e-reader

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Este si varianta mai ieftina, Kindle Wireless. (fara 3G)
Ideea e ca pe KIndle, e bine sa ai carti intr-un anumit format. (.mobi,.prg) Nu orice carte in format pdf poti sa o citesti usor.

De exemplu, pe Kindle, la un pdf se poate da zoom, dar nu se poate schimba fontul. (e vorba de marimea caracterelor).
Unele pdf-uri nu pot sa le citesc pe kindle, caci scrisul se vede prea mic.
Sunt programe care transforma fisierele pdf in varianta pt ebook (Minipocket, Calibre) dar mi s-a intamplat la un text scris cu diacritice si semne speciale, dupa transformare sa nu iasa bine textul.
Deci de asta trebuie sa tii cont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

KIndle-ul se vinde independent. Daca vrei accesorii (coperta cu veioza sau separat coperta, separat veioza) acestea se comanda separat.
Tu nu esti in RO ca sa iti dau exemple de aici.

Ce ai vazut in linkul indicat de mine, in cutia aceea, e doar ebook-ul, cu cablul atasat.
Coperta nu e inclusa in pret, cum s-ar zice.

Din cate imi dau seama, tu vrei sa il folosesti, seara dupa ce stingi becul. Clar iti trebuie veioza la el. Dar nu stiu daca vei fi multumita asa, de felul cum se vede.
Fiind construit pe baza de cerneala electronica, nu are acea luminozitate pe care o are telefonul.
(ma refer strict la acest model...pt ca au aparut si altele, mai avansate, ecran color, touch screen)

TRebuie sa recunosc ca eu il folosesc mai mult pe lumina naturala sau la neonul din incapere, daca citesc seara. Am si veioza (separat de coperta) dar rareori o scot din sertar sa o atasez la coperta.
Cam asta ar fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Adi, multumesc. Da, eu il vreau sa pot citi pe intuneric... sa nu o trezesc pe Victoria.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Kindle , kindle , kindle, + combinatia cu amazon il fac imbatabil. Accesul la carti este extrem de simplu, cititul pe kindle o placere. Unica plangere contra lui e ca nu e chiar fiabil, eu l-am stricat pe al meu scapandu-l pe jos, ipadul nu vrei sa vezi cum arata dar merge brici. Eu sunt gaget girl, am avut Apple de pe vremea Macintosh-ului, am toate i-urile dar in materie de citit tb sa zic ca Kindle e mult mai tare. Sony nu m-a impresionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Tocmai, kindelul e bun la citit si cam atat. Asta pentru ca am inteles ca doar cititul te intereseaza. Wirelessul este numai pentru cumparat carti - te duci direct pe Amazon, alegi si cartea iti vine ea singura in kindle.

Eu citesc mai multe formaturi de fisiere pe kindle, nu numai cel "oficial". PDFurile nu sunt usor de citit, intr-adevar, dar le poti converti cu niste programe disponibile pe net.

A aparut si kindle touch screen, dar nu mi se pare neaparat util. Butoanele de dat pagina de la kindelul clasic sunt perfecte. A aparut si tableta de la amazon, Kindle Fire - insa evident face mult mai multe si nu cred ca te intereseaza.

Pentru comparatii intre e-readere vezi pe youtube - cauta "kindle versus sony", ceva de genul asta. Iti arata toate functiile, iti compara, reusesti sa iti dai seama exact cum sunt cele doua "aparate" etc... Kindle nu poti vedea in magazine, insa Sony si altele da - du-te si uita-te la ele, incearca-le :)

Si eu sunt indragostita de kindelul meu

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Marina, Simonix, multumesc.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Asta cum e? Pareri, va rog:

http://www.amazon.com/Kindle-eReader-eBook-Reader-e-Reader-Special-Offers/dp/B0051QVESA

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Cred ca e o oferta f buna. Ma duc sa vad daca livreaza prin zona mea si cred ca dau si eu un add to cart.

Eu il am pe cel cu tastatura wifi+3g, 3g e gratuit daca esti prin zonele cu acoperire si am dat 300 usd pe el in Romania la eMag.( sau l-am avut ca l-am scapat jos si s-a dus ecranul)

Mergi la inceput

Pt outside US vad ca e 109$ . Tot bun pretul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

Desiree, nu toate sunt disponibile in Canada. Pe amazon.ca o sa vezi preturile si ce este disponibil aici. la asta se adauga cateva taxe (cel putin aici in quebec) care sunt returnate partial mai tarziu (ceva legat de delivery, nu am inteles prea bine). eu am kindle wireless + 3G si folosesc 3G cand sunt pe drum. sunt foarte multumita: este foarte usor, bateria tine o vesnicie daca nu esti conectat la internet tot timpul, cand comand o carte, o primesc direct pe kindle. avantajul este ca nu ai probleme cu el cand citesti in lumina (de ex vara la soare sau daca bate lumina in ecran) si din cate stiu este singurul e-reader care foloseste tehnologia asta (e ink).
in ceea ce priveste formatul, eu am convertit din pdf sau .doc in .mobi (formatul acceptat de kindle). cum spuneau fetele sunt insa probleme cu diacriticele. eu citesc acum o carte in lb romana convertita din .doc cu calibre si nu afiseaza cum trebuie "sh" si "tz". legat de disponibilitatea cartilor, am inteles ca apar biblioteci care "imprumuta" carti in formatul acceptat de kindle (nu stiu pt celelalte, banuiesc insa ca ar trebui sa nu fie probleme daca nu au restrictii de format).

Mergi la inceput