e-reader
Raspunsuri - Pagina 6
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami Poate cineva sa posteze un link cu carti gratuite? V-as fi tare recunoscatoare. Cartile pot fi in romana, engleza sau spaniola. Multumesc. _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Pai am pus eu pe pagina anterioara. Si aditional fata de linkul de la pag 4, mai gasesti si aici
http://www.gutenberg.org/wiki/Gutenberg:The_Audio_Books_Project
in diverse limbi.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eunice78
Pai am pus eu pe pagina anterioara. Si aditional fata de linkul de la pag 4, mai gasesti si aici http://www.gutenberg.org/wiki/Gutenberg:The_Audio_Books_Project in diverse limbi. |
Il gasisem dupa ce am postat. Multumesc. Le descarc intai in comp. si apoi pe e-reader?
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
Cristoiu, multumesc.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Eu am un Sony Ereader si un Ipad. Pentru citit carti prefer de departe ereaderul. 1. E mult mai blind cu ochii, ecranul imita foaia de hirtie, nu oBoseste ochii precum Ipadul care e practic ca un monitor 2. Poti citi oriunde pe ereader, chiar si in lumina directa a soarelui, cu ochelari de soare sau ba. Pe Ipad nu mai vad nimic daca pun ochelarii de soare sau daca iesi cu el pe plaja ori in soare puternic. |
Interesante punctele astea doua ... primul nu stiu daca este obiectiv sau nu, pe mine nu ma oboseste IPad-ul, plus ca poti seta luminozitatea, background-ul cartii si mie imi place ca e mai mare putin ca dimensiune ...
Dar al doilea punct, asta cu lumina de la soare, este pertinent - mi s-a intamplat recent, am fost in parc cu copiii si m-am sucit pe 3 banci ca nu se vedea bine pe IPad textul din cauza soarelui. Nu am stiut ca Sony nu are aceasta problema, cred ca asta e un avantaj al E-readerului de luat in considerare ...
P.S. Eu citesc mult dar extrem de selectiv si dezorganizat. Sunt in citior amator si impulsiv care actioneaza in functie de starea de spirit - am perioade cand citesc numai biografii dintr-un anumit domeniu, am perioade cand citesc carti din alea amuzante din colectia chic, am perioade cand citesc "romance", am perioade cand citesc numai un singur autor, pana decid ca nu-mi mai place ... si niciodata nu citesc SF-uri, carti politziste foarte putin ...etc. De aceea oferta gratis de pe net nu ma satisface, pentru ca in general nu citesc orice gasesc pe net. Cititorii ca mine probabil ca inteleg ce spun ...
P.P.S. Ma bucur ca biografia lui Steve Jobs este deja pe net - cartea asta a aparut anul trecut, deci se confirma confirma teoria mea cu cartile vechi de cel putin 1 an
cristoiu spune:
Buflea, dar cartile le poti lua gratis si pentru ipad, si pentru ereader, la fel le poti cumpara pentru amindoua, deci nici-o diferenta. Doar ca mie mi se pare sony mai bun decit kindle fiindca are mai multe optiuni si poti descarca si fel de fel de documente din computerul personal si citi pe ereader. Doar ca sony e mult mai scump, asta e dezavantajul.
Si cu ipadul nu e doar problema cu soarele, e si problema cu ochelarii de soare. Eu citesc in tren spre exemplu si in tramvai si in avion. Daca e soare afara si imi bate in ochi, totusi pe ipad pot citi, dar daca pun ochelarii de soare nu mai vad decit un ecran negru cenusiu, nu stiu de ce naiba.
In ceea ce priveste ochii, o fi o sensibilitate crescuta, dar eu simt acelasi efect ca la calculator. Cind am o vaga durere de cap, daca stau cu ochii in ipad se transforma clar in migrena.
glimmer spune:
Pentru citit in mod clar este mai bun un e-reader, exact din motivele expuse aici, e mai bland cu ochii. Pentru mine asta conteaza mult, mai ales ca il va folosi fiica-mea in special. As vrea sa intreb daca formatele .doc (word) merg pe e-readerele sony. Sau trebuie transformate in .txt?
Cat despre cartile electronice gratuite, eu zic sa nu va descurajati . Atata vreme cat mai exista, nu vad de ce n-am profita de ele. Daca revin la exemplul cartii cu biografia lui Jobs, din cate stiu a aparut in octombrie 2011, deci pana in aprilie nu e tocmai un an. In plus, in aprilie fusese postat pe site-ul de unde am descarcat eu, exista si site-uri mult mai destepte de atat. Din pacate, nu cele in limba romana. Dar si cartile editate in alte tari, apar oricum cu o intarziere in limba romana. Iar oferta este foarte foarte variata. Eu in general descarc cam tot ce pica din genurile care ma intereseaza, astfel am la indemana cartea dorita la un moment dat.