pastrama de casa
Stiti niste retete pt pastrama de casa? Am un purcel si-as vrea sa fac preparate de casa. As vrea ceva care sa fie bune 2-3 luni, am vazut cateva retete dar cu produse fierte care nu tin prea mult.
Raspunsuri
gogosel spune:
pastrama eu fac din miel. adica : dau sare putin mai multa la carnita, o las la rece (frigider sau beci ca acum e frig) cam 2 zile, apoi tot cam 2 zile o scot la vant. si de obicei, o portionez si merge la congelator. cand o prepar o taicam 1 cm/1 cm si daca mai trebuie mai pun sare ,ca d;aia e si pastrama(insa nu sa fie ocna). o servim intotdeauna cu mamaliga
banuiesc ca se poate si din porc. am facut o data si din vitel crud. a iesit fff frageda si buna.
Rufus spune:
Precizez ca din porc e mai greu sa faci pastrama. Vad si eu pe la supermarket pastrama de porc, de pui sau curcan. De fapt niste halci de carne tinute in saramura si cu ceva cimbru. Dar n-au legatura cu pastrama.
Totusi, daca purcelul exista, e bine venit. Pastrama poti face din piept (mai grasuta) sau pulpa. Tai carnea in felii foarte subtiri si o crestezi in carouri. O sarezi cu sare grunjoasa, mai abitir decat faci la o friptura, pui musai cimbru, optional piper macinat si paprika. Chiar si cativa catei de usturoi tocati fin...
Marfa o pui intr-un vailing si o lasi la rece. O sa lase zeama de la sare, iar tu de doua ori pe zi bagi mana si invarti carnea, sa se "unga" pe toate fetele. Daca-i dai sare destula, 2-3 zile poate sta asa.
Apoi o scoti si o lasi la aer. Adica insirata pe un bat, bucata cu bucata, legata cu sforicele. Se scurge si se zvanta...ai grija, pe balcon vin deja pescarusii.. Apoi mananci din ea (facuta la tigaie e cea mai buna), iar restul pui la congelat.
Daca vrei sa o pastrezi mai mult timp necongelata, o tai mai groasa, ca pe degetul mare, o tii 3-4 zile la sare si ii dai 3-4 fumuri. Apoi merge la gratar.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
OanaRusu spune:
Rufus... m-ai dat gata! vreau si eu! numai ca eu n-am nici purcel... nici altele... doar vise
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">Vara 2011 oa1 & www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">oa2
monica-elizabet spune:
Rufus, bine ca mi-ai adus aminte sa mai fac si eu pastrama...eu asa am pregatit cand eram plecati departe de casa
http://www.reteteinimagini.ro/Retete/Fripturi/Pastrama-de-oaie.html
Rufus spune:
Monica, da-o-ncolo de treaba...mai pui si poze...pai unii din noi suntem la servici si ne curg balele pe birou...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
monica-elizabet spune:
pai tu n-ai pus poze dar ai un stil de numa' cand citesc ma apuca
mai ales la de-astea de Craciun...te stiu eu