Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/stefulici/stefulici.jpg)
stefulici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Bravo Virginia, esti o curajoasa si bebe la fel ![]() ![]() Bytzza eu fac eco pentru dublu test pe 28 seara si sange ma duc si recoltez pe 29 dimineata. La 6s si la 9s am facut eco intravaginal iar la 10s 5z cand m-am speriat eu ca ceva e in neregula mi-a facut pe burtica. ![]() ![]() Elena ![]() |
Elena, la ecografia de 10s si 5z ce-ai vazut?
Misca bebe? Se distingeau bine formele corpului? Am mari emotii... de abia astept sa vina duminica sa ma duc la eco!
http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ella81it spune:
Buna!
Am intrat sa aflu vestii de la VIRGINIA.Ma bucur ca a decurs totul bineO sa vezi si ca rezultatul o sa fie bun!Acum incearca cateva zile sa stai linistita in pat sau pe canapea
TINUTA bine ai venit!Sarcina usoara si ai incredere ca totul va fi bine.
Vad ca pana acum majoritatea sunt baieteisi eu tot baietel cred ca o sa am(dupa spusele unui doctor),astept confirmarea doctorului meu.Ciudat ca eu inca simt ca e fetita,poate ptr.ca ne dorim toti o printesa
Sa va spun ce am patit aziAici unde locuiesc in fiecare miercuri se face un fel de piata.Si am zis sa ma duc sa ii cumpar si eu manusi lui Alex.Am plecat pe jos ptr.ca e aproape,cand am ajuns mi s-a facut rau,imi tremura tot corpul si nu am mai vazut nimic ,era totul negru.M-am asezat pe trotuar,se uita lumea ciudat la mine
Abia am ajuns acasa
Ce o fi?Oare tensiunea mica?Sa sun doctorul?
Va pup !
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
EDlla am mai patit si eu asa, la mine era de la glicemie mica. Am baut repede apa cu zahar sau manaca o ciocolatica. Un alt motiv poate fi de la tensiune si o cescuta de cafea sau putin vin rosu fac tare bine.
Aceste stari sunt normale in sarcina, nu te ingrijora .
Ioana, viitoare mamica de baietel (cel putin pana acum) 15 saptamani +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Fetelor mie domnul doctor fiecare ecografie mi-a facut-o pe burta. Nici macar una intra. Cred ca nu este asa de bine pentru cele cu placenta previana. Nu stiu ce sa spun, dar de fiecare data sa vazut bine si tot ce trebuia sa se vada.
Eu la eco la 8 saptamani am vazut bebelasul, dar nu misca cine stie ce. La 12 saptamani se misca de numa, numa, deci cred ca la 10 saptamani se vede bine si misca si bebelasul.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 17+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
STEFULICI,as vrea eu sa am vreun rezultat de azi...doar atat ca ma simt bine dupa procedura.
Vineri aflam rezultatul pt cele mai frecvente trisomii,21,13,18(adik sdr.Down,srd Patau si srd Eduards)si pt anomaliile legate de cromozomii sexuali(X si Y).astea ar fi cele mai grave pt bebe.de altfel sunt cateva mii de sindroame genetice si nu avem cum sa le cercetam pe toate.in urmatoarele doua saptamani mai cerceteaza celulele lui bebe de inca o serie de defectiuni genetice ce nu interfera neaparat cu cresterea si dezvoltarea lui dar sunt bine de cunoscut.Oricum daca trec de ziua de vineri,mai traiesc o viata!
TINUTA ,draga mea,bine ai venit!Esti exact unde trebuie sa fii!Te inteleg perfect!Procedura in sine nu e deloc laborioasa sau traumatizanta.Eu am intrat la 8.10 ,iar la 8.20 eram gata.Dr localizeaza ecografic saculetul cu lichid,asistenta dezinfecteaza burtik,dr baga acul,asistenta racordeaza acul la seringa...si cat am zis de 2 ori Tatal Nostru si l-am rugat pe bebe sa stea cumintel si nemiscat,a fost plina seringa de 20 ml de lichid amniotic.Apoi am asteptat pe o canapeluta cu Ipadu in mana si cu gandul la voi,vreo jumate de ora,medicul a revenit si mi-a facut din nou eco ,inimioara lu bebe batea bine si mi-a zis ca cei curajosi pot merge acasa.Drumul in schimb ,de la Iasi la Roman,desi sunt doar 100 de km mi s-a parut INTERMINABIL si insuportabil...nu vedeam decat patul....in care de altfel stau closca acum si mustacesc
.Dupa aproape o luna de stres si ganduri care mai de care, ziua de azi a venit ca o eliberare...Trebuie sa te aduni si sa gandesti pozitiv...eu m-am luat foarte mult cu munca(nu in exces,dar cu atentie si cu drag de ceea ce fac....au trecut altfel zilele...noptile au fost mai greu de depasit...dar nu imposibil).Iti stau la dispozitie cu orice detaliu.SI ce risc e la de 1 la 290?
VREi sa-ti zic riscurile mele?Ia de aici:risc combinat de trisomie 21(1 la 3),trisomie 18(1la 96),trisomie 13(1 la 85).Ce zici?
...Eu stiu ca un risc mai mare de 1 la 250 se recomanda amnio,ce analize ti-au mai iesit rau?Zi-le exact asa cum sunt in buletinul de analize.La cine mergi,ca medic ecografist ma refer?
Virginia 15+,mami de Ioana(22.12.2002)
![](images/user_woman.png)
tinuta78 spune:
Doamne virgil, Dumnezeu sa vegheze asupra ta cu incredere si a lui bebe cu multa sanatate. Din ceea ce spui, pari o fire foarte curajoasa, dar numai Dumnezeu stie ce-i in sufletul tau. Ne vom ruga toate pentru bble tau si sigur Dumnezeu v-a auzi rugamintile noastre.
Pai din ce-am inteles, riscul asta e mare, beta cu un raport cam de 2,7MoM(nu am acum eco la mine) si TN masurata ecografic de 2.5mm, sarcina oprita in evolutie si kg mele au fost luate in calcul la calcularea riscului. Din ce citisem pe net, ma linistisem si eu, ptr ca asa cum spui si tu se recomanda amnio la 1:200 sai 1: 250. Dar am fost la dr si mi-a recomandat amnio ptr ca i s-a parut mare riscul.
O sa ajung acasa, o sa citesc o rugaciune si sper ca dupa o repriza sanatoasa de plans(ptr ca la servici trebuie sa ma abtin) o sa ma linistesc. sa avem toate copilasi sanatosi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Virginia esti o curajoasa...dar eu cred cu tarie ca tie ti-au gresit analizele la sange la arcadia cum a spus si geneticianu ar trebui sa ai un ectraterestru la echo se vede un bebe normal :)
Oricum faptul e consumat acuma si nu mai puteai sa faci din nou analizele la DD.
Sanatate maximaaaa iti doresc!!!
Oana cu Bebe 16 +
virgiL spune:
Si nu v-am spus ca mi s-a recomandat de cu o seara inainte antibiotic(Ampicilina 1 gram la 12 ore) si mai luam si diseara inca o doza .dimineata inainte de procedura, cand am plecat din Roman am luat un no spa forte(de 80 mg),un magne B6,iar pe drumul de intoarcere am mai trantit un scobutil ca sa fiu sigura.mi-am luat liber azi ,maine si poimaine+weekendul,eu zic ca e suficient de zacut pt o persoana superactiva.O sa-mi dedic timpul voua aici cel mai probabil,ca altceva nu pot sa fac(as face eu o curatenie generala asa....luna...dar alta data
).ELLISHOR tu cu ce iti umpli timpul cand tre sa stai toata ziua ”lehuza”,ca eu deja imi iau campii de stat in pat in miezu zilei
?
Fetelor care va intrebati de eco ,adik pe unde o faceti,sa stiti ca tine foarte mult de stilul medicului si de performanta aparatului.mai ales cat e sarcina mica,multi prefera endovaginal(dr mea asa prefera).cam dupa 16 sapt bebe e un pic mai maricel si se vede mai bine si la transabdominala.Eu cand am facut morfologia la 13+6 mi-a facut si endovaginal si transabdominal si l-a masurat din toate pozitiile (si tot nu i-a vazut osul nazal).SE evita eco endovaginal la fetele cu placenta jos inserata sau la cele cu sangerari.Azi am scapat doar cu transabdominala.Cand am intrat l-am intrebat pe dr:cat de mult ma dezbrac?
Ca m-am invatat sa pozez pt Playboy in ultima vreme.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Stefulici la 10s si 5z mi-a facut eco rapid in spital, principalul fiind sa ii masoare ritmul cardiac, dar s-a uitat putin si la bebe si se misca timid si am o poza in care i se vede fata foarte clar, de sotul meu spune deja ca seamana cu mine.
Si la 9s se misca bebe si se vedea binisor, inclusiv inimioara ca o frunzulita in vant.
Elena 11+
virgiL spune:
TINUTA,dar osul nazal s-a vazut bine la eco?a mai iesit vreun alt marker modificat?(fluxul pe ductul venos,bebe ecografic are tot ce-i trebuie la inventar?)Si eu am avut o sarcina pierduta anterior ca factor de risc si am si 35 de ani colac peste pupaza....La mine nu a vazut osul nazal la bebe ,am avut initial la 12 sapt si ceva NT de 2,5 mm,si ulterior la 13 sapt si ceva de 2,3mm.(masurat de alt medic cu alt aparat).beta HCG la 12 sapt era 32,7UI/I corespunzand la 0,780MOM,PAPP-A:0.910UI/I corespunzand la 0,290MOM.
pt fiecare dintre voi!tare v-am mai simtit alaturi zilele astea...si ce mult a contat..!
ANNITA ce mai faci?Sa nu-ti faci griji de recoltatul mai devreme putin a analizei de sange,dr si-a luat un reper(lungimea bebelusului).Nivelul hormonilor tre sa fie conform sapatamanii respective de sarcina,iar la bebe sa fie el in grafic pt sapt respectiva de sarcina.datele le baga intr-un program alaturi de datele tale(varsta,sarcini antecedente obstetricale,diabet,rasa...etc)si programul calculeaza riscurile.Din cate stiu dr.Iliev nu foloseste programul cel mai obisnuit(PRISCA) ci are un alt soft ..de aceea isi permite rtecoltatrea sangelui in avans.Sper ca ai mai scapat de greturi!