Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor. A-ti fost foarte ocupate acest wekend, abia am reusit sa recuperez timpul pierdut.
Ioana felicitari pentru rezultatul bun la DT. Imi pare rau ca esti racita, dar din pacate asa e sezonul acesta, sper sa iti treaca cat mai repede. Ce frumos a reactionat Lucas cand a aflat de bebelus, asa sunt ei copii niste fiinte dulci si destepte.
Anxy, lucrezi mult, ai grija de tine si de bebe. Ai dreptate ca trebuie sa impart dragostea in 3, si acum incerc acest lucru , sa nu se simta sotul prea lasat deoparte, de aceea incerc sa il atrag pe sotul in toate activitatile pe care le am si Edi.
Ramonika spor la servici si ai grija de voi. Sper cat de curand sa te simti bine si sa ai un nou samburel care sa stea acolo la caldurica.
Tigruta si Onutza felicitari pentru rezultatul bun pe care il averti la DT.
Gabi, bine ai venit si sa ai o sarcina usora si un bebelas sanatos.
Cori eu simpt tot timpul miscarile lui bebe, ma refer in fiecare zi. Doar la inceput la 14 saptamani nu l-am simtit decat o data la cateva zile, acum in fiecare zi misca. Si misca mai ales cand nu ii convine ceva. La multi ani Printesei tale(in cazul in care uit sa ii spun de 1 decembrie, mi se mai intampla sa uit), sa creasca mare, sanatoasa si frumoasa. Sa aibe parte numai de momente fericite si de cati mai multi ani plin de fericire.
Irina felicitari pentru miscarea bebelasului. Ai dreptate e cel mai frumos sentiment, pe care din pacate numai in timpul unei sarcini ai parte de el.
Joana, la mine la inceput nu a miscat in fiecare zi. Au fost si 3 zile cand nu l-am simtit. Acum dupa 3 saptamani, il simpt in fiecare zi. Nu te ingrijora, mai incolo o sa miste in fiecare zi.
Deea , nu am de ce sa te condamn, cumnata a fumat la ambii copii, si inca mult. Iar copii sunt bine, sanatosi.
Corina daca vrei eu pot sa iti spun cum a fost cu concediul medical la mine la Edi. La inceput am fost internata o saptamana, la mine a fost nevoie, si pe urma mi-a mai dat 14 zile de acolo, apoi mi-a dat doctorita de familie 2 saptamani(pt eminenta de avort) si tot asa, pana am implinit 90 de zile, am fost la comisie si am continuat cu concediu, cand de la doctorul de familie cand de la ginecolog, am facut acest lucru deoarece doctorul de familie nu poate sa iti dea mai mult de 15 zile consecutiv sau mai mult de 90 zile pe an. Si asa am facut pana am ajuns in concediu prenatal. Sper ca am explicat cum trebuie.
Elly cand am fost la comisie a trebuit sa duc copie dupa biletele de iesire din spital si dupa concedii. A trebuit sa imi mai dea doctorul meu ginecolog ceva hartii si cu acest dosar am fost la comisie. La comisie sa nu te stresezi, niciodata nu au refuzat o graviduta. Nici macar nu au pus intrebari, au semnat doar actele si atat. Acum nu stiu daca e tot asa, dar asa cred, nu cred ca sa schimbat asa de mult sistemul de sanatate in 2 ani. Daca mai ai ceva intrebari eu iti stau la dispozitie.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 17+
Robert Aaron
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina04and/alina04and.jpg)
alina04and spune:
Addya – eu fac tratament cu arefam de 200 mg de trei ori pe zi. Am deja 12 sapt si domnul doctor mi-a spus ca mergem inainte cu tratamentul.
[12+] In curand mamica si am o minune in burtica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Mamita scuze ca intervin, dar de ce vrei sa intarci acum? Eu l-am intarcat pe Edi la 1 an si sapte luni, si a fost treptatt si pana la urma el sa lasat de tot. Nu a mai vrut titi, doar asa sa le pupe din cand in cand.
Eu fetelor cu fumatul si cu berea sau orice alt fel de alcol nu pot sa imi dau o parere, deoarece nu fumez si nu beau alcool. Sa nu credeti ca am ceva interdictie, nici vorba, doar ca nu imi place. Am fumat cred ca in viata mea vreo 10 tigari, dar mai mult ca sa vad cum este, dar nu mi-a placut. Cu alcoolul nu ma am de nici un fel, singura bautura care imi place este beilisul, cred ca asa se scrie, daca nu va rog sa ma scuzati. Deci cam atat la mine cu alcolul si fumatul. Apropo sotul este fumator, dar nu fumeaza fata de mine decat rar.
Cand l-am anuntat pe Edi ca o sa aibe un fratior sau o surioara , nu prea a inteles. Dar pe parcurs stie ca acolo la mami in burtica este un bebe, un fratior. Din cand in cand vrea sa imi pupe burtica si daca spun ca ma doare bebe vine automat sa imi pupe burtica , sa ii treaca la bebe. Stie cum il cheama, numai ca mai stalceste numele cateodata.
Vorbeati de pofte, cu Edi nu am avut pofte , dar se pare ca Robert o sa fie mai gurmand. Am ceva pofte, dar nu am mai patit cum am patit acum sambata. Stateam si ma gandeam ce sa fac de sarbatori si ma gandeam la prajitura snikers(prajitura mea preferata) si mi sa facut asa de pofta ca am inceput sa fac una, dar din pacate nu am avut destula nuca. Iam spus sotului sa imi cumpere de la cofetarie o bucata de prajitura care seamana cu snikersul si sa mi-o aduca. Asa de repede am mancat-o de nici nu am suflat. As mai fi fost in stare sa mananc inca vreo 3 bucati(inainte mai mult de una nu puteam, deoarece este foarte dulce).
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 17+
Robert Aaron
![](images/user_woman.png)
Gabiko76 spune:
Buna fetelor, multumesc tuturor pentru primire si urari :)
addya eu iau utrogestan 600mg pe zi, inca de la inceputul sarcinii, pentru ca aveam dureri mari de burta...acum au disparut durerile. Doctorul nu a zis nimic inca de interupere, dar o sa-l intreb la urmatoarea intalnire, 8 decembrie, cand aflu si rezultatul de la dublul test.
Stefulici, eu am facut testul la 12 saptamani si 5 zile(ecografic bebe era mai inaintat cu trei zile), doctorul a zis ca se face intre sapt 11-14, si cand bebe are peste 4 cm.
Eu am programul la serviciu redus acum la 6 ore, si se simte diferenta, ma simt mult mai bine.
Va urez o saptamana usoara si va pup!
Gabi 13+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cuchilici/Cuchilici.jpg)
Cuchilici spune:
Buna!
Se pare ca totusi o sa iau antibiotic pentru ca infectia la masea nu a cedat Acum va intreb, voi ce stiti de augmentin? E permis in sarcina?
Medicul dentist a zis sa mai vin marti daca tot nu cedeaza, dar eu as vrea sa iau de azi. Infectia e prea puternica sa treaca doar cu spalaturi si antiseptice.
Medicul ginecolog a zis sa iau augmentin de 625mg , 2 pe zi. Sunt prapastioasa de fel si am mai citit pe net ca parerile sunt impartite cu privire la augmentin. Voi cum stiti?
Mersi!
O zi frumoasa!
Corina 14+ cu
Vladut
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Cuchilici, eu am luat augumentin, chiar in primul trimestru, prin sapt a 7-a. M-au asigurat si dr care mi l-a prescris si dr ginecolog(am sunat-o ca sa-mi dea si ea unda verde si mi-a dat) ca nu are absolut nicio influenta asupra bebeului si ca pot sa-l iau cu incredere. Asa ca l-am luat.
Sper sa-ti cedeze infectia cu antibioticul. E bine sa-l iei daca ti-a prescris dr decat sa stai cu infectia. Pup si multa sanatate!
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Ramona, mie nu mi-au dat bilet de iesire din spital, si am 2 internari, una "fictiva"
. Mersi frumos pt informatii. O sa o sun pe dr mea, atunci mai aproape sa-mi spuna cum sa procedam. Daca mai am nelamuriri, apelez la tine.
Intreba cineva de Arefam. Asa cum au spus fetele e progesteron, la fel ca Utrogestanul.
Eu iau Utro de la 5 sapt. La 6 sapt cand am avut sangerari am lua 8 pe zi(800 mg), apoi mi-a redus la 6 pe zi. Asa iau si acum iar dr a zis ca o sa iau Utro toata sarcina, dar ca o sa-mi mai reduca doza pe parcurs.
Dar, eu am sarcina cu risc, obtinuta greu. Plus ca am deficit de progesteron diagnosticat inainte de a ramane gravi.
Rau in niciun caz nu face! E un hormon secretat in mod normal de organism in sarcina, doar ca uneori trebuie suplimentat ca nu e suficient. Asta e cazul meu.
Fetelor eu cred ca am dureri cauzate de ligamentele rotunde. Ma tot inteapa in dreapta, in zona taliei, nu burtica, e chiar lateral, in scobitura taliei. Sageti scurte de 1-2 sec.
Cred ca se mareste uterul.
Stau ca pe ace. Astept sa ma sune dr cu rez la TT. Stiu ca v-am innebunit, dar nu ma pot abtine.
Elly 17+ cu Babyboom
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Elly sunt convinsa ca o sa ai un rezultat super bun la test, stai linistita nu agita fotbalistul:D.
Ioana, viitoare mamica de baietel (cel putin pana acum) 16 saptamani +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Elly, stai linistita ca fotbalistul e biiine, ai sa vezi ce rezultate perfecte o sa primesti!
Dureri de ligamente rotunde cred ca aveam si eu (le am si acum dar mai rare si mai blande) si le confundam cu contractii dureroase - am avut si o serie mica de contractii in col la un moment dat pe care le-am identificat dupa descrierea ta , dar erau diferite de durerile astea. Am inteles ca sunt perfect normale, si medicul mi-a zis asta.
Ca sa te linistesti (si amuzi), iti pun aici ceva ce citisem de cateva zile despre ele (imi cer scuze ca sunt in engleza, nu le-am mai tradus):
In the pain department: you will invariably experience "round ligament pain" (aka "it feels like someone stomped on my crotch and uterus in steel-toed construction boots").
Round ligament pain is typically experienced as aching and/or stabbing pains in the lower stomach and pelvic region and is most often reported at the end of the day.
This fabulous addition the to the symptom train is *sigh* totally normal and caused by the stretching of ligaments and muscles that support your ever-growing uterus.
Diana 17+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Eu nu am luat nici un antibiotic pana acum tp ca nu a fost cazul, insa stiu de la pritena mea ca ea a luat augmentin pt 5 zile in sarcina, recomandat de medic, deci cred ca este oki.
Acum legat de parerile impartite, eu zic ca pareri impartite o sa avem la orice, este imposibil ca toata lumea sa fie de acord . Asa ca nu te mai agita , fa ce ti spune medicul tau si totul o sa fie bine. :)
Ioana, viitoare mamica de baietel (cel putin pana acum) 16 saptamani +