INSEMINARE 83
Raspunsuri - Pagina 15
Alex34 spune:
Buna, n-am reusit sa iau legatura cu Dora(biologul) decat acum, asa sa scuze de intarziere.
Deci: in opinia ei nu exista nici o logica pt. care ar trebui inseminare dubla cu o spermograma atat de buna, decat daca dintr-un motiv sau altul nu ti se poate monitoriza ovulatia, ceea ce am inteles ca nu e cazul. Oricum daca te hotarasti sa faci a doua(chiar si de jena de a conrazice medicul) iti recomanda niste lucruri din cauza faptului ca la a doua recolta in mod normal spermograma nu mai seamana de nici un fel cu cea normala(am scris intr-un mesaj anterior de ce)
Deci recomandari pt a exista cat mai multi spermatozoizi la recolta a doua :)
-in ziua dinaintea inseminarii si pana cu 2 ore inainte de a doua recolta da-i sotului tau cat mai multe citrice
-dupa prima recolta o limonada din 3,4 lime sau 4,5 kiwi(ce prefera), oricare din astea provoaca un exces de vitamina C in corp care in combinatie cu acidul din citrice grabesc ajungerea soldateilor de pe canale in testicole
-daca fumeaza, sa incerce sa se abtina in intervalul dintre recolte+2 ore
- in intervalul dintre recolte ar fi preferabil daca ar putea sta cu coitele libere:) dezbracat jos sau cu un pantalon de casa lejer fara chiloti
Cam asta ar fi ce mi-a zis, sper ca macar ceva sa iti foloseasca
abia astept sa ne zici maine cum e situatia :)
nouasnrs spune:
Buna dimineata
Acum am venit si m-am umplut de spume. Sa va povestesc.
ALBU nu era, dupa cum stiam si am facut ecografia cu Andronescu care spre stupoarea mea a gasit cu totul si cu totul alti foliculi cu alte dimensiuni.
La ultima ecografie, acum 2 zile la Albu aveam pe stg 2(14.62 si 15.78) si pe dr 2 (14.23 si 12.86), endometru 7.52
Acum la Andronescu aveam pe strg 4 (18.46, 17.03,10.7 si 10.45) si pe dr 4 (12.78, 9.84, 9.08, 4.81), endometru 8.61.
Am intepenit cand mi-a spus. Vreau si eu sa stiu unde sunt foliculii mei mari de pe dreptul? De ce sunt asa multi si mici cand eu aveam 2 mari care logic trebuiau sa fie si mai mari.
Am intrebat-o de inseminare si a spus ca nu se pronunta ca o sa ma sune Albu dupa amiaza ca ea este de parere ca trebuie sa asteptam pana luni sa mai creasca si aia mici si ca oricum ALBU hotaraste si o sa sune azi sa imi spuna cand sa imi fac pregnylul si cand o sa ma insemineze.
Voi ce ziceti? E normal? Ce sa fac? Daca ovulez pana luni, luni ar fi a 15-a zi, iar eu am ciclu de 30 de zile, de obicei natural ovulat in a 14a.
HELP
Alex34 spune:
In situatia data mi se pare normal sa-ti faca numai luni, nu sunt suficienti de mari, dar ideal ar fi sa mai faci maine o ecografie sa vezi evolutia
Sunt mai multi pt ca organsmul tau asa a functionat la stimulare, poate a fost un pic prea agresiva pt tine.Cat despre cei mari, e posibil sa se fi spart intre timp, nu toti ajung la maturitate.
Oricum incearca sa fii calma,agitatia si nervii nu-ti fac bine
Andra_C spune:
Din cate stiu eu (nu stiu cum este cu stimularea, vorbesc de ciclu natural)ramane un singur folicul care va elibera ovulul, foliculul dominant, la tine se pare ca va fi cel de ovarul stang (ceilalti foliculi se micsoreaza si dispar). Hai sa-ti zic cum aveam eu cand am ramas insarcinata cu fimea: Ziua 17, OS 1F de 20mm, endometru 11 mm, mi-au facut pregnylul apoi imediat inseminarea. Iar acum cand am ramas cu bebe 2 aveam asa: ziua 13 OS 1F 18 mm, endo 11 mm, pregnyl apoi ziua 14 inseminarea, nu stiu cat avea foliculul pentru ca deja ovulasem. Parerea mea este ca te va suna azi sa te cheme maine la inseminare, foliculul va avea peste 19 mm. Si uite ca la mine a prins cu pregnylul facut in aceeasi zi. Abia astept sa vad ce-ti spune doctorul cand te suna! Tin pumnii stansi sa iasa bine!
----------------------------------------------------
Amana 31.03.2010 si cu bb2 14s +
nouasnrs spune:
Multumesc de raspuns dar temerea mea este ca ma va chema luni si o sa fie prea tarziu. De asta mi-e frica
Alex34 spune:
Tu de ce ai ajuns sa faci inseminare? De ce nu functioneaza natural?
Te intreb pt ca daca nu te chama decat luni si esti convinsa ca e prea tarziu, incercati maine si duminica natural,poate se prinde, apoi luni faci inseminarea, si dupa isi ia medicul toate laudele :))))
Acum ,lasand gluma la o parte ,chiar incercati daca te chiama doar luni, dar fa cumva ca inainte de inseminare, inainte de a incepe biologul treaba sa mai faci un eco, in caz ca e prea tarziu, s-o lasi balta, macar pastrezi banii pe luna viitoare
BelissimaEva spune:
Buna, eu spun sa nu te necajesti degeaba inainte sa afli ce iti va spune domnul doctor! Foliculii de pe oravul stang( aici vei avea foliculul dominant probabil) sunt destul de maricei, cred ca tocmai buni pentru o inseminare maine si exact asta va face si doctorul iar daca , DACA te cheama luni , insista la telefon, spune-i ca ai investit toti banii in stimularea asta si roaga-te de el sa te vada maine cu orice pret..
Iti tin pumnii sa mearga totul bine !
16 weeks +
nouasnrs spune:
Alexa nu stim nici noi de ce nu se prinde nimic de 2 ani cu actualul sot si inainte nu am ramas decat o singura data cu cineva cu care eram la 20 de ani, la 21 m-am casatorit si in 9 ani nu am ramas nici o data, dupa am divortat iar de 2 ani incerc cu actualul meu sot si nimic. Poate din cauza mutatiilor am ambele PAI-1 heterozigote si MTHFR 1298AC de care am aflat abia acum Nu stiu de ce voi ce ziceti?