Urgent! Informatii si experiente clinica Anadolu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Am uitat: voi faceti ce credeti, dar parerea mea e ca pe banii aia mai bine mergeti undeva intr-o vacanta impreuna cu socrii, sa creati amintiri frumoase.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Radio-terapie sau iradiere cu cobalt (sper sa nu incurc termenii, nu-s in domeniu) se facea acum 8-9 ani la Sibiu intr-un spital in apropierea garii. Mama mea a fost internata acolo 2 sau 3 saptamani.

Numai bine va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

proiectul de care vorbeam eu este un studiu clinic, si astea se desfasoara la nivel international; ca eu colaborez cu centre din Bucuresti, Cluj si Timisoara nu este atat de relevant. in Bucuresti colaborez cu o echipa de medici de la Institutul Oncologic.

eu una nu ma hazardez sa raspund la intrebarea ta; iarta-ma, dar nu pot compara doua cazuri, din care unul a facut si celalalt n-a facut tratament, pentru ca asta nu-mi arata cum ar fi decurs evolutia lor daca locurile ar fi fost schimbate. pot spune doar ca da, cunosc pacienti care au mai trait dupa chimio.

in boala asta depinde in primul rand de localizare, asa ca nu-i relevant sa spun ca cineva cu cancer de san a trait mai mult de 10 ani dupa tratament. in cancerul pulmonar nu e posibil. insa daca n-as fi crezut in eficienta tratamentelor oncologice n-as fi putut lucra in domeniu. da, chimioterapia prelungeste supravietuirea. nu intotdeauna imbunatateste si calitatea vietii, cel putin nu pe durata tratamenttului, dar la multi bolnavi tratamentul e suportabil, exista medicamente eficiente impotriva efectelor adverse (vorbim in primul rand de greata). nu chimioterapia afecteaza supravietuirea, ea nu are efect advers fatal (sau ma rog, unele chimioterapice pot avea, dar oncologii stiu cum trebuie sa le evite si exista acum multe linii de tratament alternative), ci boala poate avansa mai repede decat actioneaza tratamentul.

cazuri concrete care au fost in Turcia - stiu doar o pacienta, care dupa radioterapia de acolo (care dupa parerea mea s-ar fi putut face si aici) e acum in tratament la Institutul Oncologic din Cluj. nu trag concluzii pe baza unui singur caz, ceea ce am zis mai devreme a fost pe baza posibilitatilor reale care exista in tratamentul acestui cancer, iar Anadolu nu poate face minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cancerul la fcat este mai rar si se poate face ceva totusi, cel de pancreas e graznic, si cel de stomac, mai ales ca la noi sunt depistate cand nu mai ai ce sa faci.
Este o mare mare tragedie faptul ca noi nu avem screening si ca pacientul nu este educat medical.
vad cazuri de neimaginat, pacienti cu melanom malign cat jumatate d pachet de tigari, care vin la spital cu el exulcerat, tumori de 13 kg samd.
Ca si celelalte lucruri din tara asta (vezi cainii maidanezi), se prefera sa nu tratam cauza, ci doar efectul.

Andrushka, in opinia mea daca socrul nu este un om prapastios, l-as intreba ce doreste el sa faca.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Andrushka, imi pare tare rau de socrul tau.
despre Anadolu: am prietena a carei mama a fost acolo, tot pentru radioterapie. DAR pentru cancer de san. deci la fel cum au spus mianna si Xio, nu se compara cazurile. cancerul pulmonar e total diferit si teribil de "eficient". pot intreba detalii daca doresti.
asculta de mianna, are perfecta dreptate. incercati la Institutul Oncologic. (mianna, tu stii ceva de investitia de la Coltea? am citit doar stirea, n-am alte detalii)
succes in orice ati face.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

La Coltea a facut tata radioterapia si se pare ca acolo este un echipament de ultima generatie.

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?bid=23&folder=Vara 2011 amintiri de vacanta" target="_blank">VARA 2011-AC1 SI AC2

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Clinica privata din Bucuresti care face radioterapie este divizie a Gral Medical - Oncofort.
Eu as fi rezervata in recomandarea lor deoarece cred ca nu evalueaza corect un pacient ci vizeaza castigul financiar . Socrul meu a fost diagnisticat cu cancer de nazofaringe - niciun oncolog/radiolog de la "stat" la care am fost, pe baza tomografiei, nu ne-a dat sanse (mai ales ca el nu prea mai putea sa se hraneasca si era necesara o gastrostoma). Cei de la Oncofort, pe baza aceleasi tomografii au spus ca ii pot faca radioterapie si ca sunt sanse sa fie ok. Asta a fost intr-o marti iar vineri el a murit. Ne programasera a doua zi sa ii faca scanarea si planul de radioterapie, intre timp el a avut o sangerare mare si a trebuit sa il internam. Normal ca am anuntat ca sa anulam dar ei au continuat sa ne sune sa verifice daca am platit pana vineri...
Se poate sa fie un pic de paranoie insa cand 5 iti spun ca esti beat s al 6-lea iti spune ca nu, te intrebi ce inters are...

Edit: Simt nevoia sa spun ca aparitia Oncofort in Romania mi se pare extraordinara insa societatea .ro si-a pus intr-atat amprenta pe temerile si fobiile mele, incat consider ca ar fi avut mai mult de castigat daca ar fi fost angajati numai doctori din strainatate a.i. sa nu planeze niciun fel de suspiciune asupra eventualelor "interese".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Multumesc tare mult ca ati impartasit cu mine experientele voastre de familie sau profesionale... incep sa vad ceva mai clar problema. In primul rand, am inteles ca nu se pot compara doua persoane, doua cazuri, doua contexte de viata... Am printat raspunsurile voastre si i le voi da sotului sa le citeasca cand se va linisti putin si va gandi mai la rece.
Astept, bineinteles, in continuare si alte pareri, si alte sugestii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilimara spune:

Andrushka imi pare rau pentru socrul tau.
La fel ca restul fetelor va sfatuiesc sa faceti tot ce puteti pentru a lupta mai ales daca asta este ceea ce doreste el.
Tatal meu a mai trait 6 luni dupa ce a fost diagnosticat in Germania in urma unei banale raceli ce nu mai trecea.I se mai dadusera 3 luni dar mai ales datorita surorii mele am avut mai mult timp impreuna cu el.
In decurs de 2 ani mi-am vazut tatal si bunicii de pe mama murind de aceasta boala crunta.
Voua va doresc multa multa putere...

Lili de strumfita Maria Eliza

Cu ajutorul lui DD in curand din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui eimotto

Clinica privata din Bucuresti care face radioterapie este divizie a Gral Medical - Oncofort.
Eu as fi rezervata in recomandarea lor deoarece cred ca nu evalueaza corect un pacient ci vizeaza castigul financiar . Socrul meu a fost diagnisticat cu cancer de nazofaringe - niciun oncolog/radiolog de la "stat" la care am fost, pe baza tomografiei, nu ne-a dat sanse (mai ales ca el nu prea mai putea sa se hraneasca si era necesara o gastrostoma). Cei de la Oncofort, pe baza aceleasi tomografii au spus ca ii pot faca radioterapie si ca sunt sanse sa fie ok. Asta a fost intr-o marti iar vineri el a murit. Ne programasera a doua zi sa ii faca scanarea si planul de radioterapie, intre timp el a avut o sangerare mare si a trebuit sa il internam. Normal ca am anuntat ca sa anulam dar ei au continuat sa ne sune sa verifice daca am platit pana vineri...
Se poate sa fie un pic de paranoie insa cand 5 iti spun ca esti beat s al 6-lea iti spune ca nu, te intrebi ce inters are...

din nou ma mir de medicii care nu v-au dat sanse. dar depinde ce intelegem prin "sanse". eu nu m-am intalnit, nici in timpul rezidentiatului, nici acum, cu cazuri carora sa nu li se ofere sansa unui tratament - fireste, cand era posibil. si din exprimarea "cancer de nazofaringe" fara alte detalii, da, aici tratamentul de electie este radioterapia. insa sunt constienta ca de pe un forum nu pot afla diagnosticul complet.

prin urmare consider ca cei de la Oncofort au procedat corect programand radioterapia. nu stiu nici care era starea tatalui tau in momentul in care ati ajuns la ei, dar inteleg ca decesul a survenit destul de brusc. in cazurile acestea niciun medic nu putea prevedea ca se va intampla ceva asa curand - un stop cardiac sau o embolie pulmonara sau alt eveniment care duce la deces. in cazul unei embolii de exemplu, uneori se poate detecta riscul ei, daca cheagul respectiv se opreste pe undeva si este surprins imagistic, dar daca ajunge direct in circulatia pulmonara e prea mult sa reprosam oricarui medic ca n-a prevazut-o.

repet, nu stiu niciun detaliu, a fost doar un exemplu de ce se poate intampla.

Mergi la inceput