Cum obisnuiesc pisica cu catelul

Cum obisnuiesc pisica cu catelul | Autor: julia23

Link direct la acest mesaj

Buna

Am si eu nevoie de cateva sfaturi de la voi.
Am primit de la cineva o catelusa metis,mama shih tzu,tatal bichon,are 3 luni.Problema este ca eu am 2 pisici,albastru de rusia,mama si puiul,mama se zburleste cand o vede si ii da cu gheara,catelusa se duce mereu la ele sa se joace dar pisicile o bat.Daca ma vede ca tin catelusa in brate la fel sare pisica sa o bata si sa o iau pe ea in brate.
Cum le pot obisnui sa stea impreuna?Pisicile stau mai mult pe afara,doar seara vin in casa si dorm pe calorifer.
Pot scoate catelusa afara prin curte daca nu este vaccinata?
Doamna de la care am luat-o mi-a spus ca mananca orice dar eu as vrea sa o invat cu bobite.
Alta problema care o avem este ca vrea sa doarma cu noi in pat iar mie nu-mi place asta,o pun mereu in fotoliu dar plange,sare de acolo si vine in pat.Cum o dezvat sa se mai urce in pat?
Catelusa era destinata bunicii sotului dar nu ma mai lasa Julia sa o dau,vrea sa o pastram noi,adevarul este ca e f frumoasa,e neagra,are alb pe burtica,putin pe cap si toate labutele albe de parca ar avea manusi.Nu stiu cum de a iesit neagra pt ca mama este maro si tatal alb
Nu stiu ce sa fac,daca o voi pastra pt ca am inteles ca sunt cam pretentiosi si nu le place sa stea singuri.
Deocamadata cam atat,daca mai am nelamuriri va mai intreb

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Si eu am catel si pisica, dar s-au obisnuit repede fiind ambele pui de cateva luni.
Vei avea nevoie de multa, multa rabdare, catelusa este pui, deci foarte energica si jucausa, pisicile sunt decane de varsta si geloase (cu atat mai mult ca albastre de rusia, deci foarte atasate de stapan) deci vor accepta mai greu "intrusul". Incearca sa le arati ca le iubesti la fel de mult si pe pisicute, ca nu faci deosebire intre ele.
Daca catelusa nu e vaccinata, nu ai voie sa o scoti afara, dupa ce o deparazitezi si vaccinezi, de la ultimul vaccin mai astepti cel putin 10 zile si abia apoi are voie afara. Pana atunci, o poti obisnui sa-si faca nevoile pe pad, exista covorase speciale pt. asta.
De macare, preferabil bobite pt pui, de calitate superpremium. Eu am dat catelusei mele Royal canin mini junior, dar poti da si alte marci doar sa ceri mini junior, pt ca este catel de talie mica si pui. Mai poti da orez cu legume si carnita de vita/pui.
Cu dormitul e mai greu, daca ai cedat o data... e greu sa o convingi sa doarma singura.
Incearca sa-i faci un culcus in fotoliu, sa-i pui o paturica si o jucarica de plus, sa nu se simta singura. Si daca plange, las-o sa planga, o sa fie greu cateva nopti, dar veti avea liniste multi ani de-acum incolo.
Nici unui catel nu-i place sa stea singur, dar trebuie sa o educi, o lasi singura in camera (in casa) cate putin in fiecare zi si-i lasi jucarii la indemana, sa aiba o ocupatie, altfel nu o sa mai poti pleca de-acasa.
Nici catelusei mele nu-i place sa stea singura, a plans o ora, doua, o zi-doua si s-a obisnuit, cu atat mai mult cu cat sta cu pisica, deci are companie.
Iar dupa ce face 5 luni, indicat ar fi sa o sterilizezi, eviti complicatiile legate de pui, boli...
Sa o stapaniti sanatosi si sa va aduca numai bucurii! Daca mai ai intrebari, cu drag raspund!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Multumesc pt raspunsuri
Catelusa s-a obisnuit cu motanelul(5 luni)stau impreuna,se joaca si dorm impreuna.S-a obisnuit sa doarma in fotoliu,nu mai plange sa o las in pat,se duce sg acolo.Pisica o tolereaza dar nu cred ca sunt sanse sa se imprieteneasca,e f. geloasa si posesiva,daca se apropie catelusa de ea ii da cu gheara,sau daca sta catelusa la mine in brate face la fel.
Catelusa am scos-o in curte,dr mi-a zis ca daca nu am animale bolnave o pot scoate in curte,ii place f mult sa alerge si sa se tavaleasca prin frunzele uscate.In rest e cuminte,ii place sa-i fac baie,sta numai dupa mine si deocamdata(sper si pe viitor)nu roade nimic.

Mergi la inceput