casa batrineasca versus apartament?
Raspunsuri - Pagina 3
Laura25 spune:
olim, de acord cu tine ca ar trebui sa fie treaba notarului sa verifice ca toate sunt in ordine, dar din punct de vedere al actelor (ipoteci, cadastru etc). Dar nu vad cum te poate ajuta notarul in ce inseamna evaluarea gradului de uzura, calitatea structurii de rezistenta, ce reparatii ai de facut obligatoriu etc.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
olim spune:
laura, aici daca vrei sa vinzi o casa mai veche, trebuie sa detii toate aceste acte legate de structura casei, rezistenta etc, iar notarul are obligatia sa avizeze proprietarul de obligativitatea lo si de veridictatea lor.Si notaru nu semenaza actele de vanzare cumparare, pana nu aduce proprietarul tot ce e trebuie,nu merge cu declaratii pe proprie raspundere.
din pacate in Romania chiar daca multe din acte sunt obligatorii, multi notari le trec cu vederea, si prefera sa puna proprietarul sa dea declaratie pe propria raspundere ca totul e ok.Daca insa apar ulterior probleme, notarul se spala pe maini cu declaratia vanzatorului, si nimeni nu ii poate face nimic.Tu ca si cumparator, dai in judecata vechiul proprietar, si il chemi pe notar ca martor,dar nimic mai mult.
Ori aici o declaratie mincinoasa la notar se pedepseste cu amenzi penale si economice de ordinul zecilor de mii de euro, plus sanctiuni notarilor, de aceea acestia din urma cer o gramada de hartii.Si orice notar are si persoana care cunosc legile imobiliare si toate avizele care sunt necesare in constructii, inclusiv secretaraare un curs de 1 an minim in domeniu.
Ori la noi, secretare la notari sunt multe fufe care nu sunt ins tare sa iti copieze corect actele din CI sau din pasaport, sa nu zic ca habar nu au despre termenii de specialitate.Asta inseamana ca persoana pregatita intr-un domeniu sa lucreze in domeniu respectiv, ri la noi toata lumea se pricepe la tot, daca nu are vreme sa invete tata viata, si apoi ne miram ca apar erori si alte complicatii.
gogosel spune:
mai, cel ce face o evaluare dpdv al rezistentei, structurii, daca s-au respectat regulile de constructie, etc, este un structurist. noi am dus unul la o casa recent construita despre care de fapt ne-a spus ca parterul era al unei case batranesti , iar noi nu erau decat etajul si mansarda. deci, baza...era varza. nu am fi banuit astea niciodata!
bineinteles, toata casa putea fi consolidata insa trebyuia sa bagam ceva bani in ea si nu se merita.
nici aici notarul nu semneaza chiar tot. am prieteni/cunostinte care nu s-ar baga la "gainarii" pur si simplu pt ca si aici sunt legi si pt ca ei castiga destul de bine.
aaaa, ca sunt notari care fac manarii cu proiecte de sute de mii de euro sau ansambluri de zeci de milioane de euro...aici e alta chestie! dar in general, in chestii maruntele nu semneaza niciun notar.
si sa fiu si mai la subiect, casa asta batraneasca poate fi un sac de bani fara fund sau nu.
adica, daca este f veche si se doreste a i se aduce un etaj sau o mansarda...normal, structura va fi consolidata din temelie si deci bani multi.
daca e pe parter si asa va ramane, atunci banii vor fi investiti in izolatia casei, termopane, acoperis, parchet, incalzire etc. stiu multe case care au fost renovate si sigur vor rezista multi ani de acum incolo.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marumiha Eu sincera sa fiu, nu stiu cum este intr-o casa construita din chirpici , ma gindesc ca nu are rezistenta unei case cu o fundatie facuta asa cum trebuie ,construita cu caramida antiseismica ,izolata bine ,feretre si usi bune si unde sa ai toate conditiile unui trai decent ,ma refer la apa din fintina,gradina ,caldura si tot ceea ce ne ajuta sa fim autosuficienti si independenti. |
Rezistanta unei case din chirpici nu sta in chirpici, ci in elementele de rezistenta; cred ca tu ai in minte casele veci de la tara fara fundatie, cu "stalpi" din pari de lemn, "grinzi" asisderea si chirpici intre toate astea. Alea vesnic se crapau si se "spoiau" primavara.
Fara nici o greutate sau pericol, poti face o casa cu structura in cadre, fundatie ca lumea, iar in loc de caramida folosesti chirpici care se protejeaza, intaresc, tencuiesc, ca la orice alta casa.
Am vazut asa ceva...mai avea si acoperisul de stuf. Nu era un vis, era o realitate moderna, comoda, iar conditiile de trai erau net superioare blocului sau altor genuri de constructii super betonate.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
marumiha spune:
Refuz -ai dreptate ,insa cum am mai spus ,eu nu am vazut asa ceva ,prin zona in care am copilarit eu ,casele se faceau numai din caramida (era o fab.de caramida in zona),nu prea imi aduc aminte sa faca cine stie ce fundatie la case cum se obisnuieste acum.
Eu nu zic ca nu este asa ,noi am folosit alte materiale .
E bine totusi de stiut chiar daca nici nu vreau sa ma gindesc ca intr-o zi trebuie sa ne mai apucam de construit alta casa.
b.nica spune:
citat din mesajul lui marumiha b.nicaEu sincera sa fiu, nu stiu cum este intr-o casa construita din chirpici , ma gindesc ca nu are rezistenta unei case cu o fundatie facuta asa cum trebuie ,construita cu caramida antiseismica ,izolata bine ,feretre si usi bune si unde sa ai toate conditiile unui trai decent ,ma refer la apa din fintina,gradina ,caldura si tot ceea ce ne ajuta sa fim autosuficienti si independenti. Ai dreptate ,zidurile de la bloc si pt.mine sint o urita amintire. |
Aoleu, doar nu ai crezut ca am locuit intr-o casa din chirpici!
Este vina mea.Am aflat ce inseamna o casa din chirpici cand ai mei au cumparat un teren care avea o astfel de casa pe el.
Pana s-a construit casa noua (casa de vacanta), am locuit putin in casuta veche, cat s-a supravegheat santierul.
Atunci mi-am dat seama ce avantaje uluitoare au peretii din chirpici:sunt racorosi vara si caldurosi iarna.
Daca voi dori sa ma izolez de lume, am sa-mi construiesc o astfel de casuta.
Rufus, dar mie mi se pare ca o structura de rezistenta din lemn este mai elastica si pt. o constructie mica, nepretentioasa, este ideala.
Rufus spune:
citat din mesajul lui b.nica Rufus, dar mie mi se pare ca o structura de rezistenta din lemn este mai elastica si pt. o constructie mica, nepretentioasa, este ideala. |
Stiu, asa este, dar structura elastica si pereti de chirpici inseamna crapaturi, adica exact ce se intampla la vechile case din chirpici care preiau toate tensiunile (de materiale, de sol).
Daca faci o structura din lemn, continui tot cu lemn si atunci ai o elasticitate generala.
De exemplu, casa in care stau eu (care se apropie de 100 de ani) are zidarie din caramida si plafoane din lemn (cu umplutura de maloz, stuf, etc). Indiferent cat am incercat sa le finisez si sa le intaresc, se fisureaza de la trepidatii. Pentru ca lucreaza diferit.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ela_04 spune:
Noi ne-am mutat de... maine facem o luna...la chirpici
Casa este batraneasca ...1960 pe care intentionam sa o reconsolidam din temelie.
Cu regret va dezamagesc si va anunt ca nu e deloc calduroasa pamantul nu tine de cald ...tine racoare.
E bine ca centrala merge si caloriferele la fel sunt ok.
Mobila nu a incaput in casa pt ca este pitica adica cum se faceau o data...ca-n poveste. dressingul meu minunat care a costat o avere sta in magazie, la fel si biblioteca. Frigiderul meu minunat nu a avut loc in bucatarie pt ca avea 1,95, e in sufragerie...singura camera pe care am gasito cat de cat ok. Bucataria mea suspendata...a ramas in mare parte tot in magazie pt ca pamantul nu sustine o anumita greutate si putea oricand sa ne cada in cap. Instalatiile electrice...erau facute de fostul proprietar ...cum s-a priceput din firele unui telefon, in unele locuri atarnau efectiv pe afara.
Nu e sapa ...ciment pe jos peste tot si oricum si unde este e denivelat asa ca nimic din tot ce inseamna electronice-electrocasnice nu sta totalmente drept.
A trebuit sa schimbam cabina de dus, chiuveta, wc si mai trebuie facut ceva si pe la canalizare ca nu e f ok.
E de munca...ca la balamuc. Muncim si eu si sotul meu de dimineata pana seara...nu am mai vazut o stire de cand am plecat de la apartament ...
Dar...sunt atat de fericita!!! imi place la nebunie!
sau sunt inconstienta... vorbeste lumea....
Sfatul meu...daca cumperi o astfel de casa fi pregatita sufleteste si material sa o iei de la zero.
Eu am cam stiut ce o sa ma astepte si tot a fost greu. Si inca o sa mai fie o perioada pt ca vreau pana in sarbatori sa le asez pe toate cat de cat.
bird70 spune:
citat din mesajul lui ela_04 Dar...sunt atat de fericita!!! imi place la nebunie! sau sunt inconstienta... vorbeste lumea.... |
Ela ,
sper sa te bucuri de schimbare la maxim. Si noua ne place sa facem prin casa si prin curte. Cred ca e ceva instinctiv, ancestral cand muncesti fizic alaturi de sotul/sotia ta ca sa-ti aranjezi 'cuibul'. Pentru mine nimic nu se compara cu asta. Cateodata mai vin si copiii si atunci e si mai frumos.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ela_04 spune:
Multumesc Bird.
E absolut fascinant...pt mine. Nascuta si crescuta la bloc in Buc, fara bunici in provincie -pana in 1990 cand si-au luat pamantul inapoi- e ceva ... absolut minunat!
E un vis implinit.
Dar ...pana la conditiile pe care le aveam la bloc...o sa treaca ceva timp...
Baietelul nostru este inca micut pt a ne ajuta...de cele mai multe ori ne incurca mai ia o matura ...se roteste brusc...daca nu esti pe faZa...hop si cucuiu. dar ii place, si il vad cat de fericit e trebaluind si el pe langa noi...