Cum scapam de lapticul de noapte?
Buna fetelor!
Am o fetita de 1 an si jumatate si inca papa 240 ml lapte cu cereale (1 biberon) la 4 dimineata.
Mi-e teama sa nu isi strice dintisorii. Noi ne spalam pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, seara obligatoriu, insa daca maninca in cursul noptii tot degeaba. Pe de alta parte ii este foame, pentru ca maninca biberonul de lapte pe nerasuflate.
Ce e de facut? Voi cum ati procedat?
Multumesc!
Mamica Sarei
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
lasa copilasul sa bea laptele in continuare. de la 4 pana la ora la se trezeste ea si o speli pe dinti, e un interval destul de mic.
fetita mea are 4 ani si jumatate si tot bea un biberon cu lapte pe la 5:30-6:00. il cere, nu-i dau eu, pesemne i se face foame/sete la acea ora, iar micul dejun il papa la gradi pe la 9:30. nu pot s-o las nemancata de seara pana a doua zi la gradi si nici nu vrea sa pape dimineata cand se trezeste.
are dintii in perfecta stare.
caria de biberon apare in alte conditii si depinde foarte mult si de "mostenirea genetica" dpdv al danturii.
Sara_Maria spune:
Multumesc mult!
Oricum nu vreau sa o fortez sa renunte la lapticul de noapte. Sa ii dau ceai sau apa. Eu am considerat ca atat timp cat bea un biberon si completat cu cereale inseamna ca ii e foame.
Zi buna!
lilina spune:
noi am scapat foaaaaarte greu de biberonul de noapte
i-am dat mai mult sa manance la masa de seara si mai consistent
succes
Lilina & fulgerul Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
J.D. spune:
Finn bea si cate 2 biberoane noaptea, desi mananca foarte bine. dar bea numai lapte fara cereale. Si bea lapte de vaca bio, fara adaos de zahar.
Finn Constantine 15.10.2009 si 18+ Euan Tudor
louisea spune:
Si eu mananc noaptea Mai mult snaks dar tot mancare e (o am din sarcina, si si acum tot trestie sunt ;)
No ce vroiam sa zic e ca desi mananc noaptea n-am probleme cu carii etc. Eu zic sa nu-ti faci probleme. Atata timp cand dintii dupa ce sunt periatia cateva ore nu mananca e ok. Daca ai putea sa-i dai putina apa dupa laptic sa-i clateasca gura ar fi perfect, dar daca nu nu.. Poti intreba si un stomatolog desigur
Zici ca o perii "de cel putin" - nu exagera, sa faci o manie din asta. De 2 ori e ce se recomanda.
Sara_Maria spune:
Multumesc de mesaje!
Am spus ca o perii de "cel putin" 2 ori, pentru ca mai facem un periaj dupa masa de pranz. Oricum se murdareste de mancare si trebuie spalata temeinic :-) si atunci mai spalam si dintisorii.
O zi buna!
histamina spune:
noi inca papam din 2 in 2 ore noaptea si pe 4 dec facem 1 an si 4 luni.
si papam si de la mami si din biberon,cereale.inainte de somn, ultima masa o ia la ora 21.
anya spune:
Nu ai cum sa scoti cu totul lapticul. Poti incerca sa maresti intervalul. Adica sa-i dai seara mai consistent, inainte de culcare apoi spalat pe dinti, iar dimineata in loc de 4 sa mai "intinzi" usurel catre 4.30, mai tarziu, 5...si tot asa.
La noi ora de bibe era 5.30 si cu ocazia asta (pana se incalzea bib-ul ma uitam pe geam) am aflat ca era ora de plecare a taxiurilor cu fete de la un stabiliment de vis-a-vis .