Palatoschizis si formele sale (10)
Raspunsuri - Pagina 15
cellia78 spune:
Roxa, multam!
S-a amanat un pic.....
Mergem maine dimineata. Uof!
Plus ca azi-dimi eram in dilema la un moment dat; Frusi a fost consultata iara de doamna doctor, impreuna cu dl doctor Spataru; e atat de minora problema Frusinii!!!!!!!!!! Se intrebau dc "se merita" chinul trecerii organismului ei printr-o anestezie generala numai pt atata, pt ca palatul nu e afectat nicicum!
Ideal ar fi sa asteptam si sa vedem, in timp, dc apar probleme de vorbire; dc ar aparea, atunci s-ar impune interventia; dar daca nu, nu prea are sens..........
Si sunt sigura ca nu va avea probleme de vorbire asa cum e acum, fara alta interventie! Sunt sigura ca ce nu poate proununta nu are treaba cu acea fisura! Sunt sigura ca micile ei probleme de pronuntie se remediaza prin exercitiu la logoped.
Dar ma intreb daca nu cumva, daca nu o operam, pe masura ce creste, fisura aia sa nu se mareasca si ea.
Si atunci va fi mai dificil de intervenit; dificil ....ca noi vom pleca sper prin vara si mi-ar fi greu sa vin cu ea aici "numai" pt operatie; pt ca o sa radeti sau o sa ma intelegeti gresit, nu as da un medic din acea alta tara pe dna doctor Bratu. Nu pot explica, dar nu as putea ....
Uof! Mai vedem si maine!
cati 73 spune:
Iata ca v-am gasit si eu!
Cellia, pe mine ma deranjeaza tot fisura aceea despre care inteleg ca vorbesti si tu.
Pe baiatul meu (in varsta de 8 ani si 6 luni acum) l-a operat dr. Sekely, dar o stiu si pe dna dr Bratu..si pe dr. Spataru...Probabil ca voi merge sa le cer si lor parerea...
O zi buna!
cellia78 spune:
Buna , Cati!
Sa inteleg ca si baiatul tau s-a nascut cu palatoschizis si a fost operat micut si a ramas cu o fisurica?
Dc am inteles gresit, imi cer scuze!
Dc am inteles bine, la ce varsta a fost el operat? I-a afectat vorbirea acea fisura? Eu inclin sa spun ca nu; dar, in timp, pe masura ce a crescut, s-a marit fisura?
Noi suntem deja acasa.
Luni dimineata ne-a internat, apoi la 10.36 a intrat in operatie; la 11.30 a iesit; a durat putin. Mai greut a fost la Terapie, pt ca s-a trezit greu, nu prea vroia sa se trezeasca. Acolo am tras cu asta.
Odata trezita, a plans putin de durere, dar a fost linistita si cooperanta in scurt timp.
S-a vazut diferenta, fiind mai mare. Pur si simplu m-am inteles usor cu ea, mai ales ca stia de mult ce va fi. Mi-a zis ca o doare gatuletul, asa cum a spus mami, dar ca stie ea ca trece.
La ora 16 ne transferam deja in salon in aceeasi zi. Urmatoarea zi la pranz am plecat acasa.
Acum e ok, nu pare ca a trecut prin operatie; atat doar ca timp de o luna va manca pasat la blender, ca bebelusii. Si bea ceai de musetel dupa fiecare masa. Atat.
Doamne ajuta in continuare!
ralucaserban spune:
Bravo, Ceci! Bravo, Ade!
Doamne-ajuta sa va refaceti repede si sa fiti sanatosi toti membrii familiei, sa nu mai trebuiasca sa treceti prin nimic grav in viata aceasta!
Bine ca ca ati scapat!
cellia78 spune:
Raluca, sarut-mana!
Multam de urari!
Sincer, sincer am limitat istorisirea, dar am tras-o urat cu anestezia...........cosmar a fost si pt noi si pt anestezist care nu a priceput de ce a avut reactia aia....a spus ca pe tot parcursul operatiei Ade a fost bine, ca la carte, si respiratie, si puls, si tot ce a tinut de inimioara, si saturatie, absolut tot; ei........
Doamne, inca sunt socata, dar ii multumesc Domnului ca e bine.
Parca am avut la naiba un feeling inainte, ca ultima oara cand ne-am dat pupici si ne-am spus ca ne iubim, am rugat-o sa vina inapoi la mami si la tati, ca noi o asteptam si o iubim enorm. Si ea a zis :" Si Ade ubeche pe mami si pe tati. Ade meghe inapoi la mami hi tati"
cellia78 spune:
Raluca, sanatate multa, multa si voua!
Cand ai timp, poate imi dai si mie idei de meniu, ca ea vrea papa ca inainte domne; cica are soricei la burtica si cer mancare "mare" ca altfel o doare burtica........
Mi-a zis doamna doctora ca-i pot da absolut orice, dar pasat; nah, cum fac io cu mancarea ei preferata - mamaliga cu friptura si mujdei?
ralucaserban spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cellia78 Raluca, sarut-mana! Multam de urari! Sincer, sincer am limitat istorisirea, dar am tras-o urat cu anestezia...........cosmar a fost si pt noi si pt anestezist care nu a priceput de ce a avut reactia aia....a spus ca pe tot parcursul operatiei Ade a fost bine, ca la carte, si respiratie, si puls, si tot ce a tinut de inimioara, si saturatie, absolut tot; ei........ Doamne, inca sunt socata, dar ii multumesc Domnului ca e bine. Parca am avut la naiba un feeling inainte, ca ultima oara cand ne-am dat pupici si ne-am spus ca ne iubim, am rugat-o sa vina inapoi la mami si la tati, ca noi o asteptam si o iubim enorm. Si ea a zis :" Si Ade ubeche pe mami si pe tati. Ade meghe inapoi la mami hi tati" Cecilia, mami de Nicolle Adelina |
Mi-ai rupt inima, ce mi-ai spus tu mie aici!
In alta ordine de idei, oau, ce de cuvinte spune Ade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! La noi nu este asa, ne chinuim si cu cele putine cuvinte pe care le-ar putea spune, avand in vedere ca spune literele in sine, si tot nu vrea... Nu vrea... ma dispera, ca nu vreau sa-l fortez, caci cu cat incerc mai mult, cu atat nu mai colaboreaza... Asa ca m-am decis sa-l las incet sa mai vad pana la 3 ani ce se mai intampla.
Imi trebuie muuulta rabdare...
ralucaserban spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cellia78 Raluca, sanatate multa, multa si voua! Cand ai timp, poate imi dai si mie idei de meniu, ca ea vrea papa ca inainte domne; cica are soricei la burtica si cer mancare "mare" ca altfel o doare burtica........ Mi-a zis doamna doctora ca-i pot da absolut orice, dar pasat; nah, cum fac io cu mancarea ei preferata - mamaliga cu friptura si mujdei? Cecilia, mami de Nicolle Adelina |
Adevarul e ca, cam 2 sapt nu am putut sa-i dau carne nefacuta terci, ca in primul rand il durea foarte tare. Operatia la palatul tare m-a socat de cat de dificila si dureroasa mi s-a parut!! Ceade la palatul moale, fie a fost el mic, fie a fost mai putin dureroasa...nu stiu.. dar a mers altfel... Acum a mancat totul pisat, pasat, storcit in mana (banana), etc.
A cerut carne si i-am taiat-o marunt in prima sapt de la operatie si a scos-o afara, ca i s-a parut tare si nu a putut sa o mestece...
In scimb cred ca o sapt zi de zi a mancat mamaliga pasata cu branza, ou, smantana, etc... Din jumate in jumate de ora el manca asa ceva.
Plus tot felul de chestii bine fierte, gen orez cu lapte, gris cu lapte. O gramada de ciorbe, piureuri de cartofi. Dupa operatie a bagat ca spartu'! Acum e bine, si-a revenit cu greutatea, ca slabise intr-un hal!!!!!!!! Iaurturi... nu mai stiu...compoturi... cand mai imi aduc amine iti mai zic.
La lapte a renuntat o luna din proprie initiativa ca nu a vrut sa-l manace decat in canita lui si cand am incercat sa-i dau l-a durut si apoi nu a mai vrut in nici un fel, nici cu seringa, nici cu lingurita, nici cu cana direct, nu a mai vrut. pana intr-o zi in care, la culcare, i s-a facut dor de laptic si i-am dat tot in canita lui si l-a vrut si am revenit...
Hai ca ma dispera...imi apasa pe butoane...
Pup.
myhaela_25 spune:
buna seara mamici noi suntem bine am ajuns cu bine .intradevar Cecilia nadira e mai bine ca la ea acasa este in largil ei cu inca 2 copii ai lu sormea nicii nu mai stie de ea vreau sa zic ca mi-a fost frica cu ea pe avion dar nu a avut nici un stres tot zboru de 3 ore si ceva nu ia tacut gura deloc doar ea se auzea in tot avionul si a facut un shou.............:)) mama mama pipaia pe toata lumea vad ca sa acomodat si cu clima de aici.
felicitari eva ma bucur pentru voi.va pupacim si mai intru si eu cand am timp aici nici nu stiu cand trece timpul cu trei copii pe cap
Mihaela,mami de Nadira-Mihaela(23.10.2007)