intrebari

intrebari | Autor: oanap85

Link direct la acest mesaj

Buna,va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns
La un copil de 9 luni cat Ca gluconic se da?Eu am uitat sa intreb dr si nu mai tin minte...si,vigantolul se poate da imediat dupa Ca sau la un anumit timp dupa ce administrez Ca?
Mentionez ca,desi i-a gasit o mica anemie in urma analizelor,mi-a dat sa-i dau mai mult preventiv.Deci as vrea sa stiu ce cantitate sa-i dau ca profilaxie.multumesc

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu ii dadeam 5ml! Vigantolul nu cred ca are nimic daca se da odata cu calciu, fiindca exista Ca in combinatie cu vit. D3.
Noi am trecut pe osteocare sirop din toamna asta fiindca nu lua Ca gluconic sub nici o forma si am zis ca eu nu traumatizez copilul la fiecare administrare.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

aa,multumesc inbox asa ma gandeam si eu dar nu eram sigura
si inca ceva:si Fe mi-a dat sa le dau ,am luiat Fe -Hausmann dar am luat si Ferglurom,acesta e romanesc si cu mult,mult mai ieftin;ati dat vreodata copiilor de acesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Nu am folosit niciodata, insa sa stii ca fierul, indiferent de care este nu se da cu calciu, trebuie sa fie cel putin o ora de la administrarea Ca. Chiar daca stiai, ti-am spus asa pentru siguranta .

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noua pediatra nu ne-a dat niciodata in acelasi timp Ca cu Fe. Daca aveam de luat 10 zile Ca il luam in combinatie cu Vigantol (sau pastile de D3 cu vit A cand au mai crescut) si dupa cele 10 zile treceam pe Fe. Fe ni l-a dat in combinatie cu acid folic.
Fe am folosit doar Hausman.

Mergi la inceput

stiu imbox ,anya
eu tot asa le dau 10 zile Ca si apoi 10 zile Fe,daca imi amintesc bine le dadeam primele 10 zile din luna Ca si ultimele 10 Fe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

CA, Fe & altele se dau in urma analizelor.

SOACRA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi: toamna facem analizele si apoi stabilim "planul" pentru iarna.
In plus, vara cand suntem la mare, copiii iau Ca gluconic si fixeaza de la soare cat le trebuie (fara sa le dau vit D).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Vin si eu cu o intrebare tot referitoare la calciu.
Se da in perioadaa in care e bolnav copilul?
Stiu de Fe ca nu se da dar nu stiu de calciu.

Mergi la inceput

ali eu nu stiu ce sa-ti spun,eu le dau cu recomandarea medicului ,a mea cea mica are si o mica anemie si avand in vedere ca ea nu mananca decat numai san si acum la 9 luni am si insistat un pic pe chestia asta ....stiu ca daca a facut injectabil se da la o saptamana dupa ..dar nu stiam ca daca e bolnav nu se da Fe !de ce nu se da ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Pai explicatia, pe intelesul meu, am primit-o de la dr ca cica ar hrani virusii.

Mergi la inceput