Palatoschizis si formele sale (10)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coryna_k spune:

Buna Mihaela, as avea o intrebare: lui Nadira ce i-a facut acum dr. Bratu? interventia aceea de care ziceai mai demult intre palate?Cum se simte PRINTESA? CE MARE SI FRUMOASA E!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaolah spune:

Buna
Va multumesc mult de incurajarile voastre si am inceput sa citesc si din urma pe acest forum cand am timp cate putin. Am vazut persoane care vorbesc de domnul doctor Albean de la Brasov si m-ar interesa daca cineva si-a operat bebele la dansul pt cheilopalatoschiezis si daca a fost multumita si cat mai multe detalii. Ce vream sa va mai intreb este ca am vazut ca una din mamici spunea ceva de certificat de handicapat pt a sta 3 ani cu bebe acasa...spuneti-mi putin pt cheilopalatoschiezis se sta acasa 3 ani? Ca mi-ar prinde bine si mie sa stiu din timp cum sa actionez mai ales ca bebe are mare nevoie de noi cand e mic si as sta cat mai mult cu el acasa daca s-ar putea. Va multumesc mult si de incurajari si sper sa nu va stresez tare dar sincer acum invat si eu despre aceasta malformatie la care nu ne asteptam sa apara si la noi dar o luam ca pe o incercare de la Dumnezeu peste care trebuie sa trecem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myhaela_25 spune:

buna ramona la fel ca si corina si eu am renuntat de mult sa mai citesc despre aceasta malformatie si sa caut raspunsuri pentru ca nu voi gasi si nu mai conteaza acum doar ca am ajuns la concluzia ca D-zeu nu ne da mai mult decat putem ducesi toate in viata se intampla cu un scop.fetita mea s-a nascut cu cheilognatopalatoschizis si acum are 4 ani si nu am avut probleme cu auzul de nici un fel nicci otite absolut nimic doar simple raceli si atat inafara de malformatia asta a fost un copil sanatos si s-a putut hrani f bine ca un copil normal doar la vorbit ceva mai greu dar sunt niste copii sanatosi si fff destepti .noi suntem operate de dr.bratu niculina de la m.s.curie

Mihaela,mami deNadira-Mihaela(23.10.20007)

Mergi la inceput

buna corina da exact diferenta aceea dar ia retusat si la palatul moale si acum chiar nu mai inteleg ce este la ea in gura cer este ca mi-a spus doamna dr ca a terminat cu totul in gura are ambele palate inchise nu mai este nimic desfacut in gurita la ea si era f multumita de operatie ,ne-a mai ramas o operatie de narioplastie dar sa vedem cand va hotar dr ssssi sa o vada un stomatolog si cam asta ar fi tot.mesi da ma cam cert cu ea ca nu mai vrea sa inteleaga cu mancarea nu vrea cu blendaru si tot cere bucata intreaga acum cand stie ca nu are voie acum vrea.in rest suntem bine am fos mai cuminti fata de acum 2 ani dar si acum prea mult rasfat si prfita din plin.acum fiind mai mare mii-a povestit ce a facut in sala de operatii pana a adormit-o.
ramona dupa cum am zis fata mea are 4 ani si noi am prelungit de la 3 la 7ani si mergem pe fiecare an la comisie.am zis ca pana nu termin cu operatiiile cu ea nu ma intorc la servici si daca se poate pana la 7 si este nevoie de ce nu?

Mihaela,mami deNadira-Mihaela(23.10.20007)

Mergi la inceput

Multumesc mult Mihaela. Din cate am citit eu cheilognatopalatoschiezis inseamna ca are buza despicata si palatul la care se adauga si gingia? Te rog sa ii spui daca am retinut bine ce am citit. La noi inca nu stiu sigur daca este si gingia dar incerc sa ma obisnuiesc si sa ma astept la ce e mai rau. Zic ca nu stiu daca e si gingia pt ca la ecografia 4d de la 24 saptamani de sarcina bebe statea tot timpul cu degetul in gurita si nu a vrut nici cum sa scoata degetul incat doctorul sa vada si gingia din zona unde isi lingea degetul. Vream sa te intreb daca are si gingia despicata cum se repara acest lucru? Eu am citit pe undeva ca se face implant de os in gingie...pana aici ok dar cu dintii pe suprafata aia cum este? Inseamna ca pe bucatica de gingie care a fost lipsa la nastere se pun dinti implantati sau cumva (nu stiu cum) prin operatii se poate face cumva ca si acolo sa creasca dinti naturali ca la orice om normal? Pe mine ma inspaimanta cel mai mult cerul gurii care nu stiu exact cum va arata decat in momentul nasterii si gingia la fel. Buza mi se pare cel mai usor de refacut. Sper ca nu va stresez cu intrebarile mele si va multumesc mult.

Mergi la inceput

buna dinineata
Ramona din ce stiu eu cheilognatopaltoschizis inseamna buza,nas,gingie si ceru guri si omuletul.acum depinde de fiecare copil in parte cat este de accentuat .noua la gingie ne-a umblat si acolo si implant de os se va face nu are cum sa ii creasca dinte in locul acel daca ii da cel de lapte acolo il va scoate.oricum la noi a fost foarte accentuat a fost unilateral dreapta dar totul se rezolva.depinde cat de mare este si suprafata acea la gingie de afectata.nu deranjezi absolut deloc cu intrebarile.

Mihaela,mami deNadira-Mihaela(23.10.2007)

Mergi la inceput

Ramona eu iti las adresa mea de mess in cazul in care vrei sa iti arat cum era Nadira mea ca eu stau mai mult pe mess.angi_20032003@yahoo.com

Mihaela,mami deNadira-Mihaela(23.10.2007)

Mergi la inceput

Nu pot sa te adaug in lista mea de mes nu stiu de ce...te rog adauga-ma tu pe mine adresa mea fiind ramona.olah@yahoo.com ca poate reusesti tu. Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna ziua fetelor ....Ma bucur ca ati reusit sa operati copilasii si sa treceti cu bine ...eu nu am mai puitut intra fiindca nu mi-a mers calculatorul ...sa ars sursa .....de maine cred ca am sa accept oferta de angajare fiinca nu mai facem fata asa crizei ....am ramas acasa sa am grije de Cristinica ,dar nu se mai poate si acum daca tot ne-a amanat ,am hotarat sa ma angajez ....astept vesti si de la celelalte fete .....De Nadiruta auzisem ceva dar nu stiam sigur ce sa intamplat si am fost un pic speriata ,ma bucur ca sunteti bine .........o zii buna sa aveti !multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_claudia spune:

buna seara fetele!!!!
yupiiiiiiiii suntem acasa si deja papam bine.
pe noi ne-a externat vineri si raluca a plecat cu david acasa .
eu am intrat fugitiv ca-s terminata de somn de azi dimineata am spalat incontinuu si am facut curat ,cumparaturi, am facut supita de pui ca asa mi=a cerut sefa .
claudia e bine pacat ca ne-am pricopsit amandoua cu o raceala de care nu puteam scapa avand in vedere ca toata sectia chirurgie tusea si facea muci.
ne-a zis dr ca arata foarte bine operatia si nu se va desface in veci .
din fericire ptr noi asta a fost ultima interventie.cu mai multe detalii despre razboinica mea la terapie va povestesc maine ca acum ne bagam in pat .
multumim ca ne sunteti alaturi.pup

Mergi la inceput