Legea Eutanasierii Saracilor Romāniei
Raspunsuri - Pagina 4
Deceneus spune:
Citat: |
citat Marina Deceneus, nu zic ca romanii sunt lenesi doar ca se complac intr-o situatie mediocra si asteptand statul sa le rezolve problema nu e ok. Romanii au plecat in occident sa munceasca dar exista zone intregi in care cei plecati in afara sunt inscrisi la primaria de sector ca somer sau fara venit si benificiaza de tot felul de ajutoare. Daca te uiti pe statisticile agentiilor de ocupare a fortei de munca mereu sunt locuri neocupate, dupa care ne plangem ca statul nu face locuri de munca. |
Din ce ai scris asta se intelege, ca romanii o duc prost pentru ca nu muncesc, desi au unde. Cand salariu este mai mic decat ajutorul de somaj trebuie sa fi tampit sa muncesti.
Daca salarile sunt la nivel de ajutor sigur ca exista locuri vacante. Asta demonstreaza incapacitatea politicenilor de a gestiona corect economia.
Citat: |
citat Marina Poti sa cauti pe DC sa vezi cate discutii au fost pe marginea gasitului de forta de munca la tara pentru lucratul pamantului Exista multa coruptie, guvernantii sunt incapabili dar asteptand schimbarea doar din partea lor e o pista moarta, asta am tot facut in ultimii ani si e clar ca nu merge. Apropo incearca sa mai scoti pe cineva la voluntariat in Romania gen hai sa facem curatenie in jurul blocului nostru sambata asta sa vezi ce iese. |
Cei care se duc in Spania sa lucreze pentru 800 Euro/luna ar fi dispusi sa lucreze penru 300-400 Euro in Romania.
De ce nu li se ofera aceasta suma?
Pentru ca produsele agricole ar deveni mai scumpe decat cele din import la asemenea costuri, si ajungem ce scriam mai sus despre cursul de schimb, influenta lui in preturi si relativitatea eficientei.
Si apropo de voluntariat, el se preteaza la acte umanitare nu pentru relansarea unei economii.
Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh)
marius spune:
Rolul BNR este de a asigura o relativa stabilitate a cursului de schimb - ceea ce a si facut. In momentul aprecierii leului a achizitionat euro iar in momentul deprecierii a procedat invers. Nu este atat de important un curs anume cat o stabilitate a cursului sau o fluctuatie controlata. Asa incat nu inteleg nedumerirea ta.
Cat despre cresterea nivelului taxelor si/sau impozitelor dincolo de aspectul simplist a gandirii exemplificate de tine este un factor de acoperire a ineficientei sistemului si a costurilor necontrolate. Adica exact ceea ce se doreste a se controla. Coplata este clar un transfer direct intre platitor(asigurat) si beneficiar(prestator de servicii) este cea mai corecta trecere fara intermedieri. Ce este rau in asta?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Lali spune:
Cresterea cursului are, pe langa beneficiile scrise de Deceneus un MIC efect negativ: inflatia.
Care inflatie loveste puterea de cumparare a tuturor romanilor, nu numai a celor care au credite.
Scaderea brusca a puterii de cumparare are un efect imediat asupra cererii asa ca este absurd sa genereze crestere economica.
Nu cred ca ungurii, al caror forint a scazut cu 6% in ultima luna sunt din cale-afara de bucurosi acum ca le duduie exporturile.
Deceneus spune:
Citat: |
citat marius - Rolul BNR este de a asigura o relativa stabilitate a cursului de schimb - ceea ce a si facut. In momentul aprecierii leului a achizitionat euro iar in momentul deprecierii a procedat invers. Nu este atat de important un curs anume cat o stabilitate a cursului sau o fluctuatie controlata. Asa incat nu inteleg nedumerirea ta. |
Imi pare rau dar BNR nu are doar rolul de stabilizator.
Stabilizarea se face in jurul unui nivel al cursului. Cine stabileste ca nivelul de 4.35 este cel corect? BNR-ul sau piata?
Conteaza mult pentru economie acel nivel. Daca-i cursul ridicat stimuleaza exportul, daca-i scazut stimuleaza importul si poate duce la faliment producatorii interni.
Citat: |
citat marius - Cat despre cresterea nivelului taxelor si/sau impozitelor dincolo de aspectul simplist a gandirii exemplificate de tine este un factor de acoperire a ineficientei sistemului si a costurilor necontrolate. Adica exact ceea ce se doreste a se controla. Coplata este clar un transfer direct intre platitor(asigurat) si beneficiar(prestator de servicii) este cea mai corecta trecere fara intermedieri. Ce este rau in asta? |
Si coplata rezolva ineficienta sistemului? Costurile raman aceleasi doar ca suporta bolnavii o cota parte.
Coplata muta efortul de la toti contribuabilii la cei bolnavi, bineinteles cu costuri mari pentru bolnavi. In loc sa plateasca toti romanii 100 de lei/luna, vor platii cei bolnavi 1000 de lei in plus cand se imbolnavesc sau la medicamentele adminstrate lunar.
Pentru multi sumele vor fi prohibitive si "vor muri cu zile", cum se spune.
Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh)
Deceneus spune:
Citat: |
citata Lali Cresterea cursului are, pe langa beneficiile scrise de Deceneus un MIC efect negativ: inflatia. Care inflatie loveste puterea de cumparare a tuturor romanilor, nu numai a celor care au credite. Scaderea brusca a puterii de cumparare are un efect imediat asupra cererii asa ca este absurd sa genereze crestere economica. Nu cred ca ungurii, al caror forint a scazut cu 6% in ultima luna sunt din cale-afara de bucurosi acum ca le duduie exporturile. |
De acord, ca exista si efecte negative in special al reducerii nivelului de trai, dar reducerea nivelului de trai poate fi administrata de guvern si sa o transfere la anumite categorii sociale, asa cum s-a procedat in Romania prin reducerea selectiva a veniturilor la bugetari dar nu la toti, sau prin inflatie suporta de toata lumea si in special de sectoarele mai putin importante pentru cetatni.
Cand puterea de cumparare scade oamenii isi conserva cheltueilile pe care le considera importante si economia se pliaza pe cerere.
In cazul Romaniei sectorul imobiliare ar fi fost afectat mult mai puternic daca ar fi crescut cursul si inflatia.
Prin imprumutul de la FMI s-a incercat o "aterizare usoara" a crizei in imobiliare, si guvernul se lauda cu o crestere de 16% in PIB in anul 2011 a constructilor, dar omite sa spuna cu cat a scazut consumul populatiei.
Romania are crestere de 2% PIB dar o crestere care nu se vede la populatie. Atunci la ce foloseste cresterea?
Sa creasca cheltuielile cu achizitile statului?
Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh)
cleo78 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Tocmai ma pregateam sa-ti raspund (in contradictoriu), dar mi-a placut gluma si m-am destins. Am sa spun totusi ca eu cred normala aceasta lege, din moment ce bugetul asigurarilor sociale trebuie restrans. Cred ca de aici trebuie pornita discutia si tot aici trebuie incadrata si postarea Marinei, ca poate ne spune cineva cat plateste impozite in Suedia sau alte tari cu protectie sociala de invidiat, asta ca sa nu spun ca si mici si impozitele tot nu se platesc, munca la negru e infloritoare, iar constiinta (vis a vis de numarul mare de asistati...aiurea) lipseste cu desavarsire. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
iti raspund eu, din Belgia. Aici impozitarea creste gradual: la minimum pe economie e 0, pana la 60%. Am calculat cat plateam eu in Ro la stat: in total, peste 40% (din brut + ce mai platea in plus firma pt mine.)
laura25, din ce tin minte, primaria acorda din fondurile proprii un ajutor pt peroanele care au iesit din somaj, ajutoare pt incalzire pt iarna etc. Cred ca la ala te referi - bani folositi sa jongleze la alegeri. La banii aia sunt multe magarii de multi ani!!
Asistenta sociala, cea la care se refera legea, cuprinde altceva: ajutoare sociale: banii primiti pt persoanele cu handicap, familiile cu multi copii/un copil cu handicap, etc. Ei, frica mea este ca primariile o sa faca FIX LA FEL, cum au facut-o si pana acum: pt ca o sa aiba controlul....
Marina, nu te contrazic , exista multa lume care se complace in mizerie. Exista lume care e in crashma si se vaicareste dar refuza sa munceasca. Dar exista persoane care chiar au nevoie de ajutor si nu stiu sa o ceara!! Uita-te te rog numai la subiectele de aici, de ajutor. O sa intelegi de ce.
Deceneus, nu sunt in Ro, dar te rog, spune-mi cat e un somaj? cat e ajutorul de somaj? Sunt mici! sunt f. mici. Nu se compara cu minimum pe economie, pt ca ajutorul de somaj este de 130 roni.
Asistenta sociala si acopera cursuri de reintregare/recalificare. trecandu-se la primarii, acestea vor disparea.
Cat e suma primita pt ingrijirea unui copil handicapat? Si mai ales, spune-mi cat costa tratamentul de sustinere a unor boli, care nu e acoperit de CAS, pt unii din copiii cu probleme.
Un alt caz, dar nu stiu unde intra, este cazul persoanelor cu tuberculoza. Stiu ca primesc 1 an niste bani de la stat. De unde ii primesc?
Cifrele care le stiu sunt via intermediari - din Ro. Nu mai am mare incredere in presa... si nu cauta numai in Bucuresti, pt ca stiu 2 absolventi de aceeasi facultate, aplicand pt somaj in 2 judete diferite, si primind ca bani: unul 1.300.000 roni si altul 400.000. Suma mai mica fiind din Botosani.
edit: Cer inchiderea subiectului. A devenit pur de politica, locala, mondiala. Ideea mea initiala a fost sa deschid un subiect langa cel de eutanasiere caini, sa vad care e mai apreciat. A fost un experiment- rezultatul imi arata ce conteaza mai mult: evident, ciinii.
O sa adaug, in nota mea ironico-glumeata, un banc:
bula:
- ieri au fost omorati 1000 de evrei si o blonda!
strula:
- de ce o blonda?
bula:
- vezi? nimanui nu ii pasa de o evrei!!!
Lali spune:
Din pacate masurile macroeconomice sau financiare au toate doua fete, in economie nu prea exista plus fara minus si. De obicei, se alege varianta care intr-un anumit moment cu datele si "influentele" avute atunci, pare mai buna. De cele mai multe ori, privite din perspectiva timpului deciziile luate nu se dovedesc cele bune sau apar variante care puteau fi mai bune.
Insa masurile macoeconomice nu pot inlocui lipsa controlului si coruptia generalizata. Poate doar pe moment, nu la nesfarsit.
Aplecarea speciala pe care o mare parte din romani o au spre eludarea obligatiilor fiscale, alaturi de descurcareala (acceptata tacit si de cel care da spaguta si de cel care o ia) ce duce la un boom nejustificat a numarului de asistati social sunt ingrediente explozive intr-o perioada de criza. Mai adaugam si coruptia politica si scurgerea putinilor bani colectati prin toate gaurile posibile si e clar ...
Poti sa fii finantistul cel mai cel ca nu prea exista solutii financiare aici.
Si apropo de legea asta noua: noi in prea putine cazuri ducem lipsa de legi. In schimb ducem lipsa mare de exercitiul aplicarii acestora cu buna credinta.
Lali spune:
Cleo, trecerea la Primarii a multor cheltuieli ar trebui, teoretic sa mute raspunderea mai aproape de cetatean. Adica in orasul sau comuna X unde consiliul local si primarul sunt varza iar oamenii in nevoie nu beneficiaza de ce trebuie sa aiba pe cineva aproape caruia sa i se adreseze sau sa nu-l mai voteze.
Teoria este buna.
Practica romaneasca insa duce la pervertiri de genul celor scrise mai sus, cumpararea de voturi contra ajutoare sociale.
E un mare paradox aici: in toata lumea descentralizarea da roade, comunitatile mai mici stiind mai bine sa-si identifice nevoile si sa-si aloce resursele. In schimb noi vrem totul de la centru, la nesfarsit, uniform si depersonalizat.
Eu nu pot sa inteleg de exemplu de ce profesorii care protestau zilele trecute in fata ministerului educatiei spuneau in interviuri ca protesteaza pentru ca nu au caldura in scoala si ingheata copii cu ei alaturi. Factura de caldura e platita de primarie...
Eu cred ca autoritatile locale scapa mult prea ieftin deocamdata si ca multe probleme s-ar putea rezolva acolo, dar ar exista fie vointa fie presiune mai mare.
Laura25 spune:
cleo78 e vorba de venitul minim garantat (celebra lege patru sute nu shtiu cat), alocatie complementara (pt familii cu copii multi), ajutoare pt incalzire, alocatie monoparentala etc... formele de ajutor social sunt mai multe.
Banii nu sunt numai din bugetul primariei, dar primaria este cea care centralizeaza si isi pune stampila pe dosare. Fata care lucreaza dosarele de asistenta sociala a luat amenda vreo 10 mil. (are salarul mult mai mic de atat) pt nereguli in dosare dar nu poate sa refuze sa puna stampila pe doarele aiurea pt ca e permanent amenintata cu datul afara.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina nu zic ca romanii sunt lenesi doar ca se complac intr-o situatie mediocra si asteptand statul sa le rezolve problema nu e ok. |
Ia hai, ca tot mi s-a facut de niste castane, sa atacam si problema asta cu "romanii nu sunt lenesi" sau chiar "sunt harnici": spune cine? Cum se contorizeaza harnicia? Nu cumva dupa rezultatul muncii?
Pai voi ati auzit ca somerii se prezinta lunar (obligatoriu) sa li se prezinte locuri de munca si ei vin special nespalati, neingrijiti sau chiar beti doar ca sa nu-i angajeze nimeni? Ca vor sa stea din ajutorul de somaj? Chiar i se pare cuiva ca in Romania se munceste pe rupte, dar nu se vad rezultatele?
Iar tu, Laura, nu te contrazice cu voluntariatul pentru ca multi nici nu stiu ce firma de blugi e asta. Principala motivare a voluntariatului in Romania este...interesul personal: imbogatirea unui CV, deprinderea unor abilitati, cunostiinte, etc folosite ulterior pe bani sau clasicul "de ochii sefului" (profesorului, colectivului, etc). Imi cer scuze voluntarilor adevarati, care-si dedica (si chiar risca) viata pentru cauze nobile.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010