Bebelusul din burtica-primele batai de inima - 2
Raspunsuri - Pagina 38
ramonapep spune:
Bia la control eu am mers o data pe luna.
Azi am vb cu doctorita si de principiu o sa ma opereze pe 5 ian.(e si ziua soacrei:))), asta daca nu intervine nimic pana atunci, adica vinerea viitoare cu toate ca imi este tare greu...simt ca imi iese cand merg, o sa incerc sa rezist pana atunci.
Costy, bebe este tot fetita
Noi in ajun am fost cu colindul la toate neamurile si am cam racit...
Maine merg iar la perfuzie si imi ia si proba pt hemoleucograma sa vedem cum mai stau cu anemia
Bia_Mi spune:
Pai si i-ai spus la dr k iti e f greu? Poate te opereaza mai devreme... prima data cat ai avut DPN?
ramonapep spune:
Am vb cu doctorita dar nu vrea sa ma opereze prea devreme, ptca nu e bine pt bebe. DPN este pe 14 ian.
Prima fetita s-a nascut la 38 sapt pt ca asa a vrut ea sa vina pe lume, a doua a fost cu operatia programata si a fost putin cam devreme, pt ca a suferit putin, ar mai fi vrut cred sa stea in burtica, asa ca acum o sa incerc sa rezist mai mult, fac si perfuziile pt maturarea plamanilor, si o sa fie bine.
ioana3110 spune:
Buna fetelor. Eu sunt o proaspata mamica. Dupa 11 ani de incercari, am reusit prin FIV 2 sa rama insarcinata. Mosul mi-a adus un test pozitiv. Sunt in 5 saptamani de-abia dar am intrat aici sa va intreb daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri caci sunt speriata rau. Ieri am avut o sangerare, in prima faza rosie (o pata cam de 1 cm), si imediat am luat un duphaston si no spa. Dupa asta, sangeararea a devenit maronie si mai apoi s-a terminat spre seara. Azi, dupa ce am iesit din casa, iar am avut sangerare, de data asta maro, dar asa cat sa patezi bine un tampon zilnic, si in plus, un cheag de sange micut cam de 5 mm. Am luat iar duphaston si no spa si stau in pat. Puteti sa imi spuneti daca ati trecut prin asa ceva? si cat de grav e? Multumesc anticipat!!!
eumada spune:
Inainte de a-mi fura rosii eu am patit exact ca tine.
La sase saptamani. S-a intamplat pe 11 ianuarie 2009.Atunci a inceput lupta mea pentru viata fetei mele.Doctorita mi-a spus clar(de fapt au fost patru doctori:Draghici,Veghes,Onofriescu si Iliev)care mi-au spus acelasi lucru....iminenta de avort,roaga-te ca numai Dumnezeu mai poate face ceva.
Pe scurt.La mine duphastonul(10 pe zi)nu a avut mare efect,sangeram..si am sangerat pana in saptamana 20.
Am facut injectabil no spa...si scobutil,o fiola zilnic,si progesteron injectabil cate 100 de mg cred pe zi.
Si nu se gasea.....l-am luat de pe forum,mi-au trimis fetele....cand terminam stocul(patru cinci fiole) intram in disperare,imploram ajuor,sa nu-mi condamn fetita ..pentru mine fiolele alea insemnau viata Evei mele.
Si am stat in pat....sarcina era decolata in proportie de 80 la suta.
Pe mine progesteronul injectabil m-a salvat.
Si cel de sus.
Nu vreau sa te sperii dar trebuie sa lupti.Si acum plang cand imi aduc aminte cum imploram in fata icoanei indurare si ma rugam sa nu-mi ia copilul.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
ramonapep spune:
Ioana am trecut si eu prin asa ceva in anul 2006 la prima sarcina. Din pacate avortul spontan s-a produs atunci pentru ca medicii din Tulcea m-au tratat numai cu duphaston care nu a avut nici un efect. Intradevar, sangerarea asta nu este buna, iar diagnosticul este iminenta de avort spontan. Cred ca trebuie sa mergi urgent la doctor. Eu dupa acest avort, la 3 luni dupa, am ramas din nou insarcinata si am inceput iar sa am aceleasi sangerari. Am fugit la Cta la un medic care auzisem ca este f bun, care mi-a prescris imediat fiole injectabile cu Gravibinon, Adrenostazin si ceva cu menadion si totodata concediul de risc maternal pt a sta acasa. Tratamentul asta mi-a salvat sarcina.
Din pacate Gravibinonul nu se mai fabrica , asa ca in 2009 cand am ramas din nou insarcinata si bineinteles aceleasi sangerari au aparut am dat iar fuga la acelasi medic care mi-a prescris de data asta Arefam capsule moi, care se puteau introduce in vagin, sau se puteau lua oral, in functie de indicatii. Si acest tratament a fost benefic. Dar Duphastonul dupa parerea mea nu prea ajuta, pt ca fiind in spital am vazut multe cazuri care faceau tratament cu duphaston fara rezultate, tot la avort ajungeau.
Oricum medicul este cel care te poate ajuta
Mult succes si iti doresc sa pasteri sarcina!
eumada spune:
In loc de Gravibinon se foloseste progesteron.E aceeasi substanta,doar ca romanii nu mai fac.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
ramonapep spune:
Nu se mai fabrica nicaieri nu stiu de ce (eu am cautat si in strainatate), da este aceeasi substanta, si la gravibinojn, si la arefam...cred ca tine si de organism sa poata tine sarcina
eumada spune:
La fetele de la fiv..se gaseste in ungaria,in austria,in italia.
Madalina si Eva-Maria