Nu pot scapa de pampers

Nu pot scapa de pampers | Autor: simi2008

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor. In primul rand imi cer scuze daca, din neatentie, nu am observat ca deja exista acest subiect. In al doilea rand, am o problema de pampers indispensabil, ca sa zic asa. Am un baietel de 2 ani jumate si nu pot deloc sa il scap de pampers. Fuge de olita de parca il arde pe fund iar pe wc nu sta decat daca ii dau periuta sa se spele pe dinti,dar chiar si asa tot nu face nimic. Foloseste wc-ul pe post de scaun. L-am lasat fara pampers, doar cu pantaloni, in ideea ca daca se simte ud o sa-l deranjeze. Se pare ca nu il deranjeaza umezeala de pe pantaloni si nici altceva. Dati-mi un sfat, o idee despre cum pot sa il dezvat de pampers. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Sunt fix pe subiect, si noi suntem in "potty training" cam de 1 luna jumatate. Avem 2 ani si 1 luna.
Fix asa era si al meu. Cum am facut eu... nu i-am mai pus pampers, si am schimbat si locul unde il tineam de obicei(uneori se ducea si imi aducea din dulap "pampi"). Aici intervine rabdarea.
In primele zile a facut pe el, doar pe el. De fiecare data, ii spuneam "uite, aici se face pipi", si aratam spre olita, dupa care il intrebam "unde se face pipi" si imi arata si el oala. De schimbat, il schimbam de pantalonii uzi, nu e chiar cald la noi in casa cat sa imi permit sa il las mult timp ud.
Dupa cateva zile, deja anunta ca face, sau se tinea de putzulica, ii dadeam pantalonii jos si ii puneam oala in fata (pipi face doar din picioare).
Cu kk a fost mai dificil, pentru ca la ala chiar trebuie sa stea jos. Cand il vedeam ca se pregateste si de kk, incercam sa ii distrag atentia "uite la tv, ursul, uite-l pe smiley", in timpul asta ii dadeam pantalonii jos si il asezam.
Uneori statea, alteori urla, dar daca statea tot cu masinute, jucarele si incepeam...cum face kk bunicul? si incercam sa ma "screm" ca sa zic asa...si asa cu tot neamul: mama, tata, bunica, ursul, smiley, moga, etc. Primul kk facut integral la olita a fost mare sarbatoare in familie.
Acum spune dinainte, zice chiar "hai", sa il duc la olita. Mai avem si accidente, le zic eu zile bune si zile rele, noaptea inca mai are pampers, dar de cateva nopti se trezeste si cere si atunci.

Ideea e sa ai rabdare. Mie imi pare acum rau ca nu am inceput mai devreme, mai din vara, cand era cald. Il lasam fara, facea pe el, si eu repede, vai ca nu e pregatit baiatul, jap pampersul la fund.

Iar cu wc-ul s-ar putea sa iti mearga asa direct. Noi locuim cu socrii, ei la parter, noi la etaj. Sus am o olita cu senzori care canta cand face, pentru jos(acolo sta cat sunt la munca)nu am gasit la fel si i-am luat alt tip(scaunel). In aia nu vrea sa faca. Asa ca soacra mea a improvizat o cutie si il urca cu picioarele pe ea si face pipi la wc, iar pt kk folosim un capacel din ala tip reductor. Deci jos face doar la wc, sus la olita.

Ia-ti inima in dinti, inarmeaza-te cu rabdare, pantalonasi multi si detergent. De asemenea, daca tu lipsesti de acasa, e important ca si persoana care sta cu el sa faca la fel ca tine.
Sa nu il certi, doar sa ii repeti mereu: ai facut pipi/kk...unde se face?..uite aici, uite si mami face.

Mai e un topic mai sus, la cele fixate, Intamplari cu si despre olite, poate mai gasesti acolo si alte idei.

Te pup. Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Stiu ca atunci cand vezi aici pe site atatea mamici cu copilasi care au scapat de pampersi foarte devreme, te consideri nepuntincioasa si nu mai stii ce sa faci pentru ca si baietelul tau sa scape de pampers dar, lucrurile nu stau chiar atat de simplu. Si eu sunt mamica, iar fetita mea are 3ani si inca mai poarta pampersi. Acasa a inceput sa faca singura la olita de cateva luni dar inca se mai intampla sa mai scape cate un pipi in pampers in timpul zilei, iar noaptea nu se trezeste pentru a face la olita. La gradinita face impreuna cu toti copii la toaleta, dar se intampla la fel ca acasa sa mai scape cate un pipi. Am incercat orice pentru a o determina mai devreme sa faca singurica la olita dar nimic nu a mers. Concluzia la care am ajuns? Copilul nu va renunta la pampers decat atunci cand se va simti pregatit! Cu cat te vei inversuna sa il obligi sa faca ceea ce crezi tu, cu atat timpul de asteptare se va prelungi iar baietelul tau va prinde aversitate fata de olita! Nu zic sa nu incerci dar lasa-l in ritmul lui, nu il forta si chiar daca va reusi la inceput putin lauda-l si recompenseaza-l cu ceea ce ai place lui cel mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adisirazvan spune:

Simi, are dreptate X_ggg, si afirm asta pentru ca exact asa am procedat si eu cu baietelul meu (acum are 2 ani si 8 luni). Intr-adevar iti trebuie muuuulta rabdare si, mai ales, muuult calm. Eu l-am lasat 3-4 zile fara scutec ziua si asta a fost singura metoda care a functionat! Am mai avut tentative si mai inainte, dar nu eram consecventa (il lasam o zi, vedeam ca face de 2-3 ori pipi in pantaloni si renuntam ingrozindu-ma ca "se raceste copilul", sau la gandul ca i se goleste dulapul).
Deci, parerea mea este sa fii tu convinsa mai intai ca vei reusi lasandu-l fara scutec si sa fii consecventa cateva zile, chiar daca ti se va parea un calvar, crede-ma ca pana la urma copilul va intelege cum sta treaba
Mult succes!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=1" target="_blank">Razvan in concurs. Votati ads1 si ads2. Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Citesc cu mare interes ce scrieti pe subiect :). Al meu are 1 an si 8 luni si nici pomeneala de oala. In schimb stie foarte bine (imi si arata) unde face mama pipi :)))). Am avut vreo 2 "spasme" care m-au tinut cate 3 zile in care am incercat sa il invat cu olita. Oricum la caca, nicidecum la pipi care mi se pare o reduta greu de cucerit :). Am stat si l-am pandit cand sa faca caca, repede navala pe el sa il pun pe oala, cu jucarii, carti si tot arsenalul. Statul pe oala cu pacaleala cu tot, mai mult de 3-4 minute nu reuseam sa il pacalesc si bineinteles .. cand iii puneam pampers, in 5 minute facea :)). Deci .. bafta si urmaresc subiectul poate mai capat si eu ceva idei ... Pana acum le-am incercat pe toate sugerate de voi mai sus si .... rezultate NU :).

Pana una alta oala e pe post de cutie de jucarii in care indeasa de zor diverse, nicidecum caca / pipi :).

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Fetita mea a scapat de pampersi la 2 ani si 11.A scapat de pe o zi pe cealalta si nu am mai avut accidente.La noi a fost vorba de incapatanare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Si eu zic ca va renunta la pampers doar atunci cand e pregatit.
noi am renuntat in 2 zile dar avea 2 ani si 11 luni.Chiar ma gandeam ca uite ca face 3 ani si noi tot cu pampi.
Am incercat cu vreo 2 sau 3 sapt mai repede si nu era pragatit.Uda si 5-6 perechi de pantaloni in 2 ore.
Am renuntat atunci si am incercat dupa 3 sapt.Ei atunci a stiut sa-mi spuna fara sa mai faca pe el.
Si mai ales ca acum e frig... lasa-l cu pampi si mai inceraca la primavara...
Scapi si tu de stres si nici nu-l cicalesti pe el.
Copilul m-a invatat ca trebuie sa fiu atenta la evolutia lui si daca aleg momentul potrivit renunta foarte usor la chestii care mi se pareau atat de greu de realizat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi2008 spune:

va multumesc din suflet pentru sfaturi. am sa incerc sa il iau usurel si cu rabdare, poate merge. daca nu am sorti de izbanda atunci o sa il las sa ii vina momentul lui special de renuntat la pampers. multumesc inca odata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Multe se rezolva rapid, daca astepti momentul potrivit copilului tau. De la inceput am zis ca o sa fie o pb scapatul de pampers, pt ca facea numai stand in picioare. Cu pipi am rezolvat usor, a vazut la "training" ca e mai bine fara pampers si nu a mai vrut el sa i se puna mai intai ziua prin casa, apoi la somnul de pranz. Mi-a fost mie mai greu sa ma prind ca era pregatit sa renunte si la cel de noapte, dar intr-un final trebuia sa imi revin si eu :) (recunosc ca eram influentata de discutiile de pe forum). Cu kk, nu a fost asa usor, dar i-am repetat timp de vreo luna (cat a tinut cutia de pampers cumparata de tati) ca este ultima, ca fabrica nu mai face pentru copii mari, ca tb sa lucreze pentru bebei, etc, si cand nu am mai avut s-a asezat si el pe olita, dar recunosc ca nu ii place si are zile cand sare peste pb. Era si caraghios ca nu mai foloseam pampersul de 1/2 an decat pt kk.
Este greu si cand copilul se controleza f bine si nu face decat in ultima instanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

am citit undeva ca un copil este pregatit sa renunte la scutece atunci cand poate urca/cobori scarile fara ajutor, punand piciorusele unul dupa altul pe trepte. se pare ca dobandirea acestei abilitati de miscare este sincronizata cu controlul deplin asupra sfincterelor, respectiv atunci copilasul este capabil sa retina pipi/kk, sa anunte cand vrea sa faca.
desigur ca intotdeauna vor exista copilasi pentru care operatiunea olita/toaleta este indeplinita cu succes inca de la 2-2,5 ani. insa nu va apucati sa va stresati copilasii, vor renunta la scutec atunci cand vor fi pregatiti.
am trecut prin asta, stiu cum este. in cazul fetitei mele, a renuntat la scutecul din timpul zilei la varsta de 3 ani, exersand la mare. iar de scutecul din timpul noptii am scapat abia pe la 4 ani, imi era mie mai comod sa-i pun scutec, sa nu ne mai stricam cu totii somnul de noapte, cu schimbat copil si pat ud. din momentul in care fetita a spus ca nu mai vrea scutec noaptea, ca e fetita mare si ca o sa anunte daca vrea la toaleta, am mai avut doar cateva mici accidente nocturne, si asta mai mult din cauza faptului ca nu ma trezeam suficient de rapid s-o duc la baie. acum s-a rezolvat si acest aspect, nu mai face pipi in timpul noptii, ci dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu zic sa nu stresati copilasul cu asta. Adica sa nu va faceti un punct de bifat pe agenda mamei la varsta fixa de ... trebuie sa scapam de pampers !

Copiii sunt diferiti, isi capata controlul asupra sfincterelor la momente diferite si, mai ales, unii sunt mai atenti la propriul corp, altii la ce se intampla in jur.

Din experienta mea, cu mult stres si nervi copii pot face diverse lucruri mai devreme decat altii sau, pot face aceleasi lucruri, de la sine, fara prea mare caz, la momentul lor potrivit.

Asa ca sfatul meu este sa incercati si daca nu va reuseste dupa un numar rezonabil de incercari sa o lasati pe alta data. Nu metoda nu este buna ci momentul ales .

Edit: Si mai e ceva: marile victorii de la aceasta varsta cum e si scapatul de pampers isi pierd importanta in timp. Eu, cu copil de aproape 7 ani, mai tin minte vag ca am trecut la chilotei pe la 3 ani. Efectiv nu mai tin minte cand, dar stiu ca au fost foarte putine accidente si nu ne-am stresat deloc unul pe altul.

Mergi la inceput