puterea lui Iarta-ma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

VIVIANA......

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Si eu cred in puterea lui "Iarta-ma".Chiar daca de multe ori mi-a fost extrem greu sa imi cer iertare sau scuze fata de cel caruia am gresit.Imi cer scuze fata de fetita mea de fiecare data cand consider ca am gresit ca sa invete si ea la randul ei acest lucru.Mi-am cerut iertare si fata de persoanele care mi-au gresit mie pentru ca de multe ori am considerat ca au facut gresel din cauza mea,sau poate m-au ranit pentru ca i-am ajutat eu direct sau indirect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Pe mine altceva ma intereseaza: cum reusesti tu sa ierti pe cineva care ti-a gresit? Si nu vorbim de greseli minore, ci genul de greseli care schimba cursul normal al vietii unui om. Cum gaseste acel om putere sa ierte?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Atunci cand e vorba de greseli serioase, numai Dumnezeu poate da omului puterea sa ierte. Omeneste este imposibil sa ierti atunci cand se intampla chestii teribile (abuz fizic, psihic sau alte lucruri grave), dar El poate si chiar da aceasta putere. Cand El te atinge, cand simti mangaierea Lui, sentimentul pe care il ai este ca practic nu mai ai alta optiune, decat sa ierti. Este una din minunile pe care Creatorul inca le mai face pe acest pamint.

_

www.youtube.com/watch?v=ZHcAQPu3LJM" target="_blank">RObotzii au succes, TU ai?

spune-mi ceva bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citata ellinia - Pe mine altceva ma intereseaza: cum reusesti tu sa ierti pe cineva care ti-a gresit? Si nu vorbim de greseli minore, ci genul de greseli care schimba cursul normal al vietii unui om. Cum gaseste acel om putere sa ierte?

Sunt si situatii in care nu ierti si nu spui iartama.
Stiu pe cineva care foarte sufletist fiind, fara tata de la 3 ani, nu a putut sa-l ierte toata viata pe un var care l-a inselat cu o suma importanta de bani intr-o tranzactie. L-a inselat pentru ca a avut incredere ca-i spune adevarul. Pagubitul a spus ca asa ceva nu-i faci nici unui strain cu care vrei sa ai relatii pe termen lung, cu atat mai mult unei rude.
Probabil ca l-ar fi iertat daca si-ar fi cerut scuze, pentru ca gestul a contat nu suma, dar celalat avea filozofia de viata, "scopul scuza mijloacele", asa ca au rupt relatile pentru toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Pe mine altceva ma intereseaza: cum reusesti tu sa ierti pe cineva care ti-a gresit? Si nu vorbim de greseli minore, ci genul de greseli care schimba cursul normal al vietii unui om. Cum gaseste acel om putere sa ierte?

Alinuk, , de foarte multe ori am simtit ceea ce te-a determinat pe tine sa postezi acest subiect.
De multe ori, dupa judecata "de a doua zi, la rece" mi-a parut rau de reactiile pe care le-am avut si de aceea ma alatur demersului tau si promit ca atunci cand am sa consider ca am gresit ...sa nu-mi mai sterg postarile si sa- mi cer iertare acelora pe care i-am necajit!
Ellinia, in legatura cu nelamurirea ta este f. simplu: este chestie de maturitate, educatie si de credinta totodata!
Sa ierti si cele mai grave greseli este masura credintei tale in Dumnezeu si a maturitatii tale spirituale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:

Sunt si situatii in care nu ierti si nu spui iarta ma.Stiu pe cineva care foarte sufletist fiind, fara tata de la 3 ani, nu a putut sa-l ierte toata viata pe un var care l-a inselat cu o suma importanta de bani ...
...
asa ca au rupt relatile pentru toata viata.

Oare pentru ca nu i-a trecut niciunuia prin cap varianta iertarii.
Poate nici nu-si dau seama cat de impovaratoare e pentru fiecare ruptura aceea. Poate cineva le va sugera asta si vor realiza aspectele cu adevarat importante: de familie, de sprijin la nevoie, de viata si de moarte

..eu nu as spune vreodata "pentru toata viata"

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Citat:
citata alinuk - Oare pentru ca nu i-a trecut niciunuia prin cap varianta iertarii.
Poate nici nu-si dau seama cat de impovaratoare e pentru fiecare ruptura aceea. Poate cineva le va sugera asta si vor realiza aspectele cu adevarat importante: de familie, de sprijin la nevoie, de viata si de moarte

..eu nu as spune vreodata "pentru toata viata"

Niciodata sa nu spui niciodata. :)

Respectivii au trecut in lumea de dincolo.
Ruptura este impovaratoare daca este provocata de un gest singular si persoana in general se bucura de respect. Cand persoana adauga alte gesturi care confirma ca eroarea nu a fost un accident, atunci apare distantarea de o persoana cu care nu ai nimic in comun si regetele dispar. Regretul apare cand ai impresia ca ai pierdut ceva, sau pe cineva de valoare. Cand te convingi ca omul nu merita nu ai pierdut nimic.

Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

[quote]

Cand te convingi ca omul nu merita nu ai pierdut nimic.

Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh)

ba eu cred ca ai pierdut
experientele dinaintea producerii rupturii, sau macar ceea ce credeai tu ca ti se intampla
parte din viata ta
nu stiu daca iertarea e un gest care poate fi catalogat drept egoist, dar e un gest care-ti poate aduce impacare cu propriile trairi, amintiri
...intelegere, o alegere de a merge inainte fara tarele trecutului

in mod clar cum a subliniat si Kariguld, nu se poate comanda, e un proces (de durata mai mare sau mai mica) de introspectie

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Eu cred ca iertarea nu trebuie sa urmeze automat scuzelor.
Unii spun iarta-ma cum ar bea un pahar cu apa, sau cum fac un compliment din politete.
Cand cineva a gresit si regreta sincer o demonstreaza prin comportament.
Sunt de acord ca orice om poate gresi, ca a gresi este omeneste, si trebuie sa ierti, daca si cel care a gresit da dovada ca regreta si isi recunoaste eroarea.

In concluzie iertarea este o atitudine conditionata.

Subiectul mi-a amintit de spusele unei banatence despre copii, ca in Elvetia "primul cuvant pe care-l invata copilul este mama si al doilea este te rog".

Discutia a fost provocata de afirmatile unui oltean, care spunea ca daca vede un copil in cires la furat, nu poate sa-l certe pentru ca intelege ca este copil si pofteste.
Banateanca, sasoiaca, sustinea ca-i gresit. Si pe copil trebuie sa-l inveti ca nu are voie sa ia ce nu-i apartine. Daca pofteste sa ceara. In trecut in mediul rural circula proverbul "cine fura azi un ou, maine va fura un bou". Hotia si minciuna erau foarte sever condamnate de comunitate, si comunitatea fiind mica presiunea era mare pentru ca nimeni nu era un anonim. Odata cu anonimatul urban a scazut si presiunea comunitatii.

Avem multe de "slefuit" la educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Eu nu pot sa iert.Si nici nu mi s-a spus nici macar"un imi pare rau"Nu s-a interesat nimeni de starea Evei.Doar eu si familia am luptat si luptam...dar eu nici in mormant nu-i voi ierta pe cei care i-au facut asta Evei.Chiar daca mi-ar cere iertare....singurul lucru care s-a spus"ei daca era de un an la noi,nu reactionati asa"...horror nu?Asa ca pot sa-l iert pe ala care m-a jignit,nu ma cobor la nivelul lui(ei)dar pe cei care mi-au facut floarea mea de copil asa...nu.Nici dupa ce nu vom mai fi.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput