Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (203)
Raspunsuri - Pagina 17
aldaesme spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanaH cand le raspunzi la itrebarea de cat timp esti aici: de 10 ani |
Ti se pare mult? Mie inca mi se pare grozav de putin, poate si pentru ca am intrat destul de repede dupa ce am ajuns aici in cercul "batranilor" aia care erau atunci de 10-15 ani in Belgia. Insa am vazut si eu fatza de care vorbesti de curand si am ramas absolut marcata . ce e mai enervant e ca in urma cu cinci ani cand le ziceam autohtonilor ca sunt de 5 ani aici ziceau "uau si in 5 ani vorbesti asa bine flamanda?" acu' au tupeu, imi zic ca am accent sau daca sunt necunoscuti, "aaa...de zece ani, pai e normal sa vorbesti asa bine flamanda"... Nu ma mai lauda nici dracu'pentru asta
Lorich da-mi te rog diseara un sut in fund sa ma pun sa scriu. Ca si scuza am sa spun ca am fost super obosita zilele astea, nu stiu cum am ajuns dar toata saptamana am avut maxim 4 ore de somn noaptea.
Eu tocmai am venit de la intalnirea cu SinterKlaas la scoala. Mintenas fug la munci. Voiam doar sa va spun ca a fost un spectacol super dragut. Copii au cantat si au dansat si au intrat in jocul educatoarelor. Mai intai in perioada de asteptere s-au facut educatoarele ca ii dau telefon, se asezau pe scaunul Sintului si copii le ridicau, se prefaceau ca se supapara pe Sint si trimit copii in clase si copii nu voiau si cereau timp pentru Sint. Cand a venist Moshul au inceput sa lesine p-acolo sau sa se emotioneze (educatoarele) copii erau evident plini de emotii unii timizi la parinti in brate, altii pe bancutele din jurul Sintului (a mea curajoasa!). Prima intrebare a mosului a fost "Copii...au fost ...educaterele cuminti?" si toti au raspuns da pana cativa copii au hotarat sa ii popvesteasca mosului ca au stat pe scaunul lui...am ras pe rupte.
Dupa ce i-au cantat a chemat evidnet fiecare copil...Cand a fost randul fetei mele i-a laudta rochita si a intrebat-o daca ii plac dulciurile, timp in care Zwarte Piet (ajutorul) intindea pachetul spre Sint. A mea a vazut si inainte sa raspunda a pus mana pe pachet care acu era intre mainile lui Piet si ale lui Sint in timpul tranfserului, l-a smuls si apoi zambind frumos i-a raspuns :'DA'. N-a tinut mult, cam o juma de ceas pana au terminat cu grupa mica si apoi ei au plecta in clasa. Au primit si ceva cadouri pentur clasa, am remarcat si la cresa ca asta e obiceiul sa innoiasca mobilier sau jucarii cu ocazii din astea.
Simonix vezi daca poti sa iti aduci si vecinii
Acu'fug...
io...aka esme
DanaH spune:
esme, pai cum majoritatea sunt studenti, veniti fie cu burse de cateva luni, fie la master de 2 ani, fie in cel mai bun(lung) caz doctorat de 4 ani, atunci cand le zic 10 fac ochii mari si dau capul pe spate. si iemdiate ne trec incategoria batrani.
mie nu mise apre nici mult, nici putin. pe de o aprte, parca mai ieri eram pierduta in aeroport la amsterdam, pe de alta parte, parca sunt aici de cand lumea si pamantul.
vezi, la faza cu limba, m-ai lovit. da, de 10 ani aici si tot nu vorbim olandeza. pot sa zic ca imi dau seama daca ma injura pe strada, na, adica m-am mai lumiant si eu putin, ii inteleg, dar nu poci frate sa le zic g-urile si h-urile din fundul gatului. e drept, nici nu am fsot fortzata, nici nu am depsus efort, in afara de mers la cursuri, dar de vorbit cu colegii, cu vecinii, mai putintel. pot sa intreb in magazin, sa dau comanda la restaurant, sa vorbesc cu colegii lui alex sau ai teodorei, dar cam aici se rezuma olandeza mea.
offf, ce povestesti tu acolo despre serbarea lui lorelai, ma face sa plang. ai mei au serbare luni, iar eu nu pot sa ma duc ca am acea intalnire care ma streseaza de atata timp. asa mi-ar fi palcut sa o vad si eu pe fata mea, ca la alex la scoala deja nu mai e cu parinti. plus ca mi-o imaginez cums e utia tot timpul catre usa sa vada cand vine mami, si mami nu mai vine. si ma bufneste plansul, zau.
dar daca s-a nimerit asa, eu cu intalnire si taica-su plecat, ce sa facem acum, fir-ar sa fie de ghinion.
acum sar peste maasa de pranz (face bine la burti si dorsal) si ma duc sa ii schimb monopoly-ul lui alex. eu i-am luat junior si apoi l-am tras de limba si mi-a zis ca el vrea din ala de oameni mari, ca are bani mai multi....
plus sa mai iau ceva pt sinter klaas. am laut eu, dar carti, si mi-e ca o sa fie cam dezamagiti copiii mei, na, ei se asteapta de jucarii. alea le pastrez pt craciun.
cum sunt tot weekend-ul cu ei (a se citi pe cap) nu am cum sa ma fofilesc sa fac miscarile astea, asa ca acum e singura varianta, intrwe doua slide-uri la prezentare si dous simulari ale modelului.
pup fete cucuiete
Lorich spune:
Sa vedeti belea - cica tre sa-i fac pentru serbare o sorcova! Pai..am vazut ca nu se gasesc de cumparat si de construit..eu imi aminetsc ca e complicat!!!
Sa vad cum reusesc pana la serbare, pe 9!
cleo78 spune:
lorich, poti sa faci tu.
Cum faceam io cu ani in urma:
-batz de la vata de zahar pe batz
-hartie creponata /colorata pe ambele parti
-taiam fasii de maxim 10cm latime, 50cm lungime
-le rasuceam sa iasa floricele
-legam cu atza/sarmulitza mai lunga sa stea floarea
-legam de batz
acu, poti sa incerci si material mai tare, gen tafta.
Victoria_mami spune:
Fetele, am dat si eu examen ptr. permis Sala ieri si l-am luat. Cred ca din greseala, ca citisem cartea in iulie! Acum mai lipseste sa iau ore de condus ca n-am mai condus de 9 ani, de cand sunt aici si apoi examenul.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
belleane spune:
Buna,
N-am spus La multi ani! pentru tara, ups.. sper ca nu s-a suparat pe mine sa ma arunce pe undeva prin vest. Sorry tara,stiu ca nu e vina ta ca suntem atat de umiliti si tratati ca vitele.
Alysh: cand vrei sa mergi la copii? eu abia deseara caut la jucarii, n-am avut curajul,trebuie sa o fac pe neve ca stiu ca ale mele nu dau nimic de bunavoie. Cu toate jucariile au relatii excelente parca ar fi facut razboiul impreuna.
Lorich spune:
Belle ai fost super!!! Si eu zic sorry tara, as vrea s ate pup de LMA de la mii de km distanta!!
Alyyyyysh nu mi-a ras[uns nicimie cu hainutele, in consecinta ca nu le-am calcat inca, sincer...nu calc, ca urasc sa calc si daca le calc degeba...nuu, as aca astept un cuvant.
Cleo
Victoria_mami spune:
Deci, urmatoarea emigranta e BELLEANNE! Dupa care urmeaza LORICH!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
belleane spune:
nu, nu inca fac haz de necaz. Sunt prinsa inca aici,sunt si fricoasa, ca altfel as fi tulit-o de mult.
Multi prieteni vechi au plecat unul cate unul, parca am fi in melodia Locul potrivit. Problema este ca daca nu ne hotaram repede pierdem trenul. Cred ca max 1,5 ani mai putem taragana.