Pufi de 2010 (50) - LMA BlueFlower!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Fetelor, care dintre voi folositi / gatiti steamer? Sunt practice, le folositi des? Ce modele aveti?

L-am folosit intens din momentul diversificarii pana la 1 an, apoi m-am smecherit si gateam mai multe feluri deodata pe aragaz si l-am abandonat. Apoi a venit lorex si ne-a amintit ca eposibil sa contina bpa (nu ma gandisem pana cand a zis ea, desi e posibil sa fie bpa free). Am retinut ca ea recomanda steamer de inox, desi majoritatea celor de pe piata sunt din plastic. Noi avem din www.tefal.ro/All Products/Cooking appliances/Steamers/Products/VitaCuisine/VitaCuisine.htm" target="_blank">asta. Eu am gatit la steamer doar legume si peste (salau). Legumele raman cam taricele si gemanutzele (care nu mai mananca pasat decat supe/ciorbe doar uneori) nu prea se dau in vant.

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Sondaj de sezon

mdaa...asta care-l ai tu e din inox. deci e mai sanatos.
mai este varianta sitei din inox tip ikea care se pune pe oala cu apa sau steamerul din bambus.
eu am steamer obisnuit cu vase din plastic care zace pe balcon, am steamer din bambus si steamerul bobitzei de la Philips Avent!

Pana a cum steamerul Avent si-a scos toti banii.Fac la el zilnic si uneori si de 2-3 oei pe zi. Iese totul foarte foarte bun la el. Parc-ar fi magic! Pestele il pun efectiv asa, simplu saumai arunc un catel de usturoi in vas si iese delicios. Bobitza e inebunita dupa peste ("pete"). Cand nu vrea sa manance piureul de legume cu carne ii spun ca e peste si nu mai refuza PApa tot! Daca vede peste pe masa se catara pe mine si-i dau asa gol bucatele si mananca de rupe!
Se intampla adesea in ultimul timp sa stam toti 3 la masa si ea mananca asa frumos, cot la cot cu noi.

Din seria alimentelor interzise: alune, mezeluri, sucuri (doar cele facute de mine: freshuri, suc de catina, compot de la bunica). Nu i-am dat niciodata: carne de porc, vinete, icre, fasole (doar zeama de la ciorba de fasole), varza, cartofi prajiti, piftele prajite, in general ce e prajit - nu. Ocazional a mai papat snitele sau peste prajit dar am avut grija sa-i dau din mijloc, fara partea exterioara.
cioco mai papa dar tot ocazional si bucatele minuscule, in schimb o mai recompensez sau alin cu cate o bomboana sugus cam odata la doua zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

HELP !!!

David avea acum o ora 39,5 temp. I-am bagat un supozitor cu novocalmin si pana acum nu i-a scazut foarte mult, adica are in momentul asta 39,2. Nu stiu deloc ce sa-i fac... sa mai astept sau sa-i mai dau 5 ml de nurofen?

Mamica fericita de Mara si de David

Si la bobitza a cedat febra greu la novocalmin (cand a avut 40) deci nu e pe atatde bun pe cat se spune. unde mai pui ca e si periculos.
cu nurofen mi se pare mie ca trece cel mai repede.

intre timp o masam pe maini si picioare cu apa la temp camerei.

insanatosire rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Haideti trezirea... cafeluta e gata ...

Eu sunt treaza de la 2.30. Naty a vomitat (initial m-am gandit ca de la tuse, ca de obicei ea vomita si la un icnet, dar apoi m-am gandit ca de la balariile ce le-a mancat seara: popcorn, napolitane), apoi Alena nu a mai vrut sa doarma fara mine paznic langa ea, a cedat abia dupa bibe de lapte (pe care il refuzase de multe ori) pe la 4.30. De atunci eu deja imi incep programul zilnic... azi cu gatit, schimbat butelie care se termina mereu in mmomente inedite , dusuiala si in sfarsit forumeala... Ma rog... ma duc sa citesc ce-ati mai scris.
Am uitat sa zic ca am bagat si o masina de rufe... daca tot am schimbat asternuturi si 2 randuri de pijamale si toti cei 4 maimutoi cu care doarme Naty plus inca 2 care i-au inlocuit pe primii si si-au luat-o si ei la jetul 2 ...

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Citat:

Larisel, mi-am adus aminte. Voiam sa te intreb cum administrezi vigantolleten, ca sunt pastile. parca ai zis ca se dizolva usor in apa?
Am luat si eu. Prin Bucuresti nu prea se mai gaseste vigantol. Probleme cu importul. Pediatra a zis ca vitamina D3 romaneasca e perfecta oricum.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Portocale pentru Mos Nicolae

Ajutoarele lui Mos Craciun

Eu dizolv pastilutele in capacele mici de plastic (de la sticlele de apa cu supapa) si dureaza cateva zeci de secunda.

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

remembr us?

nu am mai scris cred ca de mai bine de o saptamana..dar am fost mahnita tare...Dragos refuza in continuare mancare...nimic in afara de lapte nu vrea...

am hotarat sa ii facem analize...i-a iesit o amenie destul de mare...viermisori....plus transaminazele marite...asta ultima m-a socat...asa ca am umblat cu el pe la dr..reptat analize...pana la urma se pare ca ficatul e obosit de la antibiotic si de la antitermicele ce i l-am dat cand am avut laringita aia urata cu febra 41....

oricum acum suntem pe tratament...sper sa isi revina

cand vad ca vorbiti de mancare ma apuca...pur si simplu nu imi deschidea gura la nimic....

am ratat aniversari....LA MULTI ANI
am vazut si pozele lui Bea..extraordinare...bine ai venit acasa...sa va bucurati de clipele minunate

gata...am zis sa dau de veste ca sunt pe aici...suparata dar va citesc din umbra

o seara linistita

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Hai ca trec toate cu tratament, odihna si dragoste... Putere mami, ca in curand veti fi ca inainte de boli, iar atmosfera sarbatorilor de iarna te vor ajuta mai mult (sper).

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:

Fetelor, care dintre voi folositi / gatiti steamer? Sunt practice, le folositi des? Ce modele aveti?

L-am folosit intens din momentul diversificarii pana la 1 an, apoi m-am smecherit si gateam mai multe feluri deodata pe aragaz si l-am abandonat. Apoi a venit lorex si ne-a amintit ca eposibil sa contina bpa (nu ma gandisem pana cand a zis ea, desi e posibil sa fie bpa free). Am retinut ca ea recomanda steamer de inox, desi majoritatea celor de pe piata sunt din plastic. Noi avem din www.tefal.ro/All Products/Cooking appliances/Steamers/Products/VitaCuisine/VitaCuisine.htm" target="_blank">asta. Eu am gatit la steamer doar legume si peste (salau). Legumele raman cam taricele si gemanutzele (care nu mai mananca pasat decat supe/ciorbe doar uneori) nu prea se dau in vant.

Sondaj de sezon

mdaa...asta care-l ai tu e din inox. deci e mai sanatos.
mai este varianta sitei din inox tip ikea care se pune pe oala cu apa sau steamerul din bambus.
eu am steamer obisnuit cu vase din plastic care zace pe balcon, am steamer din bambus si steamerul bobitzei de la Philips Avent!

Pana a cum steamerul Avent si-a scos toti banii.Fac la el zilnic si uneori si de 2-3 oei pe zi. Iese totul foarte foarte bun la el. Parc-ar fi magic! Pestele il pun efectiv asa, simplu saumai arunc un catel de usturoi in vas si iese delicios. Bobitza e inebunita dupa peste ("pete"). Cand nu vrea sa manance piureul de legume cu carne ii spun ca e peste si nu mai refuza PApa tot! Daca vede peste pe masa se catara pe mine si-i dau asa gol bucatele si mananca de rupe!
Se intampla adesea in ultimul timp sa stam toti 3 la masa si ea mananca asa frumos, cot la cot cu noi.

Din seria alimentelor interzise: alune, mezeluri, sucuri (doar cele facute de mine: freshuri, suc de catina, compot de la bunica). Nu i-am dat niciodata: carne de porc, vinete, icre, fasole (doar zeama de la ciorba de fasole), varza, cartofi prajiti, piftele prajite, in general ce e prajit - nu. Ocazional a mai papat snitele sau peste prajit dar am avut grija sa-i dau din mijloc, fara partea exterioara.
cioco mai papa dar tot ocazional si bucatele minuscule, in schimb o mai recompensez sau alin cu cate o bomboana sugus cam odata la doua zile.

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Steamerul are sitele de inox, dar restul vaselor sunt de plastic... poate o fi plastic din ala "bun" (fara bpa), dar nu stiu sigur... si nici nu prea mai imi bat capul. Daca fac destul de rar, un pic de bpa nu cred ca poate avea chiar asa efecte dezastruoase... ca sa fac un pic haz de necaz .

Si la noi pestele e tot "pete", doar ca "pete" e si poveste... si nu ne prindem mereu ce cer ...

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

nyny Sper ca peste noapte ati trecut cu bine. La febra mare si eu alternez panadol/nurofen (niciodata nu am dat novolcalmin desi am in frigider... dar sper sa expire acolo) la 4 ore, incep mereu cu panadol (pare mai agreat de medicii la care am fost), dar parca nurofen are efect mai rapid. Intre timp (pana isi fac efectul siropelele) pun comprese umede pe cap si burta sau unde frige mai tare. Oricum vizita la medic e bine s-o faci cu copilul cu o temperatura cat de cat controlata, nu-l scoate afara cu febra 39-40. Parerea mea...

Sanatate multa multa! Si vesti bune...

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

nyny sper ca ati trecut cu bine noaptea
larisel mai servesc si eu din cafeau ta.Ce de-a treaba ai facut pana la ora asta
poate recuperezi in timpul zilei si bagi un somn in program
sanatate fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza dragelor....si eu la coffe larisel....tare buna:)

of , am recuperat mai intai...sper samai tin si minte...

nyny...sorry....sper ca sunteti mai bine...pupam ochiosul

ana...rabdacol mami...si noi suntem in faza asta....alpinism ...tranteli...cazatui..orice...e muuult mai interesant decat o jucarie...dar...da , ainevoie detimp si pt tine...eu recunosc ca la mine mai fct ignore...sau..hai maimi sa spalam pe jos....du astea in masina de spalat... da-mi cate o rufa sa le intindem...pune paharul pe masa...in fine kk dar i place sa fie solicitat

alexa...la tine m-am ingrozit...de rez analizelor...ca la treaba cu laptele....nu suntem departe...ma gandesc ca si jiji de la atata lapte poate are ceva...( de i se exfoliaza unghiile) i-am dat si eu 10 zile osteocare....acu sa vedem...dar tot va trebui sa aj la niste analize cu el.....incearca sa nu te mai stresezi...zic eu care eram turbata de atata lapte....oricum...acu papa dar....tot ajungem la peste 750-1l pe zi

bea..sunteti superbi... multa sanatate si rabdare

bf...succes cu dani....tanti asta a mea il scoate 1-2ore si-l plimba...bat strazile din zona....cik doarme f bine...dar seara si noi la fel..daca nu inchid tv si orice alta sursa excitanta...cred ca nu ar adormi panala 12...asa ca la 10 juma....vream nu vrem inchidem tv si ne culcam...pana adoarme el....care nu se lasa usor...

larisel...ai un prg infernal....tu tot zilnic le gatesti? of...chiar imi aduceam aminte zilele trecutecateam inv de la tine...cu organizarea ta...de dinainte de a naste...mai relax unpic...

sorina ....multa sanatate tatalui....si al meu exact prin acelasi lucruri a trecut( infarct...operatie la pancreas...tumora..etc etc) vad ca e bine....

tomaca..ai av ceva.....limbranita...sa nu se inteleaga gresit( da,vecina?)....ti-ai scosparleala laabsentaj....bafta in we...
scuze...ma refeream la subiectul cu ajutorul pt copii....m-a lamurit mirela ce si cum

deci imi moare laptopul...
noi azi plecam un scurt la socrelu....sa na mei relax...desi asa o dusa si-o venita....nu e...dar no comment...
ma duc sa incep bagajul

sa aveti un we super..

ne mai auzim

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

neatza

hai ca am iesit aseara si nu am mai continuat...de asta te intrebasem cand i-ai mai dat...ca se asteapta 4 ore intre antitermice...

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput