;i pentru a reduce la minim deteriorarea navei. 1
Trombectomie percutanat#259; în asociere cu tromboliza locale pot fi, de asemenea, utilizate. 1
Tromboliza precoce poate reduce incidenta complicatiilor pe termen lung, dar acest lucru nu a fost dovedit în popula#355;ia total#259; a persoanelor care sufera de condi#355;ie.
Trombectomie chirurgicale pot fi necesare în unele cazuri.
*Cu toate acestea, în ciuda aceste op#355;iuni, utilizarea de low-heparina cu greutate molecular#259; #351;i warfarina este, de asemenea, principalul tratament în cateter legate de DVT - acest lucru poate permite cateter venos central s#259; r#259;mân#259; brevet de inventie si in situ. 5
Prevenirea
Utilizarea de profilaxie anticoagulant la pacien#355;ii care sunt acut bolnave #351;i cele care sufer#259; de cateterizare venoas#259; central#259; ar putea împiedica TVP extremitatea superioar#259;. Cu toate acestea, eficacitatea profilaxiei anticoagulant nu a fost clar evaluate în prezent. 2
Prognostic
Aproximativ 7-20% dezvolta embolismului pulmonar (EP) si 1% mor.
Tromboza recurente afecteaza între 2 si 10% dintre pacienti.
Post-trombotic sindrom afecteaza în jurul valorii de 25% (a se vedea mai jos).
Complicatii
* Embolie pulmonara (EP) a fost detectat pe motive radiologice in pana la 20% din pacientii cu TVP ale membrelor superioare (incidenta este mai mare în cazurile netratate / cateter)
Phlegmasia caerulea dolens (CPD) pot s#259; apar#259; rar, nu exist#259; compromis arterial#259; #351;i venoas#259; #351;i un risc de cangrena
*Compartimentul sindrom
Recurente tromboz#259;
Sindromul post-trombotic - durere cronica si umflarea membrelor superioare
Accident vascular cerebral embolie paradoxal#259; urm#259;torul text în cazurile cu o foramen ovale patent
Ventriculului drept e#351;ec
Toracic conduct#259; obstruc#355;ie
Chylous pleural sau pericardic efuziune
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Pentru inceput cred ca asta ar trebui facut:
"Investigatii:
Ultrasonografie duplex este sensibil si specific.
Alte optiuni includ imagini sau angiografie RMN angiografie . "
Acum lucrez la editat ...
alinamoro spune:
Ada, prima data mi-a venit in minte ca ar putea fi tromboflebita(desi e cam ciudata zona), poate fi o flebita superficiala. Un echo Doppler e necesar si important. Ma mir cum de nu ti-au recomandat ei, medicii care te-au vazut.
Zona e inflamata, e rosie, dureroasa?
Daca vrei sa faci Doppler iti redcomand pe dr.-ita Coroban, e cardiolog la Laser si face echo doppler.
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
alinamoro spune:
Moni, ai scris si tu in acelasi timp.
Ada, ma gandesc ca poate fi ceva inflamatie a ganglionilor axilari...
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
monica70 spune:
ALINA da poate fi de la o gramada de chestii,se vede si in traducere (am editat esentialul si iau o pauza ca vad in cruci deja )
ADA dupa cum descri ca arata mie mi se pare ca seamana a vas limfatic - fix asa aveam si eu unul de la axila spre san dupa operatia mare,dar in timp a disparut.Insa daca doctorul ce ti-a facut eco a zis ca e vena trombozata,fa bine si mergi urgent si mai cere o opinie,ca ce e sigur e sigur.mai bine pierzi vremea aiurea pentru nimic,decat sa te trezesti cu complicatii.
Hai ca ma reapuc de editat.
adablackcat spune:
Multumesc mult Alina si Moni.
De durut doare doar daca apas. Zona nu e umflata sau de culoare diferita, dar in anumite pozitii se vede ca un snur care traverseaza sanul. Nu cred ca e tromboza pentru ca nu e deloc albastriu. Si e de doua saptamani asa... La ce medic sa merg pana la urma? Ce specializare ar trebui sa aiba?
Pup,
Ada
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag
Bazar umanitar DC
alinamoro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adablackcat La ce medic sa merg pana la urma? Ce specializare ar trebui sa aiba? Pup, Ada www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag Bazar umanitar DC |
Pai eu zic ca ar trebui sa faci intai un echo Dopller vascular, la cardiolog.
Am scris mai sus ca la Laser face dr.-ita Coroban.
gabitzica spune:
Ce ma enerveaza Ipadul asta... Am scris ditamai mesajul , am mai deschis o fereastra si cand am revenit nu mai era...
Moni se pare ca nu e dat sa relatez aici situatia mea, asa ca o sa povestim live.
ada fa doppler , sa fii linistita.