Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 13

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Salutare fetelor!
Intru de la servici...deci voi fi scurta
Am ales si noi in sfarsit numele bubulinei din burtica. Spun in sfarsit pentru ca ne chinuim deja de ceva timp...pentru ca la noi e cam dificil cu numele. Se folosesc ambele limbi: franceza si engleza (eu lucrez in franceza si engleza, sotul doar in engleza)...asa ca a trebuit sa gasim un nume care sa se potriveasca in ambele limbi.
Concluzia celor 3 intelepti ai familiei a fost ca Evelyne Louise i se potriveste bine fetei noastre si se pronunta si destul de bine in ambele limbi.
Ati putea deci va rog sa ne inscrieti si pe noi in listuta? Multumim frumos.
Mai revin putin mai tarziu de acasa...ca am foarte mult de lucru.

Va pup cu drag pe toate!

_

Lakioana mami lui Rianna Rebecca (16.09.2006)
si Evelyne Louise 20+(DPN: 15.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Wali, bine ai venit! Sarcina usoara, nastere usoara si bebe sanatos !:)

Irina, multa sanatate pentru Andrei. Tu unde il duci la spital? (ca adica am auzit de perfuzii)

Monna, am uitat sa zic, mi-am luat si eu strips de urina de pe amazon ca-s ieftine si tot trebuia sa-mi iau acid folic metilat. M-am gandit ca ma ajuta la screeningul pt diabet (glucoza in urina) si un pic la preeclamsie, proteine in urina. Nu-s ca analizele clasice, dar cat de cat...

Titi, multa sanatate lui Edi!!!

Tala, si in sarcina si dupa (pana la 6 saptamani) sunt normale reactiile emotionale amplificate, de obicei problema e daca nu iti vine sa ai grija de tine sau de bebe. Ajuta si ceva terapie in caz de exagerari si chiar medicatie, cu raport risc-beneficiu, dar probabil nici asa departe nu e cazul la tine.

Nu am aflat sigur ce e bebe, in principiu tot fata a ramas, dar nu sigur, speram data viitoare.

Pentru fetele cu tratament anticoagulare, vin cu noutati de la medicul meu ginecolog (pe care am ales-o printre altele pt ca e mereu la curent cu cele mai noi chestii, se informeaza la greu) si mi-a zis ca noutatile in domeniul trombofiliei spun ca cel mai bine e sa fie luat Aspenter seara (nu dimineata), ca merge pana pe la 34 de saptamani si ca unele persoane sunt rezistente la aspirina si atunci o cantitate mica nu le face nimic si trebuie sa ia mai mult. A zis ca se poate depista cine e rezistent, insa la mine n-are rost sa aflam daca-s rezistenta sau nu, ca al doilea motiv pt. care ar trebui sa iau mai mult este greutatea, la greutate mare, trebuie mai mult (eu am BMI mare).
So, m-am ales cu 2 x Aspenter pe zi (150 mg in total) de luat seara.

Tocmai mai auzisem la subiectul cu trombofilia de medici care mai propusesera 2 Aspenter, acum ma gandesc ca erau si ei la curent cu noutatile. Si e in functie de kg.

Bebe e in grafic, o artera uterina e ok, cealalta artera uterina e tot rezistenta (IR 0,82, data trecuta era 0,85) iar artera ombilicala e ok.
Si mi-a scris: 150 mg aspirina seara pentru a preveni riscul de preeclamsie (pe care eu il am din cauza kilogramelor in plus in primul rand, apoi al trombofiliei).

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Am repetat analiza toxoplasma si mi-a iesit negativ igm-ul...e de bine ,nu? ca ma vad cu dr pe la inceputul lui Decembrie si nu mai am rabdare.
Eu nu sunt imuna la toxoplasma si de asta am repetat analiza...probabil sa ma asigur ca nu o dobandesc in sarcina.
Tala, eu de la jumatatea lui Ianuarie pot intra in prenatal, dupa calculele mele. Eu calculez pe saptamani: 126 zile = 18 sapt, obligatoriu 6 dupa nastere, deci raman 12 sapt inainte de nastere.
eu probabil ca voi face cezariana in sapt 39...deci din sapt 27 as putea intra....de-abia astept sa vorbesc cu dr de familie sa vad ce-mi zice.

Miha, mamica fericita de Rares si 21+ cu bebe Vlad

Mergi la inceput

SuperMami, e bine negativ, nici eu n-am imunitate la toxoplasmoza si tot asa, repet din 6 in 6 saptamani IgM.

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Dara pai cum de tot nu e sigur? Nu vrea sa se arate? Ma bucur ca e totul bine cu bebe
Miha din cate stiu eu IgM negativ e de bine, inseamna ca nu-l ai

Monica, fericita 23+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Pai asa nu se vede nimic intre picioruse, dar ne arata ca femurul face o umbra si nu e sigur sigur in pozitia in care statea bebe si putea sa vada ecograful. L-am zguduit noi, am ras, dar nu prea s-a miscat din pozitia aia bebe, doar dadea din manute.

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

lakioana s-a rezolvat cu listuta , foarte frumos numele ales
Dara pai daca nu e nimic intre picioare... . Cand e urmatorul eco?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

fetelor, am pus pe facebook o poza cu burta...sunt cu fina, burta-n burta :))))))))....individuale n-am...ma gandesc mai incolo sa apelez la un studio sa fac un shooting cu Rares. :)

Miha, mamica fericita de Rares si 21+ cu bebe Vlad

Fetelor incepe pe Discovery la 22 un documentar fain despre sarcina si conceptie! Enjoy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Strumfy, ce frumos ai explicat cu masuratorile pt dpn! Cred ca eu m-as fi panicat sa vad ca e bebe cu 3 sapt mai mic decat valorile statistice dar tu esti o optimista, bravo tie

Amy, sa-ti traiasca finuta frumoasa

Tania, bafta maine la echo sa vii cu vesti bune

Salut Vali si bine ai venit! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos. Si eu sunt din Timisoara si vad ca avem DPN-uri apropiate, poate vom ajunge sa ne intersectam La ce medic mergi?

IrinaElena sanatate multa lui Andrei!
La fel pt Titi, sanatate lui Edi! Ce-a zis medicul? Nu e de glumit cu asa febra...

Sovietica, ce tare esti cu porcoleta mica! Imi si imaginez cum s-a furisat la pahar de ma apuca rasul

Wow Magddalena voi cand va adunati toata familia zici ca faceti party la cati sunteti... cred ca e frumos si animat!

Tala, multumim de valsuri, vad ca bebeii au ureche muzicala din burtica deja! Bebelina mea reactioneaza inclusiv la bazaitul uscatorului de par, e o scumpa. Legat de concediu, ma gandeam sa intru in prenatal din ianuarie. Intre Craciun si Revel imi iau zilele de concediu de odihna ramase, asa ca mai merg la lucru doar pana de Craciun. Prenatalul se calculeaza ca si numar de zile calendaristice, indiferent ca prinde weekend-uri sau zile de sarbatoare.

Monna, abia acum au inceput arsurile? Pe mine abia au inceput sa ma mai lase putin cele venite o data cu greturile din primul trimestru... sa ma astept sa o ia de la capat?

Dara, cand anume e data viitoare? Ne tine bebe tau in suspans

Vad ca azi ati recuperat linistea din weekend, ma bucur sa va vad asa active pe aici

24+ Bianca

Mergi la inceput

Ronina nu stiu ce sa-ti spun, eu pana acum nu am avut arsuri deloc.
Miha vazut burtica frumoasa de pe FB . Abia astept shooting-ul

Mergi la inceput