Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***367***
Raspunsuri - Pagina 14
Gianina34 spune:
bebe- imi plac buburuzele tale![]()

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate
chatonel spune:
bai anca, in cit timp scrii tu asa cearceaf de mesaj? ca mie mi-ar lua doo ore :) ori facusi cursuri de-alea de steno-dactilo? ![]()
de acord cu tine, in mare, doar doo obiectii am:
1) eu am zis ca emigrantii care ajung in acelasi mediu ca si acasa "pot sa aiba surprize", adica sa nu fie cei mai buni (asta nu subintelege ca nu se intimpla NICIODATA sa fie mai buni).
2. repetenti se lasa multi si nu e "o rusine" sa repeti clasa, cum e in ro. Daca se considera ca nu ai asimilat materia, atunci repeti clasa.
Gaza22 spune:
Salut fetele! Multumesc pentru complimentele primite la poze si pentru spirala pentru mami. Mai spiralati ca inca nu am nici o veste !
Legat de invatamant Anca a surprins mai pe larg cam ce vroiam sa spun eu. Eu nu ridic in slavi invatamantul romanesc (am spus asta si in mesajul trecut) dar nu sunt deacord nici sa-l preaslavesc pe cel din afara. Eu sunt o fire mai toleranta dar si analitica si nu suport tendinta constanta a romanilor de a si denigra trasaturile definitorii, valorile si a tanji mereu dupa ce e in ograda altuia. Tocmai de aceea invatamantul de la noi din ziua de azi a ajuns un talmes-balmes pentru ca mereu vrem sa fim ca altii, repede si daca se poate sa stergem cu buretele ceea ce suntem noi, asa ca nu ajungem nici sa preluam elementele esentiale, bune, a celui din afara dar si pierdem ce e bun in sistemul nostru. Si sunt de acord cu Monnvas, nu e corect sa te referi la invatamantul din afara ca un tot unitar, sa-l uniformizezi si in acelasi registru, nu e corect sa te referi la propiul invatamant aplicandu-i o eticheta generalista "e prost" si noi suntem "inculti".
Mami de Gazii mica si frumoasa
Al Doilea Anisor 
bebe_shtrumf spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 bebe- imi plac buburuzele tale ![]() Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 2 anisori si jumatate |

schimbai de 4 ori poza in 2 zile, record la cum ma misc eu p-aici.
sunt de acord cu Gaza la subectu asta cu invatamantul.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
anca_nicolae spune:
chato', :))) cred ca mesajul ala l-am scris in max 20 min, eu scriu "direct pe curat", nu recitesc niciodata, si scriu cand am un fluviu pe teava, in timp ce scriu sigur "traiesc" ceea ce scriu, nu am facut curs de steno, bat doar cu 2 degete
precum alea de la posta
, daaar bat cu implicare max [cand scriu pe forum, colegii zic: dupa cum sta anca asa de concentrata pe tastaura, si nu respira pana nu da enter, si scrie asa de minute bune, nu cred ca programaeaza nimic in C#, sigur iar scrie pe forumul ala de mamici
.
cu repetentii poate s-a schimbat, insa la acel liceu, acum vreo 12 ani, sigur profesorii se milogeau de elevi spunand cam asa: te rog mult sa mai citesti si sa mai dai inca 1 data, si inca 1 data lucrarea, ca sa pot sa iti dau un 5 macar, altfel, dc te las repetent, eu am probleme la consiliul profesoral etc... Seful meu s-a nimerit acolo prin mai-iunie, asa ca a vazut live toata vanzoleala de dinainte de incheierea mediilor si anului scolar... si cum ieseau elevii din clasa in timpul orelor cand aveau chef, si cum vorbeau la mobile linistiti, si cum radeau de profi cand erau ascultati... si era un liceu printre cele bune, excursia elevilor ro fusese un fel de premiere dupa o olimpiada nationala...
acum, poate, mai spre prezent, s-o mai fi schimbat, poate, desi..., cum peste tot tendinta e spre "relaxarea invatamantului", mi-e greu sa cred ca francezii au roit-o in sens opus, catre strictete si severitate.
:)
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
bebe_shtrumf spune:
si eu sunt foarte optimista la capitolul ARTE: nu stiu dc ati mai dat prin scoli sau cele profe pot sa spuna, ca s-a invetsit mult in materiale si se pune accent pe propria gandire, imaginatie.
S-au imbogatit laboratoarele si cred ca generatia ghioceilor are de castigat mult la capitolul asta Arta Pura(nu fol cu "l" mic de mana , da?
)
Gata nu mai zic nimika. Doar: exceptia intareste regula: stim de toate, da' nu stim nimika, romanu' e invatat sa faca din kk bici, da' sa si pocneasca
.
www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
inapreda spune:
Referitor la invatamint, eu nu pot face generalizari pentru ca imi lipsesc o gramada de date dar pot vorbi din experienta mea (nu stiu cit e de relevanta
)
- in vremuri de mult apuse, cind eram ea a 7-a sau a 8-a, la schimbul de experienta cu niste elevi francezi de aceeasi virsta am aflat ca ei nu stiau cine e Lamartine; marea majoritate dintre "noi"...da, in conditiile in care nu studiaseram la scoala Lamartine; mi s-a parut, insa, ca lor le da cu plus la capitolul socializare, in sensul ca erau mult mai dezinvolti;
-mult mai tirziu, tot in Franta (2002-2003), am locuit intr-un camin studentesc cu studenti de toate natiile; statea la povesti in bucataria comuna pina tirziu in noapte si nu m-am simtit never lipsita de cultura, tout au contraire, as zice!
La capitolul "limbi straine" ii luam clar (romanii, nu neaparat eu); dar eram fruntasi si la literatura, muzica sau "arta" cu toate ca...
-...facind stagiul intr-un Muzeu de arta, am vazut ca ei -francezii!- incep studiul artelor "pe viu", adica direct in Muzeu, de la virsta de 3 ani!!!!!!!
Erau dementiali copilasii; stateau in fund in salile mari de muzeu, in timp de o conferentiara tinara le explica diverse iar ei puneau intrebari fara nici o legatura cu povestea; ex: De ce tanti aia n-are haine? De ce nenea n-are cap?
M-a uimit, de asemenea, seriozitatea temelor abordate pe categorii de virsta; adica, totu;l se intimpla prin joc dar invatau despre diferitele curente in pictura sau despre tehnici de pictat; tin minte ca cei de 8-12 ani, au invatat COMPARATIV despre Matisse si Picasso 
-tot la Muzeu, pentru ca imi placeau copilasii, pe linga "felia" mea, ajutam voluntar conferentiarele sa pregateasca "temele" pentru copii; ei bine, am remarcat, ca pe bucata lor erai ashi dar nu puteau sa depaseasca contextul si sa atinga, de exemplu, muzica sau poezia, in aceeasi perioada
-m-a ofticat sa vad ca Responsabilul de stagiu SE ASTEPTA ca eu sa scriu cu greseli, motiv pentru care, SECRETARA lui imi corecta comunicatele de presa; de abia dupa 3 luni
am scapat de corecturi; la fel, m-am ofticat cind o conferentiara m-a intrebat de unde imi cumpar blugi; ea stia ca romincele se imbraca cu fuste lungi, poarta naframa si sint...paroase
M-au intrebat daca avem televiziune prin cablu 

-in Italia, initial, am lucrat pe o pozitie inferioara celei din Romania; desi, eram "inchiriata" de o firma care gestiona servicii in outsourcing, "capii" multinationalei unde lucram, mi-au propus sa lucrez direct pentru ei dupa 2 luni; am fost nevoita sa refuz pentru ca nu aveam actele in regula
dar m-a avansat, oricum, seful meu direct. Nu sint eu exceptionala, TOATE colegele mele din Romania erau bine vazute in companiile unde licrau; de altfel, mare parte din ele si-au croit un viitor acolo
-ar mai fi, dar nu vreau sa va plictisesc. 
anca_nicolae spune:
bebe, m-ai dat gata, nu ma prind deloc: (nu fol cu "l" mic de mana , da?), ce inseamna?
Am incercat cu i, cu L, cu bara verticala, nu imi iese nimic... adu' te rog, un pic de lumina artistica si in sufletul meu de ing...
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
chatonel spune:
anca, ti-ausei statistici si, culmea, romania si franta sint cam egale la repetentie :))
http://www.linternaute.com/actualite/savoir/06/champions-ecole/redoublement.shtml
anca_nicolae spune:
ina.. ;) un super bravo de la mine, sauuu, cum ff misto a spus monvas, dau un like de la mine pt tine!!!
edit: si pt gaza dau un like [sa fie o sing postare cu likeuri :)))], mi-a placut esentialul spus de ea: tendinta de a sterge cu buretele partea buna si a inlocui, neparat iute, cu orice, doar sa fie din afara. Rezultat: nici k-k, nici k-k.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori