De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia

De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia | Autor: admin

Link direct la acest mesaj

Ieri a fost Vinerea Neagra.

Am fost curios sa vad de unde a aparut aceasta zi si evident ca am ajuns pe Wikipedia https://wikimediafoundation.org/wiki/Support_Wikipedia/en

Pe scurt insa, Black Friday = reduceri + cumparaturi (inutile).

In America ziua urmeaza sarbatorii Thanksgiving. O alegere strategica:
- americanii sunt cu burtile pline, cu curcanul in gat
- si-au petrecut ceva timp in familie si abia asteapta sa fuga de acasa
- simt nevoia sa faca miscare dar in nici un caz sport sau alta miscare care sa necesite un efort fizic suplimentar

si in loc sa aleaga:
- sa se relaxeze cu o carte
- sa-si petreca timp de calitate cu familia
- sa faca sport ca sa mai arda niste grasimi asimilate chiar cu curcanul si placinta din ziua precedenta

li se ofera posibilitatea sa cumpere lucruri de care nu au nevoie, posibilitate care necesita un efort fizic si intelectual minim.

Si uite asa, cu aceasta ocazie se cumpara milioane de produse, majoritatea nenecesare, spre bucuria economiei chineze care probabil produce o mare parte din aceste articole...

Ceea ce m-a frapat in ultimii ani este modul artificial in care aceasta zi a fost adoptata in Europa si mai nou si in Romania. De la an la an Black Friday este din ce in ce mai prezenta in viata europenilor. La inceput era mai mult online dar acum vad ca deja multe magazine retail intra in hora. Nu se tine cont ca in Vinerea Neagra in Europa este o zi de munca normala...

Daca ai intrat in transa cumparaturilor ori iei zi libera, ori stai cu ochii pe ceas pana se face ora 16.00 si rupi usa, ori pur si simplu iti petreci ziua de lucru pe magazinele online si zici ca muncesti (ca oricum recordul tau la Solitaire este asa de bun ca nu te mai bate nimeni din companie asa ca poti sa iti permiti o zi de pauza).

Indemnul meu este simplu:
- nu ai nevoie de un nou telefon numai pentru ca este cu 30 Euro mai ieftin. Telefonul pe care il ai este inca bun!
- nu ai nevoie de un LCD TV! Sau macar asteapta pana la Craciun,
- copilul tau poate rezista fara jucaria aia chinezeasca care va sta aruncata prin casa in mai putin de 12 ore.

Daca te-am convins sa economisesti macar 5 EURO inchei acest mesaj tot cu Wikipedia. Wikipedia are nevoie de ajutor!
https://wikimediafoundation.org/wiki/Support_Wikipedia/en

Nu m-ar mira ca la anul in Romania sa serbam si Ziua Recunostintei, sa primim cupoane de masa pentru Vinerea Neagra sai sa avem o editie speciala "Dansezi pentru tine" in sambata urmatoare...

Iar pentru aceia carora acest mesaj o sa li se para unul bulevardier, mistificator sau neofobic le spun ca mi-am descatusat deja "energia vinerea neagra" si sunt deschis la critici/polemici (pozitive sau negative).

Astept pareri de la americani ca sa ne spuna si noua ce ne asteapta...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu chiar am nevoie de un robot de bucatarie. Si daca in acest we de reduceri gasesc unul bun la Flanco la un pret mai mic, sigur ca voi profita. De reduceri la bormasini nu ati auzit? Imi dati si mie un pont?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Efort fizic minim spui? La ce lupte s-au dat chiar si la noi eu zic ca trebuie sa fii foarte in forma ca sa rezisti.

Laura, ai pierdut startul! Ieri au fost reduceri la flanco adik emag de s-a blocat site-ul iar la magazinele fizice a fost coada la intrare. Vezi ca domo a prelungit reducerea si peste weekend.
Si noi suntem in cautari pentru un televizor si o masina de spalat dar mie mi s-a parut atat de isteric totul incat m-a enervat maxim si n-am mai miscat nimic. Sa ma lase pe mine in tihna sa caut, sa analizez, sa compar...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Aseara am trecut pe langa nu magazin Flanco fara sa stiu de reduceri si erau cu putin mai multi oameni ce de obicei. Apoi am aflat de reduceri si am inteles ca sunt tot we. Deci mai am azi o sansa.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Asta daca mai gasesti ce te intereseaza, dar batalia a fost pe lcd-uri si alte aparate d-astea scumpe, acolo un mixer cred ca se mai gaseste. Barbatu-meu a fost consternat ca sondeaza site-urile de luni de zile, numai la flanco nu se uita pentru ca ei au cele mai mari preturi in mod normal, asa ca n-a stiut de vinerea neagra si cand a aflat ce vroia el nu mai era pe stoc, se epuizase din primele ore ale zilei, alea de dupa 00:00

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Wikipedia are nevoie de ads, nu de donatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Cind am vazut ieri imaginile de la TV (despre cum au sarbatorit americanii Thanksgiving si apoi omorurile de la intrarile in magazine,de ziceai ca au dat drumul la herghelii/cirezi/turme ..etc) m-am intrebat serios oare cit mai dureaza pina sarbatoresc si romanii Thanksgiving si 4th of July.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Cind am vazut ieri imaginile de la TV (despre cum au sarbatorit americanii Thanksgiving si apoi omorurile de la intrarile in magazine,de ziceai ca au dat drumul la herghelii/cirezi/turme ..etc) m-am intrebat serios oare cit mai dureaza pina sarbatoresc si romanii Thanksgiving si 4th of July.

La cate nemultumire cronica fata de toti si toate exista in poporul roman, momentul in care se va sarbatori Thanksgiving la noi va fi unul maret !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui hannen

La cate nemultumire cronica fata de toti si toate exista in poporul roman, momentul in care se va sarbatori Thanksgiving la noi va fi unul maret !

Lali,sa stii ca la asta nu m-am gindit.S-ar putea sa ai dreptate.Asadar,deocamdata stam linistiti,slabe sanse sa sarbatoreasca romanii Thanksgiving in secolul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Wikipedia are nevoie de ads, nu de donatii

Daca citesti mesajul de la linkul meu o sa observi ca a fost decizia lor (principiala) sa nu treaca la Ads. Mi se pare corect sa ceri donatii daca respecti acest principiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Stiu foarte bine politica lor, dar mi se pare inutila.
Wikipedia e un site foarte folosit care probabil are nevoie de resurse enorme. Decat ad-ul ala de jumatate de pagina care apare periodic (ca pana la urma e un ad, nu?) si care cere donatii, mai bine un colt cu reclame si gata.

Ce ar ramane in plus din publicitate si nu se duce pe host / intretinere / altele, ar putea fi donat, ca sa ramana cu ideea de non-profit si 'by the people for the people'.

E o mandrie... inutila.

Mergi la inceput