*****Capsunici in jeans Mai Iunie2007 (2)*******
Raspunsuri - Pagina 19
Al_Ma spune:
Am citit, dar nu m-am lamurit. O sa mai citesc despre asta. Nu cred ca Mara e pregatita, a lipsit si foarte mult de la gradinita, cu viroze peste viroze, din fericire nimic grav. Si sa stai linistita, ca nici Mara nu participa la activitati decat cand i se pare ei interesant sau cand are chef. Nu-i place sa deseneze, de fapt in fiecare dimineata ma pune sa-i spun educatoarei ca ea nu vrea sa deseneze. Deseneaza doar cand are ea chef si nu e pusa de cineva, altfel nu. De aici deduc ca are personalitate. In schimb, are imaginatie si ii place sa inventeze povesti, ceea ce ma bucura. Simt din ce in ce mai pregnant lipsa timpului, as vrea sa stau mai mult cu ea sa facem diferite activitati.
Legat de Antalya, noi am fost in 2009 la Royal Wings si ne-a placut foarte mult, iar plaja era super, cu intrare lina in mare, ideala pentru copii, mai ales ca Mara avea 2 ani.
lbelciug spune:
Si noi am renuntat la inscrierea anul asta la cl pregatitoare.
Cum zicea si Ella, invatatoarea lui Matei ne-a transmis ca pregatitoarea va contine elemente de clasa 1 la care se va adauga un "extra push" din partea invatatoarelor. Asadar Bogdan va merge la anul la grupa mare, aceasta fiind si dorinta lui. Evaluarea trebuia sa fie azi dar nu pot merge cu el.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
ella_74 spune:
Liv,
salut decizia ta
Cred ca e cam devreme pentru orice capsunel; daca ar fi avut 6 ani in toamna (+/-) ar fi fost altceva.
Pe topicul ref la clasa pregatitoare am citit despre o mamica, al carei baietel este nascut cu o zi inainte de , care este f decisa sa-si inscrie copilul la clasa pregatitoare din toamna pe motiv ca e al 4-lea an de gradinita si ca atare copilul e pregatit. Dar asa cum spuneam, fiecare parinte hotaraste pentru copilul lui.
azi este in vizita la Antipa; a mai fost si cu noi acum vreo luna si a fost tare incantat; el, care se trezeste la 9 de obicei , azi la 8 era in picioare ca nu cumva sa intarzie la gradi fiindca microbuzul pleca la 9.
Si e atat de incantat de stimulentele de la gradi sub forma de stampila pe manutza; ieri a venit cu 4, 3 pentru activitati si una pentru somn
Al_Ma spune:
Mie tocmai mi-au raspuns astia de la Insp Scolar Bucuresti ca e nevoie de evaluare la Mara si sa le spun pt ce clasa optez. Pentru niciuna??!! "La anul nasterii 2007 este nevoie de evaluare pentru clasa pregatitoare.
Va rog sa ne precizati urmatoarele date in vederea programarii;
numele copilului
data nasterii
sectorul in care locuiti
sectorul in care doriti sa faceti evaluarea
clasa pentru care optati in urmatorul an scolar"
E obligatoriu sa facem evaluarea asta? Ce se intampla daca nu o duc la evaluare si o mai tin la gradinita 1 an? Adica sa inceapa scoala la 6 ani si aprox 3 luni? O sa iau si eu la puricat legislatia noua, ca deja ma baga astia in fibrilatii.
ella_74 spune:
Alina,
nu e obligatoriu s-o duci la evaluare decat daca vrei sa mearga in toamna la clasa pregatitoare.
Pe de alta parte, copiii nascuti pana la 31 dec 2006 au fost recenzati ca sa se vada cate clase de pregatitoare trebuie infiintate.
Parca cei n pana la 31 iunie 2006 nu au nevoie de evaluare iar cei care sunt intre 1 iulie - 31 dec 2006 au nevoie de evaluare chiar daca teoretic trebuie inscrisi, vor fi inscrisi numai daca sunt apti , adica trec evaluarea.
Cei dupa n dupa 1 ian 2007 vor fi evaluati numai daca cer parintii.
poohy spune:
Alina, stai linistita. Trebuie evaluare daca vrei sa o dai anul acesta la pregatitoare sau chiar in clasa 1 (asa au anuntat acum la radio, ca ii primesc si la 5 ani). Deci numai daca parintele vrea.
La anul (2013 - si daca se pastreaza legea) Mara va intra in clasa pregatitoare fara evaluare (va avea 6 ani impliniti in septembrie).
Daca se pastreaza aceleasi precizari, cred ca va fi necesara evaluarea daca vrei sa o inscrii direct in clasa 1. Ziceau la radio ca se poate face inscrierea si direct in clasa a-2-a.
Ella, e vorba despre cei nascuti 1 septembrie - 31 dec 2006. Iulie si august nu au nevoie de evaluare (daca am inteles eu bine)
mai clar:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11580355-ministerul-educatiei-parintii-isi-pot-inscrie-copiii-clasa-5-ani-daca-evaluarea-permite-invatatorul-duce-elevii-din-clasa-pregatitoare-pana-clasa.htm
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
madaiulia spune:
Si noi am decis ca e prea devreme pentru scoala in cazul lui Andrei. El termina anul acesta al treilea an de gradinita si grupa mare, dar am considerat ca inca nu e pregatit pentru scoala. Asa cum spuneati voi, nu conteaza numai dezvoltarea cognitiva. Chiar daca acolo sta relativ bine, e tot cu gandul la joaca. Si nu vad rostul sa ii luam un an din copilarie. Va ramane cu aproximativ jumatate din colegi si aceleasi educatoare si e treaba educatoarelor sa-i faca sa nu se plictiseasca prin lucruri noi.
Si eu sunt sigura ca desi programa de clasa 0 nu le cuprinde, invatatoarele vor decide sa faca multe lucruri pentru a-si usura munca mai tarziu si pentru a capata renume in detrimentul copiilor.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 9+
carstea spune:
Buna
Remember us?
Sincer mi s-a facut dor de voi si am vrut sa vad daca mai activati.Vad ca am picat in toiul discutiilor..
Din pacate nu pot avea o parere obiectiva pt ca nu mai lucrez in sistem de 5 ani dar cred ca e important cum e perceputa de sistem grupa 0.Adica poate sa se cheme cum s-o chema dar sa respecte varsta copilului.
In uk chiar si in anul I se cam joaca in primul semestru .
Noi suntem in Reception care este o grupa pregatitoare inaintea anului I.De fapt terminam reception in iulie si intram in anul I in septembrie.In Uk nu ai optiuni asa ca mergem cu turma.Partea buna e ca toti sunt o apa si un pamant desi sunt diferente de aproape un an intre ei.Cei mai mici sunt nascuti in august 2007 asa ca noi in mai suntem printre cei mai mici.
Anul asta Rares a trecut la mancarea de cantina,cu tot felul de arome si spice ceea ce nu prea i-a fost pe plac.Insa a invatat sa manance ceea ce ii place din farfurie(vezi numai orezul din rice and chicken curry).De slabit nu a slabit dar a ramas tot la 20 de kg de prin septembrie.E inaltut asa ca pare slabanog.
Anul asta a invatat sa numere pana la 30(de curand au inceput si din 10 in 10 si din 5 in 5).A invatat toate sunetele si citeste cuvinte pana la 5 suntete.Eu sunt multumita .
Vb rongleza si facem eforturi sa nu piarda romana pe drum.
Cam atat despre flacau.
Peste o luna o asteptam pe Emma sa intregeasca clanul.Avem DPN PE 8 Aprilie dar cred ca vine mai repede .Cand ma uit cate dintre voi au deja 2 ,,,,,Sper sa fie ok si pt noi.Nu neg ca am emotii pt acest nou inceput.
O sa luam de la inceput cu colici(poate nu)pampers, hranit noaptea....
WISH ME LUCK!
Pup toti capsuneii deveniti domnisoare si flacai in toate regula.
poohy spune:
Felicitari!!!!!!! Sarcina usoara in continuare, nastere usoara si micuta Emma sa fie sanatoasa, vesela si fara colici :)
he :) intotdeauna Emma mi s-a parut foarte apropiat de Manuela :)
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
Al_Ma spune:
Carstea, felicitari si multa sanatate!
M-am linistit, oarecum, cu evaluarea. Am citit si eu metodologia si am vazut care era treaba.