AJUTOR: alergie la faina, lapte caseina si albus

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

numai alergologul iti face meniul.

te duci la Plafar sau naturalia si ia cereale fara gluten.
carnita de gaiana sau crucan de tara sau vitel.
piureuri din legume:cartofi,morcovi,ceapa,usturoi,pastranac,dovlecel.
NU spanac, rosie,vinete.
salata de sfecla, telina, morcov,varza cruda.
supite din aceste legume.
orez cu scortisoara, tapioca,budinca de mere, mar copt, dovleacul copt, crema este senzational,e dulce si bebe papa cu pofta.
cateva feliute de usturoi crdu pe zi tin racelile si alergiile departe.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

Am fost la alergolog, si in urma analizelor mi-a spus ca pot sa-i dau carne de pui si de curcan de tara si ficatel, galbenus de ou de tara,la legume si fructe nu mi-a pus restrictie, produse fara gluteen, nuci, scortisoara, miere de albine. Cam astea. Si lapte praf althera la care ma chinui sa gasesc combinatia perfecta sa-l bea copilasul meu ca e tareeeeeeeee rau la gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

Si peste am voie sa-i dau.
Produse de soia a zis sa nu-i dau . Chiar daca nu e alergic la soia a zis ca poate dezvolta ulterior alergii si sa evit sa-i dau.Nu a iesit alergic la nuci, migdale, alune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

evita nucile, alunele,migdalele.au mare potential alergen.
peste, platica are cea mai putina histamina.

crema de telina, dovlecel, cartof.
ciorbita de perisoare cu orez,ciorbita de pui,curcan.
brocoli cu conopida si ulei de masline la cuptor
legume gratinate
DOAR FRUCTELE SI LEGUMELE DE SEZON.
bananele au mar epotential alergen.
nu ii da piersici sau capsune iarna. capsune in niciun caz.
exista marea posibilitate ca,de la 5 ani, strumful sa devina complet nealergic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ficatel frecat cu galbenus, musaca din carne de pui/curcan/vitel,
dovealac copt frecat cu scortisoara si zahar.eu pun miere.
piure de cartofi cu carne belduita in el.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

pasta de avocado: avocado f copt frecat cu putina sare, zeama de lamaie si un strop de ulei de masline

pasta de naut: boabe de naut fierte si tocate amestecate ca mai sus, plus un pic de usturoi

dovlecei la cuptor: dovlecei taiati felii pe lung, putina sare si un strop de ulei de masline, dupa ce se scot de la cuptor se toarna peste un pic de mujdei de usturoi si se acopera ca sa se inabuse pana la servire

conopida fiarta, apoi bagata la cuptor cu ulei de masline, sare si faina de migdale presarata deasupta

crema de broccoli si dovlecei: se fierb, se paseaza si se asezoneaza cu sare, zeama de lamaie, ulei de masline

orez integral cu legume: intr-o tigaie cu putin ulei incins se adauga orezul, se caleste putin si apoi se toarba peste o punga de legume congelate, putina sare si condimente dupa gust. se toarna apa, se pune capac si se fierbe la foc mic pana e gata

paste de orez cu sos de rosii si masline - sos Barilla Olive

salata de ton: ton, orez integral fiert, porumb, ceapa verde tocata, masline maruntite, ulei de masline, sare, zeama de lamaie

crema de legume

crema de rosii

somon la cuptor, servit cu orez integral si broccoli

ardei umpluti (carne de curcan)

sarmale de curcan

ciorba de perisoare de curcan



Astea sunt numai cateva idei din meniul nostru obisnuit, de zi cu zi...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

multam caro.f faine retetele.
mai putin migdalele,potential alergen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

geniale(primele) pt masa de dimineata
ca aici eram in pana de idei
Multumiri si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

mai putin tonul are 8000 de unitati de histamina,.e super alergic.
retetele sunt super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Pt micul dejun eu mai fac si turtite de fasole mung: fasole mung inmuiata de cu seara, blenduita cu robotul, la care adaug putina sare (eu pun si ghimbir, dar e iute). Iau amestecul rezultat in palma uda, il presez ca pe o turta si il prajesc pe tigaia de teflon pe care am aplicat cu pensula un strop de ulei de masline. E f bun si hranitor.

Sau mai poti sa-i dai quinoa fiarta la care adaugi apoi putina miere si scortisoara, sau varianta sarata, cu putin ulei de masline si ierburi.

Poti sa ii faci galuste cu prune, date prin pesmet de painici de orez/hrisca. Sau poti fierbe amaranth si sa-l folosesti in mod creativ...

Variante sunt, numai nu te lasa blocata in bucataria traditionala romaneasca

Mergi la inceput