Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***367***
Raspunsuri - Pagina 20
pisigri spune:
Denisa, nu promit nimic, dar poate ajungem o fuga in we ala la Humor.E si un we in intervalul ala, nu?:))
Intrebarea este: daca va scufundati in stiinta impreuna cu alti "colegi de balaceala", mai aveti timp de noi..?
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Bianca2503 spune:
Neata fete dragi,
Am intrat sa va asalut ca nu am timp sa citesc din urma.
Noi suntem la Sinaia. Io cu treaba si baietii cu distractie. La Sinaia e mai cald decat in Bucuresti si mult mai soare. Vladimri a inceput iar sa muceasca putin (din cauza de golaneala dezbracata) dar sper sa il fac bine pana ajungem acasa.
Incerc sa citesc din urma, dar conexiunea la net e foarte proasta si de multe ori pica cand mi-e lumea mai draga.
va pup
Dodo-pui spune:
tufete,
azi sunt acasa cu hunii caci Bogdi a reusit un 39 cu..azi noaptesi ceva voma...
O sa-l duc la scoala abia luni pana atunci are timp sa se puna cum trebuie pe picioare.
Am terminat acest set dar nu am cum sa ajung pana luni la posta 
all
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.
pisigri spune:
Tare mi-au placut descrierile pe care le-a primit Simply de la Monn si de la Ilinca (cu mentiunea ca mie mi-a placut ce si cum scria de la bun inceput si eu nu am prea vazut similaritatile cu Anca, din contra, mie mi se pare ca Simply este mult mai rezervata).
Ce vreau sa mai adaug este ca eu am avut prima oara senzatia unei descoperiri, a unei revelatii, atunci cind ne-a povestit cum si-a asumat ea constient rolul de "temporar casnica" urmindu-l pe Mimi prin tari straine, cind ne-a relatat ca totusi se simte singura acolo, ca se confrunta cu dificultatile celui care e abia la inceputurile emigrarii. Atunci am vazut-o...altfel
decit pina atunci.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
andiaroro spune:
Sper sa nu zica Chato ca am ceva cu ea, daca vin cu precizarea ca CP- ul frantuzesc nu e echivalentul clasei intai romanesti. Eventual, al "clasei 0" sau al fostei "grupe pregatitoare de" la gardinita.
Gradinita-écoles maternelles :
La première année- petite section de maternelle (PS).
La seconde année-moyenne section de maternelle (MS).
La troisième année - grande section de maternelle (GS)
Alex e acum in GS, adica Grupa mare si apoi se duce la scoala primara, unde sunt impartiti in:
-cours préparatoire (CP).
-cours élémentaire 1re année (CE1)
- cours élémentaire 2e année (CE2)
-cours moyen 1re année (CM1)
-cours moyen 2e année (CM2)
Adica vor face 5 ani la scoala primara.
Anii astia sunt impartiti in trei cicluri multianuale si a doua jumatate a grupei mari de la gradinita impreuna cu CP si CE1 formeaza ciclul in care se invata fundamentalele: scris, citit, operatiile de baza la matematica. Teoretic, un copil de CP trebuie sa stie sa citeasca in decembrie si, daca nici pana la sfarsitul anului nu e in stare, ramane repetent( pardon, dubleaza anul
).
Asta cu repetentiile e tare simpatica ca, exceptand situatiile "exceptionale", sunt anumite momente clare: grupa mica de gradi (copilul nu recunoaste litera A si nu stie sa numere pana la 3), sf CP-ului( nu e in stare sa citeasca, ceea ce marea majoritate stiu sa faca de la Craciun) si sf clasei a 4-a.
Dupa ce am vazut ce face Alex si copii de primara din jurul meu, mi-am schimbat opinia (preconceputa
)...Nu stiu, cat s-or fi schimbat intre timp trebile in Ro, dar aici lucrurile demareaza in forta cu multa materie si complicata si de asta copii , care nu au parinti cu care sa lucreze acasa, raman de caruta si nu invata sa scrie si sa citeasca. Copii mai mari privesc cu relaxare cursurile alea la domiciliu (meditatiile), de care va ziceam, fiindca sunt obisnuiti sa lucreze cineva suplimentar cu ei(parinti, frati mai mari, studenti platiti, etc) de mici.N-am ajuns la liceu
sa pot compara, daca-i mai greu sau mai usor decat la noi (pe vremea naostra).Poate acolo or fi invers proportiile.
Si niste link-uri de la firme de meditatii:
http://www.anacours.com/
http://www.profadom.fr/
Mai aveam de zis, dar..iau cafeaua si ma duc
.
chatonel spune:
:)) esti culmea, ana! cum sa zic ca ma persecuti fiindca precizezi lucrurile? :)) sau asa am lasat impresia, de om caruia, daca nu ii ies apele cum vrea, da vina pe cei din jur?
(nah, daca nu am facut caracterizarile, acum nu stiu cum ma percepeti 

).
in alta ordine de idei, cursurile preparatorii (CP) tocmai ce se implementeaza si in ro.
andiaroro spune:
Cred ca bate vant de.... una gandim, alta se intelege
.
Departe de mine o astfel de perceptie a persoanei matale. Problema era in ograda mea...Imi plac lucrurile clare si de asta nu ma pot abtine cand e de lamurit ceva, dar doua lamuriri, una dupa alta, mi-era sa nu "para"ca "as avea ceva cu tine si te contrazic mereu"
.
CP e faimoasa clasa O si eram asa bine cu temele facute si la curent cu comparatiile, pentru ca fetele de la gasca lui Alex sunt fix la mom. asta, asa ca eu am mai povestit o data pe acolo. Senzatia mea e ca romanii au copiat sist francez, dar cum l-or implementa si cum va prinde...ramane de vazut.
Gianina34 spune:
buna dimineata, in primul rand![]()
roroooo - acadelele mele? (fiecare cu ce-l doare... momentan
)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate
andiaroro spune:
Gianino- La noapte ma ocup de ele (sunt fara barbat
...si-a luat manusile si caciula si vine in Ro), ca acu vezi ca-s vorba lunga si nu putui sa intru in bucatarie cu trebile intelectuale.
Gata...acu chiar ma car, ca voi ma pacaliti la vorba si eu chiar am trebi.
Gianina34 spune:
dodo - sanatate multa bogdanelului
pacatoasa rau e "epidemia" asta de enterocolita care circula acum
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate