Brumarei. Nov-Dec 102- Hai Matza2! Hai Ioana_e!
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana_iasi/ioana_iasi.jpg)
ioana_iasi spune:
Acum ne acomodam cu cel mic si ma confrunt cu heoroizii!!!aveti vre-o o solutie inafara de detralex?39+ ,teodor de 3 ani,tati si
eu!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nicoleLi/nicoleLi.jpg)
nicoleLi spune:
buna seara fetele,
scriu repede ca suntem cam in criza de timp, am ramas in urma cu proiectele si trebuie sa si lucrez si sa ma ocup si de bebeloi si mai am si un mareeee problem...nu mi-a venit inca laptele...maine facem o saptamana de la nastere si din tutu ale mele scot doar 2-3 picaturi de colostru; am pus-o si pe ea sa traga de ele si e destul de harnica si le jumulesc si cu pompa cam din 4 in 4 ore; de obicei ies 2-3 picaturi iar alteori nimic; deja sunt suparata ca nu mai stiu ce sa le fac;in primele zile se umflasera ca niste pepeni si ma furnicau; le-am masat, beau ceai si apa la greu; o asistenta din spital, cand ni le verifica, mi-a zis ca le am foarte mari si o sa vina mai greu dar deja sunt crizata
aveti vreo idee cum le-as mai putea ajuta sa vina?
Si pt Diana (mersi pt trecut datele) Izulet a avut 46cm, 2235g, cezariana la fix 36 saptamani; a fost cazata la prematuri dar e ok, sanatoasa si incepe sa se faca frumusica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
Carola, varsatul in jet e ca un tub subtire de lapte, Zoe a varsat din pat si a udat caloriferul, un jet subtire ca o teava cauzat de pozitia proasta (pentru ea) de alaptare culcat si de lipsa eructatiei. Acum o alaptez in brate mai ridicata si ragaie in timp ce suge. De aceea am intrebat pe Lia, ca una e regurgitatul alta e varsatul in jet, de aceea mi s'a parut grav.
felicitari mamici cu puiuti noi!
mami de Sofia si de
Zoe
Doamne ai grija de noi!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
Felicitari Ioana, pentru nastere, atitudine pozitiva si bebe voinic si sanatos! Bun venit Matei!!
Nina, 37s+,
AMR minim 8 zile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana_iasi Acum ne acomodam cu cel mic si ma confrunt cu heoroizii!!!aveti vre-o o solutie inafara de detralex? ![]() ![]() |
Procto - Glyvenol Crema, se aplica si intern si extern
(in functie de unde se manifesta monstrii), are efect destul de rapid, nu te vindeci, dar se mai retrag si te lasa sa traiesti
(are un tub subtirel)
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
AMR minim 7 zile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana_iasi/ioana_iasi.jpg)
ioana_iasi spune:
NADAFLORILOR multumesc de urari si pentru recomandarea facuta contra hemoroizilor.
Va doresc tuturor noapte una si linistita fara colici
![](images/user_woman.png)
walkiria spune:
Va multumesc din suflet fetelor pt urari si felicitari.
Felicit si eu toate mamicile care au nascut intre timp, sanatate puiutilor si recuperare rapida mamicilor!
Acum sa va spun si eu peripetiile noastre... In ziua stabilita pt cezariana, m-am prezentat ca o floricica la receptia spitalului, de unde m-au preluat niste asistente foarte dragute, mi s-a facut anestezia de catre un medic foarte dragut, care a stat de vb cu mine destul de mult timp cand a inceput dr meu operatia, probabil pt a-mi distrage atentia. Nu imi era frica deloc, insa recunosc ca ma gandeam cu emotie la prima intalnire cu piticul meu. Pt ca am vazut pe youtube o nastere prin cezariana, cam stiam ce mi se intampla si ma uimeam cat de tare puteam sa fiu. Cand a inceput dr sa apese pe burta mea ( am simtit o usoara presiune si o usoara durere in capul pieptului) am stiut ca urmeaza sa imi aud piticul. Eeeeeei, de atunci mi s-a cam rupt filmul, m-au cuprins emotiile foarte tare, plangeam si radeam in acelasi timp, nu imi venea sa cred ca acel planset este al bebitului meu. Am trait niste momente greu de descris in cuvinte...mi se face pielea de gaina de fiecare data cand imi amintesc acele clipe minunate. Pot spune ca intr-adevar au fost cele mai fericite clipe din viata mea, atunci cand l-am auzit plangand si cand l-am vazut. Mi l-au pus la piept dupa ce l-au sters si cantarit, era asa de cald si de moale ca imi tremurau buzele cand l-am pupacit.
Asta a fost partea frumoasa, caci a doua zi am zis ca mor efectiv de durere, am facut prostia sa imi scot cateterul mai devreme de 24 de ore, pe motiv ca nu aveam dureri f mari, ma miscam bine si trebuia sa stau jumatate de ora in pat sa imi faca nush ce calmant prin cateter, iar eu eram cu bebele la tzitzi si i-am zis asistentei sa mi-l scoata mai bine ca prefer sa imi hranesc puiul. Tot a doua zi ne-a dat dr neonato vestea ca e posibil ca bebele sa aiba o infectie deoarece i-a iesit o analiza proastta si ca a facut si o usoara apnee, fapt pt care tr sa il puna la oxigen si sa inceapa tratament cu antibiotic. Vreau sa va spun ca am murit si am inviat de suparare, griji si plans. A treia zi am inceput sa fiu mai optimista si sa ma gandesc ca trebuie sa fie bine bebele...durerile se ameliorau si ele. Insa a treia zi, seara mi-a zis o asistenta ca am facut ragade, ceea ce m-a speriat foarte tare, stiind ca am virusul hepatic. Initial mi s-a dat voie sa alaptez, avand o viremie f mica, insa daca apareau ragade, decizia era a mea daca sa continui sau nu. A fost o decizie foarte grea pt mine, pt ca ma simteam ca nu pot sa imi ajut bebele...daca alaptam riscam sa ii dau virusul, daca continuam decat cu lapte praf, il privam de anticorpii din laptele matern atat de necesari pt formarea sistemului imunitar. Cu greu am luat decizia de a intrerupe alaptarea, desi incepuse sa imi vina lapticul. Aici m-a ajutat enorm medicul meu, pe care l-am sunat sambata seara si m-a incurajat sa intrerup alaptarea. Am fost placut surprinsa ca a venit la spital si sambata si duminica sa ma vada.
Luni mi s-a spus ca a mai scazut acea valoare a analizei, insa tot este crescuta si am mai stat pana marti cand valoarea a scazut si mai mult. A facut micutul 5 zile tratament cu antibiotice. Martea trecuta ne-a spus ca hemocultura a iesit bine si ne-a dat drumul.
Azi am fost sa ii repetam analiza si din fericire a iesit in limite normale. Abia azi pot spune ca m-am linistit si eu.
Cam asta a fost povestea noastra, cu momente de fericire si durere.
Acum mai avem o problemuta cu buricul, care nu a cazut nici pana acum desi avem 11 zile. Azi la consult mi s-a spus ca nu l-am curatat bine, ca era umed la radacina, insa fetelor, am incercat in fel si chip sa il sterg bine , insa eu nu il pot desface cum mi-a aratat asistenta. Pana acum il stergeam cu betadina si apoi cu spirt, insa de azi mi-a zis sa ii dau si cu baneocin pudra.
Asa ca pls help cu un sfat!!! Voi cum il stergeti in profunzime, ca mie nu imi iese.
Succes fetelor care urmeaza sa nasca!!!!!