alergia la laptele de vaca
Buna,
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?
Alergia la laptele de vaca?
Pana ne vin rezultatele analizelor sunt putin disperata(putin mai mult). Copilasul meu pana la varsta de 2 ani si 5 luni a avut mititelul: o bronsiolita, o otita, o amigdalita si o pneumonie. Asta pana ne-am gandit noi sa-i facem niste analize, de unde a reiesit ca ar avea ceva alergii (IgE 566). Si asa am ajuns la medicul alergolog care ne-a trecut pe tratament specific copiilor cu astm, printre care ne-a spus ca, pana la venirea rezultatelor sa ii intrerupem alimentatia cu lapte si a produselor derivate din lapte.
Aveti vreun sfat pt mine?
Multumesc si sanatate multa
Raspunsuri
Darria spune:
am uitat sa-ti spun im pm asa ca scriu aici.
Ce a determiant alergologul sa banuiasca o alergie la lapte?
Pielea? scaunele? iritatii fundulet? burtica? intoleranta dupa consumul de lapte?
Mihnea_BB spune:
Problemele respiratoriidese, cele enumerate mai sus .nimic din ce ai zis mai sus. Puisorul meu are 95 cm si 15,5 kg la 2 ani si 5 luni. Nu a avut decat o singura data diaree de la dovlecel in rest nimic doar afectiunile de mai sus . Si toate au aparut cand i-au erupt maselutele sau cand am plecat in con edi si l- am lasat la bunici, deci ..... Nu mai stiu ce sa cred.
Darria spune:
Acestea au fost intrebarile unui alergolog cand a vazut ca este alergica la proteinele din lapte. A vrut sa stie daca a avut vre-o manifestare inainte, de cand era bb. Sau daca are in familie pers. cu intoleranta la lapte.
Elle_seb spune:
Cum s-a ajuns la concluzia ca cel mic este intolerant la laptele de vaca? Are reactii dupa ce-l bea?
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
Mihnea_BB spune:
nici o reactie.
De 2 ori a tusit dupa ce a baut, dar era deja bolnavior, avea pneumonie, si cred ca l-am incalzit cam tare. ASta acum o luna, dar de atunci nimic. Si manca branza de vaci si iaurt la 2 zile, lapte in fiecare zi.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihnea_BB nici o reactie. De 2 ori a tusit dupa ce a baut, dar era deja bolnavior, avea pneumonie, si cred ca l-am incalzit cam tare. ASta acum o luna, dar de atunci nimic. Si manca branza de vaci si iaurt la 2 zile, lapte in fiecare zi. |
Pobabil medicul s-a gandit la lactate pentru ca ele sunt cel mai comun alergen respirator la copilul mic. Pana ies analizele inlocuieste laptele de vaca cu lapte de orez, mei, ovaz.
In fine sunt multe de zis, nu am timp acum.
Multa sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Elle_seb spune:
Pentru a se lua in considerare o alergie la lapte, trebuie urmarite anumite reactii. Exista reactii cu debut lent si reactii cu debut rapid.
Reactiile cu debut lent sunt mai frecvente. Simptomele pot include scaune moi (continand eventual sange), varsaturi, eruptii cutanate, refuzul alimentar, iritabilitate sau colici si eruptii pe piele, cum ar fi eczemele. Acest tip de reactie este mult mai dificil de diagnosticat deoarece aceleasi simptome pot sa apara in alte afectiuni. Cei mai multi copii vor scapa de aceasta forma de alergie dup#259; varsta de 2 ani, desi unii ar putea sa nu o invinga pana la adolescenta.
Reactiile cu debut rapid apar brusc, cu simptome care pot include iritabilitate, varsaturi, respiratie suieratoare, umflare, urticarie, umflaturi, alte mancarimi pe piele si diaree cu sange.
In unele cazuri, o reactie alergica potential severa (anafilaxie), poate aparea si afecta pielea copilului, stomacul, respiratia si tensiunea arteriala. Anafilaxia este mult mai comuna cu alte alergii la produse alimentare (alune si nuci) decat cu alergia la lapte.
Pe ce criterii ti s-a spus ca cel mic are alergie la laptele de vaca?
_
Bebe Beca spune:
singurul "sfat" care imi vine in minte este sa inlocuiesti laptele cu unul vegetal. de migdale, sau orez, sau nuci, sau caju, sau ovaz, etc. Si sa nu disperi, nu-i niciun capat de tara daca nu mai primeste lactate. Exista o mare paleta de produse care pot inlocui. Internetul este pln de informatii.
Mihnea_BB spune:
Problemele respiratoriidese, cele enumerate mai sus .nimic din ce ai zis mai sus. Puisorul meu are 95 cm si 15,5 kg la 2 ani si 5 luni. Nu a avut decat o singura data diaree de la dovlecel in rest nimic doar afectiunile de mai sus . Si toate au aparut cand i-au erupt maselutele sau cand am plecat in con edi si l- am lasat la bunici, deci ..... Nu mai stiu ce sa cred.
Elle_seb spune:
Deocamdata nu-ti ramane decat sa astepti rezultatul analizelor, insa eu am mari rezerve ca ar fi alergie la laptele de vaca.
Exista produse foarte bune pentru tratarea astmului si a celorlaltor probleme legate de imunitate ale copilului tau, si ma refer la Immunocal. Gasesti informatii in semnatura mea.
Sanatate multa!
_