Viena decembrie
Buna,
Am vrea sa mergem in perioada 1-4 decembrie in Viena (4 adulti si 3 copii de 6ani si jumatate, 10 si 12 ani).
Sincera sa fiu....mai mult pietele de Craciun m-au convins sa facem drumul asta lung, iarna, doar pentru 3 nopti.
Ce ne-ati recomanda sa vizitam? In special pentru copii....si tinand cont ca afara poate fi foarte frig si nu putem sta toata ziua cu ei in ger.
Am inteles ca sunt ceva activitati pentru ei la primarie....ceva legat de sarbatorile de Craciun....sau orice altceva ce considerati interesant pentru varsta lor.
In principiu vom merge cu masina. Dar aveti cumva idee daca exista tren direct (cu vagon de dormit) pana la Viena? Sau macar pana la Budapesta? Am intrat pe site-ul CFR-ului si mi-am prins urechile acolo.
Multumesc mult!
Raspunsuri
Ioana_Pos spune:
Stiu ca era un rapid care avea si cusete... Am incercat si eu sa dau de el pe site la CFR dar fara succes. Suna la ei si vezi daca mai merge.
Cat despre activitati, sunt multe de facut si de vizitat. Depinde de varsta copiilor.
irinai spune:
Duceti-va cu avionul. Biletele sunt foarte accesibile. Cu Austrian sunt oferte ce ajung la 80 euro/persoana/bilet. Pentru copii chiar mai putin. Vezi pe site-ul lor sectiunea de Redticket.
Cat priveste distractia acolo...aveti ce face cu copiii. Este intr-adevar frig in aceasta perioada,insa nu veti sta afara tot timpul.
In primul rand vizitati gradina zoologica. Este cea mai frumoasa din Europa. Exista un ticket combinat,ce va permite sa vizitati castelul Schonbrunn si gradina zoologica (sunt in aceeasi arie) la un pret bun.
Apoi vizitati targul de Craciun ce se organizeaza in fata primariei. Nu te astepta insa la cine stie ce. Sunt multe casute ce vand diverse produse de Craciun, in special dulciuri. Dupa o ora nu prea mai ai ce face.
In cadrul primariei sunt ateliere pentru copii. De facut prajituri, de pictat, de facut masti de carnaval,etc... Preturile erau destul de bune. Cred ca un atelier era undeva intre 5 si 10 euro/copil. Si un atelier dura cam o ora. Asta daca inteleg limba germana cat de cat si daca stau singuri, fara voi alaturi.
Apoi trebuie neaparat sa vizitati Muzeul de istorie naturala. Este uimitor. Copiii vor petrece cu siguranta o jumatate de zi jucandu-se si interactionand cu exponatele. Intrarea era undeva la 10 euro/persoana, iar copiii aveau acces gratuit.
Vezi ca majoritatea covarsitoare a magazinelor inchide la ora 18:00. Ceea ce inseamna ca trebuie sa le gasesti ceva de facut dupa acea ora. Cand este deja noapte.
Ai putea sa ii mai duci sa manance tort la Hotel Sacher. O experienta.
Ati putea merge si la Prater. Nu sunt deschise decat cateva dintre atractii, insa noua ne-a placut mai mult decat speram. Am avut de pierdut cateva ore inainte de plecarea avionului si le-am petrecut acolo.
Daca le plac muzeele, va recomand Belvedere.
Muzeul Sissi este plictisitor pentru copii. Puteti merge insa la Hoffburg.
Eu iti povestesc toate aceste prin prisma distractiei unui copil de 8 ani, care s-a distrat foarte mult anul trecut de 1 Decembrie la Viena. Este una din capitalele in care chiar gasesti posibilitati de distractie pentru copii. Este orasul cel mai ofertant din acest punct de vedere pe care l-am vizitat noi.
Stiu ca mai exista si un muzeu al tehnicii. Prietenii nostri care aveau baieti nu au mai reusit sa ii scoata de acolo. A trebuit sa ii dea paznicul afara, ca inchideau. Noi nu l-am vizitat, ca avem fete...
Cam atat imi vine acum in minte. Daca mai vrei amanunte, intreaba
helbi spune:
In 2005 am mers cu trenul (cuseta) de la Bucuresti la Viena. Am plecat pe la 17.15 din Buc si la 9 dimineata eram in Viena. Pe atunci stiu ca m-au trezit ungurii pt control pasapoarte (la fata s-au uitat fara a o trezi, acum nu mai stiu cum e. Intereseaza.te daca mai e acest tren.
Ana71 spune:
Buna,
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am verificat varianta cu avionul(inclusiv la Austrian airlines)...din pacate in perioada asta e foarte scump (peste 1000 euro)...am decalat un pic zilele dar cel mai ieftin iese in jur de 800 Euro. Deci tot mult...plus ca ar tb sa mai lipseasca si de la scoala.
Cu trenul .....am sunat si am aflat ca ar fi un tren direct....dar pleaca pe la 14 45 din Bucuresti si ajunge la Viena a 2-a zi la 9, iar la intoarcere pleaca pe la 19 si ajunge pe la 15 a doua zi...se pare ca se lucreaza pe Valea Prahovei si din cauza asta face atat de mult.
Referitor la vizitatul pe acolo....cred ca ar fi foarte incantati de gradina zoologica. Si intr-adevar buna idee cu muzeele...
Irinai, ce fel de muzeu este Belvedere? Gradina zoologica de care vorbeai este cea de la Schönbrunn?Au si in interior ceva animale?? Sa mai alternam...ca nu prea cred ca vor putea rezista in ger mult timp.
Sabina spune:
Belvedere este un muzeu de arta , celebru pentru colectia sa Klimt.
Cred ca sunt suicient de mari copiii pentru el.
Alt muzeu f frumos este Kunst Historisches, vis a vis de muzeul de stiintele naturii.
Un muzeu mai mic, mai usor de asimilat de copii este cel de la Academia de Belle arte (Akademie der bildenden Künste Wien), in Schillerplatz, f aproape de Naschmarkt, o puata faimoasa a vienei.
Acolo, la Academie, este Tripticul de Bosch, care merita vazut intr-o viata de om, e ceva iesit din comun. Pt adulti e 8 euro intrarea, iar copiii au gratis.
Muzeul tehnic e f fain.
Un loc f f bun pt copii, interactiv si f distractiv este Haus der Musik. Poti sa asculti tot felu de sunete, sa inveti cum se formeaza, sa dirijezi orchestra virtuala a operei si sa primesti si diploma si muulte multe alte surprize. Este in centrul centrului, f aproape de opera.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Nicoleta spune:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?ld=967&country=GBR&seqnr=1&ident=7h.0181607.1322000279&rt=1&OK#focus
Aici am vazut ca poti afla rutele cu trenul Buc-Viena. Stiu ca prin Bv trecea un rapid, Dacia parca, pe la 7 si ceva PM si ajungea in Viena pe la 8 AM a doua zi. cele mai ieftine bilete le iei dus-intors. Si fain ar fi sa prindeti o cuseta de 6 persoane, un copil sa doarma cu un adult in pat. Cred ca iesiti mai ieftin la pret si distractia va fi mai mare pe drum decat sa fiti separati.
Nicoleta spune:
Despre ce este de vazut, s-a scris cam tot :), la Zoo sunt animale si inauntru, dar sincer pe ger brrr... sau poate nu va fi atat de frig.
Prognoza aici www.wetter.at
mihailescu teodora spune:
De vazut si plimbat am tot citit,dar la ceva reduceri-hainute&jucarii pot spera intre 11-16 decembrie,cat vom sta in Viena???
Daca imi puteti da si niste ponturi de magazine/mall-uri ok,primesc cu mare drag!!!
Am vazut ca de la capetele metrourilor-U6 si U1 este autobuz gratuit catre SCS incepand cu 1 dec!
Nicoleta spune:
Pai ideea ar fi sa te duci intr-un mall mare si sa bati magazinele... de reduceri speciale nu stiu. In SCS am mers doar o data, a fost ff aglomerat. Se merita sa mergeti la Muller si la Toysrus pentru jucarii, dar nu stiu cand sunt reducerile acolo...
mihailescu teodora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Pai ideea ar fi sa te duci intr-un mall mare si sa bati magazinele... de reduceri speciale nu stiu. In SCS am mers doar o data, a fost ff aglomerat. Se merita sa mergeti la Muller si la Toysrus pentru jucarii, dar nu stiu cand sunt reducerile acolo... ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro) |
Multumesc Nicoleta!
Ideea e ca mergem pt. prima data in Viena si nu stiu mall-uri sau zonele unde sunt amplasate ,de Toysrus stiam ca e in SCS,altceva nu
Daca te rog ,imi poti spune exact in ce zone sunt mall-urile cu pricina sa mergem cumva ,,la sigur''!
Multumesc mult!!!