sforait noaptea
buna dimineata,
baietelul meu in varsta de 4 ani a ineput sa aiba nasul infundat de sambata noaptea. duminica noaptea a fost cel mai rau, pt ca efectiv nu mai putea sa inspire aerul pe nas si tresarea in somn, iar daca reusea sa-l inspire, in momenutl in care expira se auzeau niste fornaieli ca si cum ar fi avut mucozitati. am zis ca poate e un inceput de raceala, mai ales ca transpira si f rau noaptea. de luni i-am dat un remediu homeopat si a inceput sa fie mai bine. nu mai transpira si nu se mai chinuie noaptea, in sensul ca poate sa respire pe nas, dar tot mai are un sforait cand inspira. are momente de respiratie linistita, care alterneaza cu sforait.
de obicei, dupa nas infundat urma o raceala, cu nas care curge.
insa ziua e bine, mananca , se joaca, nu-i curge nasul , cand il sufla, chiar pare liber, nu are temperatura, nu are gatul rosu.
polipii ii are scosi de anul trecut.
am pus vas cu apa pe calorifer cu picaturi de eucalipt.
ma gandesc sa-i fac si aerosoli cu ser si acc. aveti idee de la ce poate fi acest sforait?
multumesc mult
Raspunsuri
Ramona2006 spune:
Daca spui ca i-ai scos polipii...Maya mea sforaie in perioadele cind e racita sau mucoasa, dar are si polipii si amigdalele.
Daca te ingrijoreaza acest sforait, poate ar trebui sa-l duci la un consult la ORL.
Sanatate!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
natalia_nica spune:
Ti s-a spus ca polipii se pot reface, nu?
Si noi i-am scos polipii lui Denis anul trecut, iar acum am asa un feeling ca s-ar putea sa se fi refacut (tot sforait noaptea, de care scapasem dupa operatie)...
Urmeaza ORL-istul
_Ralu_ spune:
A avut si fiica-mea doua episoade din astea acum vreo 2 ani...era infundata, vorbea pe nas, si respira mai greu. Si atat.
Prima data i-am dat un secretolitic (Sinupret), si imediat a inceput sa ii scoata (mucii). In 2 zile a fost ok.
A doua oara nu i-am mai dat nimic, si tot asa...in 2 zile era ok.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
iuliana_2007 spune:
Fata mea sforaie,pufaie cand este foarte obosita si cand este racita.In rest nu avem probleme.
adriana30 spune:
va multumesc pt raspunsuri.
gabriel nu mai sforaie noaptea decat f putin. a inceput sa doarma din nou bine.
nu stiu de la ce a fost acel sforait, cel mai probabil a fost racit, pt ca si transpira noaptea. dar alte simptome nu a avut.
in privinta polipilor, dr care l-a operat ne-a asigurat ca nu se vor reface. din cate am inteles, doar daca sunt scosi cu clestele exista posibilitatea refacerii.
oricum,pt siguranta il voi duce si la un orl-ist in viitor.