Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
miha81 spune:
Elly, Deea, Elena felicitari pentru rezultate! E tare bine cand citesc numai vesti bune.
Vorbeati despre intarcat...mi se pare ca a trecut o vesnicie (de fapt sunt 3 ani jumatate) de cand am trecut si eu prin asta. Oricum noi nu ne-am chinuit deloc pentru ca am luat-o treptat.
pozeBianca
uliiasi spune:
Aever, aceleasi intrebari mi le pun si eu. La prima sarcina nu mi-a dat nimic, dar acum mi-a dat pt am pierdut sarcina din februarie. Nu am avut niciodata nicio scrugere de niciun fel, probabil ca nici nu era nevoie de suplimentul asta, sper doar sa nu-i faca niciun rau.
Cu suzeta sunt de acord cu tine, e un lucru artificial, niciodata nu poate fi destul de curat, oricum chestia aia pe care o vezi prin parcuri ca baga mama suzeta in gura si apoi o baga in gura bebelusului ma revolta pana la cer si-napoi, cum poate sa-i treaca mamei prin minte sa bage in gura copilului toti mocrobii pe care ii are ea in gura....o sticla de apa plata sa o clateasca nu e buna? Bleah! Ma rog...eu am dat in alta bela cu fiumiu, el suge degetul, care nu e nici ala tot timpul curat, of course...si eu am supt degetul pana la 3 ani deci are pe cine sa mostenteasca.
Cu biberonul sunt si nu sunt de acord cu tine, ai vazut(sau nu ce am povestit eu). E necesar sa mai iesi si tu din casa din cand in cand, sa te duci la un doctor ceva, la o cumparatura, sa te mai relaxezi (lucru esential anti depresie postnatala) si in momentul ala lasi laptic scos de la tine care trebuie dat cu biberonul. Daca e o chestie ocazionala, bebe nu o sa se leneveasca sa mai traga din tzitzi, stai linistita. Dar sa stii ca biberonul e o chestie utila. Eu am avut f mult de tras ca nu era obisnuit sa bea din biberon cand am avut eu urgente. Si uite asa racnea de foame cu laptele in fata si scuipa biberonul cu greata.....
Ioana, bafta la eco azi! Te asteptam cu vesti bune!
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
Ellyshor spune:
Neataaa!
Elena felicitari pt fotbalist!!! L-am trecut in listuta.
Mama ce super internationala de fotbal facem noi aici!
Virginia, Anitta
Corina vai ce au navalit toate pe tine. Mergi la dentist si vezi de la ce ai si durerea aia de cap. Sa nu fie vreun pui de raceala. Sanatate multa! Te imbratisez cu drag!
Iulia si Joana bafta la echo azi si maine!
Andreea nu stiu dc Utro face rau, dar dc nu e necesar, nu vad de ce sa-l iei. Lasa organismul sa-si urmeze cursul firesc.
Poate ti l-a dat dr preventiv, in primul trimestru si a uitat sa ti-l mai scoata.
Sa intrebi data viitoare cand mergi la control.
A, si eu crizasem de TT tocmai pt ca nu facusem DT, si aveam mari emotii ca poate nu iese bine. Imi gasesc si eu scuze, ca sa nu recunosc ca de fapt neuronul gravid e de vina.
Pooooop dulce!
Sa aveti o zi excelenta, fetelor!
Elly 17+ cu Babyboom
aever spune:
Da, Iulia, cred ca ai dreptate cu urgentele. Sigur nu la asta m-am referit cand am zis ca sper sa nu folosesc biberonul. Sa nu-l folosesc asa in mod curent, de lene sau mai stiu eu ce.
Andreea, 11+ cu BebeLUnu
raluca.c spune:
Eu sunt mai lenesa la scris, dar va citesc cand apuc, felicitari Elly, Deea,
Addya am o prietena care la 24 saptamani inca mai ia progesteron, mie doctorul mi-a schimbat utrogestanul pt. ca nu se opreau sangerarile cu ceva mai bun (zice el mai natural si se absoarbe mai bine, dar foarte scump), apropo de Arefam el mi-a zis ca nu e asa bun pt. ca e sintetic, utrogestanul e cel mai bun
Apropo mi s-a rupt si mie o bucata de masea sper sa rezist, oricum nu o sa scap de antibiotic deoarece mi-a iesit o infectie urinara.
Iar cu ardeiul iute, ma abtin cu greu (tot mai scapa), de cand am ramas gravida mi-e pofta de tot ce e iute (mai ales aripioare picante, aripioare picante -Mac)
10+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
virgiL spune:
Corina ,imi pare rau ca au tabarat toate belelele asa deodata pe tine!Ai discutat cu medicul tau deespre vomatul asta cu sange,ca nu mi se pare in regula...antibioticul l-ai luat pt maselutza?
Andreea ,rationamentul tau in ce priveste tratamentul cu hormoni mi se pare de bun simt.
Iulia, bafta pe maine la eco!
Virginia 16+,mami de Ioana(22.12.2002)
tinuta78 spune:
Neatza tuturor,
Felicitari fetelor pentru analize. Ma bucur mult ca stati fara stres. Raman eu singura stresata(probabil neuronul de care vorbeste elishor.
Referitor la utrogestan, pot sa va spun ca sora mea la prima sarcina a luat in primul trimestru. La a doua(sunt 2 ani intre bbei) n-a mai fost nevoie, dar ptr ca il tot ridica pe bb1, a inceput sa ia de prin saptamana 20 si pana a nascut. Nu-s doua sarcini identice. Depinde mult si de factorii externi(mai ales cele cu bbei de 2-3 anisori).
diana85 spune:
Buna dimineata, burticutelor!
Corina, ce de probleme pe capul tau... Eu am fost cand am aflat ca sunt insarcinata la dentist la un control de rutina, mi-am facut 6(!!!) plombe mici si superficiale, detartaj si toate cele, tocmai ca sa evit o situatie ca cea in care esti acum . Dar fiind doar doua maselute, le rezolvi repede si apoi ai scapat. Cu durerea de cap nu stiu ce sa-ti zic, am si eu destul de des (1-2 zile pe saptamana) niste dureri infernale, mai trec cu masaj pe tample. Uneori ma culc seara cu capul cat o banita si ma trezesc la fel. Eu suspectez schimbarile hormonale, tensiunea mica, frigul de afara, oboseala excesiva, insa nu prea am ce sa fac. Pastile nu vreau sa iau, nici macar Paracetamol, astept un pic pentru ca stiu ca o sa-mi treaca... Am discutat si cu medicul despre asta, a zis ca e oarecum normal si e la latitudinea mea daca iau ceva analgezice ori nu.
Aever, cu hormonii am si eu aceeasi problema ca si tine. La consultul in care mi-a confirmat sarcina, pentru ca aveam mici dureri de burta si de spate si mai pierdusem un samburel pe la 5 saptamani, mi-a dat Duphaston. Asta fusese in Romania. Cand am povestit despre asta cu medicul din Franta (care era o interna Romana, deci stia ambele baricade), mi-a zis ca nu are niciun efect in sarcina, se da femeilor ca sa regleze menstrele, ca corpul secreta tot ce e nevoie, etc. Ca in Romania toti dau asa ceva sub o forma sau alta, dar nu exista niciun studiu care sa confirme faptul ca ajuta la ceva. In plus, nu exista studii care sa confirme ca e inofensiv in sarcina! Citind prospectul Duphastonului frantuzesc, intr-adevar, nicaieri nu era mentionat ca se da in sarcina pentru a ajuta. In cel Romanesc in schimb, se mentiona asta (substanta activa din cele doua era identica, la fel si concentratia). Eu sincer nu-s complet de acord nici cu unii, nici cu altii. Cred ca exista anumite deficiente ale acestui hormon (vezi cazul lui Elly), deci, ar putea ajuta. Dar nu cred ca trebuie dat asa, preventiv, saptamani in sir, daca nu exista discomfort ori motive de ingrijorare, si mai ales fara a-ti face analizele inainte si a stabili daca ai ori nu nevoie de asa ceva. Eu l-am luat cam o luna, primul trimestru, timp in care m-am simtit bine. La fel m-am simtit si cand nu l-am mai luat.
Iulia, cand eram mica aveam tendinta de a-mi suge degetul. Mama mea era obsedata sa ma opreasca (a si reusit destul de usor, fara traume de genul ardei iute pe degete si alte nebunii), pentru ca era convinsa ca imi va deforma dantura. N-am avut nici suzeta (tot asa, era impotriva ei si nestiind-o nu am dorit-o) si pot sa zic ca stau excelent cu dantura din punct de vedere estetic (ca fac in 6 luni carii cat fac altii in 16, pastrand o igiena perfecta, asta e partea a doua). Nu stiu daca are vreo legatura degetelul ori suzeta cu forma danturii, dar din cele doua rele parca mai bine as alege suzeta...
Diana 17+ cu Mirciulica
titi143 spune:
Buna dimineata.
Elly felicitari pentru rezultatele bune la TT. Acum sper ca nu te mai stresezi pentru nimic. Sa ai in continuare o sarcina usoara.
Deea felicitari pentru rezultatele bune si multa bafta la Dt. Ai trecut de un stres si urmeaza alt stres. Dar nu ai de ce sa te stresezi, o sa vezi ca totul e bine.
Gabi eu nu stiu din surse sigure despre picant nimic. Mi-a fost pofta sa mananc de la Kfc, si am mancat picand, dar nu prea mult, si nu am avut nimic. Deci daca numai gusti nu cred ca este vreo problema.
Irina eu cand am facut TT, mie mi-a dat rezultatul in aceeasi zi. Am facut analizele de sange si ecografia la opt dimineata si la 1 mi-a trimis rezultatul.
Diana si Mihaela felicitari pentru DT.
Elena sa iti traiasca baietelul si sa creasca mare si sanatos.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 17+ Robert Aaron
uliiasi spune:
Diana, chestia cu dantura cica ar fi valabila doar dupa ce apare dantura definitiva. Cariile n-au legatura nici cu suzeta, nici cu degetul, mai mult de mostenirea genetica.
David scuipa suzeta cu bolta daca i-o bagam in gura. Degetul ar fi trebuit sa i-l indepartez in gura de fiecare data cand il baga, la inceputuri, dar eu l-am lasat sa faca ce vrea si asa s-a obisnuit...O sa fie mai greu de dezvatat decat daca ar fi avut suzeta. Aia poate zbura pe balcon, degetul nu pot sa i-l tai....La gradi totusi nu suge degetul deloc, dar recupereaza acasa. Ei...sa fie sanatos ca o sa ajungem noi si la capitolul asta.
Eu am fost dezvatata the hard way, ardei iute, aloe, scobutil, toate nazdravaniile....as vrea la al s-o fac in asa fel sa nu ramana traumatizat, sper sa ma duca mintea asa departe.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze