e-reader
Imi spune si mie cineva cum functioneaza? Sa nu radeti de mine, dar sunt varza la gadgets, dar pe asta-l vreau. Sa nu mai trebuiasca sa car carti mari si grele pe niciunde. Dar nu stiu... vine cu cablu si se conecteaza la modem sau e wireless? Cartile cum le download? (Stiu ca se platesc, vreau sa stiu... le download direct pe e-reader?)
Multumesc ptr. raspunsuri si ptr. lamuriri.
Raspunsuri
cristoiu spune:
E foarte ok, nu it strica ochii precum calculatorul. Iti recomand pe cel de la Sony, desi sunt mai multe modele si branduri. Despre Kindle am inteles ca nu merge decit cu formatul lor specific de carti, pe care le poti downloada de la ei. Sony ebook reader citeste si pdf, si word, si rtf. Si inca altele, dar nu mai tin minte ce. Carti de cumparat gasesti si pe Amazon si la diverse librarii online. Foarte multe mai vechi le poti lua de pe Project Gutenberg sau alte librarii online, gratis. Google parca si ei aveau un proiect sa faca o biblioteca virtuala. Surse sunt multe.
Edit. Uitasem sa iti spun. Cartile de descarci pe calculator si de pe calculator le incarci pe ebook reader prin usb. E foarte simplu. Poti incarca si muzica, si fotografii.
adi2003 spune:
Ce model ti-ai comandat?
Se conecteaza la calculator printr-un cablu USB. Cat e conectat se face si incarcarea bateriei sau incarcare direct la priza.
Eu am modelul cu Wireless + 3G.
Cartile in format ebook le transfer prin cablu, de pe calculator pe Kindle.
Merge si internetul, dar e destul de greu de navigat. Pentru un email si a citi o anumita pagina, e ok.
Daca iti faci cont pe amazon, se pot cumpara carti de acolo. Dar sunt si carti gratuite. Depinde ce te intereseaza.
Te inveti cu el pe parcurs. Nici eu nu le-am stiut pe toate din prima.
Victoria_mami spune:
Cristoiu, Sony vreau. Ala era in plan. Iti multumesc mult, mult ptr. raspuns. Vine Mosu' cu ebook. Vrem sa-i luam si soacra-mii unul si vroiam sa stiu daca e usor de folosit ptr. ea. Ea foloseste computerul, deci nu e chiar 0 cu gadgets, i-am luat si celular acum vrem sa-i luam si un ebook, sa-i fie mai usor sa tina in mana la citit. Multumesc mult.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adi2003 Ce model ti-ai comandat? Se conecteaza la calculator printr-un cablu USB. Cat e conectat se face si incarcarea bateriei sau incarcare direct la priza. Eu am modelul cu Wireless + 3G. Cartile in format ebook le transfer prin cablu, de pe calculator pe Kindle. Merge si internetul, dar e destul de greu de navigat. Pentru un email si a citi o anumita pagina, e ok. Daca iti faci cont pe amazon, se pot cumpara carti de acolo. Dar sunt si carti gratuite. Depinde ce te intereseaza. Te inveti cu el pe parcurs. Nici eu nu le-am stiut pe toate din prima. |
Inca nu l-am comandat. Sotul meu vrea sa ia de Craciun unul mie si unul ptr. soacra-mea, Sony.
Si ce am subliniat cu rosu in mesajul tau, ce inseamna?
Mi-e rusine, ca stie cred fetita mea mai mult decat mine cand e vorba de electronice din-astea... (glumesc, na, ea are 3 ani jumate, dar eu chiar nu stiu nimic de ele).
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
cristoiu spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 Cristoiu, Sony vreau. Ala era in plan. Iti multumesc mult, mult ptr. raspuns. Vine Mosu' cu ebook. Vrem sa-i luam si soacra-mii unul si vroiam sa stiu daca e usor de folosit ptr. ea. Ea foloseste computerul, deci nu e chiar 0 cu gadgets, i-am luat si celular acum vrem sa-i luam si un ebook, sa-i fie mai usor sa tina in mana la citit. Multumesc mult. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA Eu il iubesc, pe bune, plec peste tot cu el. Am in tramvai, la doctor, in vacanta, permanent vreo 30-50 de carti cu mine, sa nu ma plictisesc. E foarte usor de manevrat. Are doar citeva butoane de dat pagina, marit scrisul si numere ca sa mergi direct la pagina pe care o vrei. Ah, si bookmarks. Si e relativ micut, cam cit o carte normala. Wireless inseamna ca te poti conect la internet cu el si 3G ca te poti conecta la internet si in virful lui K2 daca vrei. Nu cred ca merita sa dai bani in plus pentru asta. Daca asta vrei, atunci ia mai bine un ipad, ca are si ebooks, si camera, si 3G. http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685 |
Victoria_mami spune:
Cristoiu, nu vreau ipad sau mai nu stiu ce complicate. Vreau numai ptr. carti, atat ca ptr. restul am computerul. Daca va spun ca nici laptop nu am Chiar nu am nevoie, ca-s acasa cu fetita toata ziua... si comp. asta mare (desktop) e bun ptr. ce fac eu (e-mail, DC, FB). Dar ebook chiar vreau, ca sunt multe carti mari si grele pe care as vrea sa le citesc, dar sunt mult prea grele de carat si mie imi place enorm sa citesc in pat, si-s tare incomode de citit in pat. Asa, cu ebook, e mic, usor, pot citi in pat, mai ales dupa ce adoarme Victoria nu-mi trebuiesc veioze. mult ptr. raspunsuri.
_
VICTORIA
cristoiu spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 Cristoiu, nu vreau ipad sau mai nu stiu ce complicate. Vreau numai ptr. carti, atat ca ptr. restul am computerul. Daca va spun ca nici laptop nu am Chiar nu am nevoie, ca-s acasa cu fetita toata ziua... si comp. asta mare (desktop) e bun ptr. ce fac eu (e-mail, DC, FB). Dar ebook chiar vreau, ca sunt multe carti mari si grele pe care as vrea sa le citesc, dar sunt mult prea grele de carat si mie imi place enorm sa citesc in pat, si-s tare incomode de citit in pat. Asa, cu ebook, e mic, usor, pot citi in pat, mai ales dupa ce adoarme Victoria nu-mi trebuiesc veioze. mult ptr. raspunsuri. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685 |
Desiree, nu stiu ce model ai ales, are backlight? Al meu n-are si nu stiu cu back light cit e de comfortabil la ochi. Ipadul spre exemplu ma rupe la ochi, mai ales pe intuneric.
adi2003 spune:
Wireless si 3G - tine de conexiunea lui Kindle la internet.
Eu am ales optiunea cu 3G pt ca asa am internet gratuit in peste 100 tari din lume. E util pt cei care calatoresc si vor sa aiba internetul la indemana,cat sunt pe drum, insa spun din start ca nu e chiar asa de usor de navigat. Tastele sunt foarte mici.
Insa pt a citi o carte e usor, din butoanele laterale se muta paginile. In plus, daca ai ramas la o anumita pagina a cartii si renunti sa mai citesti pt moment, cand te intorci la carte, deja se deschide unde ai ramas. Dar cel mai important lucru e ca nu oboseste ochii.
Recomand si o husa pt el.
www.youtube.com/watch?v=3L9KzHDGGrg" target="_blank">Acesta e modelul meu.
EDit.
Daca vrei sa citesti pe intuneric, n-ai decat varianta unei lampi ce se ataseaza la coperta. In schimb daca vrei sa citesti unde iti bate lumina pe el, se va citi fara probleme.
Varianta Sony - nu o cunosc. Ce-am spus mai sus, m-am referit strict la Kindle.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristoiu
Desiree, nu stiu ce model ai ales, are backlight? Al meu n-are si nu stiu cu back light cit e de comfortabil la ochi. Ipadul spre exemplu ma rupe la ochi, mai ales pe intuneric. |
Pai nu stiu! Ca eu nici nu l-am vazut. Sotul meu vrea sa ne ia de Craciun... daca nu cu backlight... cu ce? Cu... veioza atasata la el... sau?
Pe mine si celularul ma deranjeaza la ochi, pe intuneric. Azi-noapte imi scrisesem ceva pe celular sa nu uit si 3-4 minute, m-a deranjat tare, cat l-am folosit. Deci, de care sa iau??? FARA backlight? Vine cu veioza atasata sau cum?
_
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui adi2003 Wireless si 3G - tine de conexiunea lui Kindle la internet. Eu am ales optiunea cu 3G pt ca asa am internet gratuit in peste 100 tari din lume. E util pt cei care calatoresc si vor sa aiba internetul la indemana,cat sunt pe drum, insa spun din start ca nu e chiar asa de usor de navigat. Tastele sunt foarte mici. Insa pt a citi o carte e usor, din butoanele laterale se muta paginile. In plus, daca ai ramas la o anumita pagina a cartii si renunti sa mai citesti pt moment, cand te intorci la carte, deja se deschide unde ai ramas. Dar cel mai important lucru e ca nu oboseste ochii. Recomand si o husa pt el. www.youtube.com/watch?v=3L9KzHDGGrg" target="_blank">Acesta e modelul meu. EDit. Daca vrei sa citesti pe intuneric, n-ai decat varianta unei lampi ce se ataseaza la coperta. In schimb daca vrei sa citesti unde iti bate lumina pe el, se va citi fara probleme. Varianta Sony - nu o cunosc. Ce-am spus mai sus, m-am referit strict la Kindle. |
Uite ca tocmai intrebasem de cele fara backlight... Multumesc.
Nu ma intereseaza internetul, noi cand mergem in vacanta oprim si tel. si tot, stam pe plaja, lenesi. Deci, chiar nu conteaza netul.
Fetelor, eu vreau doar e-reader, atat! Va org sa-mi spuneti ca unui copil mic, de care sa iau. Sotul a pus ochii pe Sony. Cristoiu vad ca are si ii place, deci probabil ca ala il vom lua. Kindle are prea multe ptr. ce vreau/stiu eu sa fac Nu vreau nimic complicat, vreau doar sa citesc si eu o carte in pat Dorm cu Victoria; de 3 ani jumate nu am mai citit in pat. Mai citeam cat dormea ea de amiaza, acum nici nu mai doarme la amiaza, nu am mai citit nimic (in afara de DC) de cateva luni!
_
VICTORIA