Culmea nesimtirii celor de la gradinita DISNEY

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

pentru cele care tot ii dau ca sunt educatoare care isi beau cafeaua si nu e nimic rau...ati vazut linkul de la semnatura Madalinei ?

Eu sunt aia care "ii tot da ca educatoarele...". Spune-mi, in afara de a-i da in judecata, ce anume ar mai trebui sa faca? De fapt, ce atitudine incurajezi?

Oricum pentru educatoarea respectiva, daca va fi gasita vinovata, va fi aproape imposibil sa isi mai gaseasca de lucru in meseria asta.

Apoi, daca fetita era oparita cand statea mama lui eumada cu ea, reactia care ar fi fost? Sa nu spui ca nu e posibil asa ceva.

Am un exemplu asemanator in familie, dar nu o sa narez toata istoria. E vorba despre o fetita care de la o cana cu ceai fierbite s-a ars pe fata si nu numai, pentru ca acum are deficit mediu de auz la urechea dreapta. Fetita de atunci acum are 30 de ani, e plecata peste mari si tari. Ultima operatie a cicatricii de pe umar a facut-o acum cativa ani.

Fata aia ce ar trebui sa faca? Sa isi omoare propria familie?

Si daca tot spui ca se pune semnul egalitatii intre accidentul Evei si un cucui... Da, se poate pune. Cucuiul e urias, ceva mai sus de ceafa. Traumatismele craniene pot fi extrem de periculoase, tocmai pentru ca nu sunt vizibile.

Dar OK, sa zicem ca noi aberam, ca e un sfat prost sa se linisteasca si sa lase justitia sa isi faca treaba. Atunci care e sfatul bun?
Unul cum ar fi: Madalina, du-te si caut-o pe educatoare, intai opareste-o cu apa clocotita, apoi bate-o bine (ca ai si spus ca merita). Apoi intra la puscarie, ca e vatamare corporala. E ok sfatul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Hai sa-mi spun si eu parerea...asa sa fie.

In primul rand, din punct de vedere legal ceea ce s-a intamplat cu fetita Madalinei nu este un accident. Situatia comporta o vinovatie. Din culpa, dar tot vinovatie, de aceea se judeca, de aceea gradinita va plati despagubiri.

Bineinteles ca asta nu va face ca micuta Eva sa fie mai bine, va fi mai bine pentru ca va trece timpul, fetisoara se va repara, mama ei o va ajuta sa uite (!!!).
Mada ma alatur si eu celor care iti spun ca furia nu iti face bine. Cred insa ca si tu constientizezi ca nu face bine si nu faci bine.

Ceea ce cred eu ca o doare pe Mada, este ca desi e clar (ma rog, sau va fi cand se va finaliza procesul) ca gradinita/educatoarea sunt vinovate si ca nu au reactionat asa cum ar trebui, sa fie acolo, sa recunoasca, macar sa se fi interesat de copil...bineinteles ca Roxana nu a vrut sa o opareasca pe Eva, bineinteles ca nimeni din conducerea gradinitei nu si-a dorit ca Eva sa fie arsa sau sa aiba proces, dar da, au facut o greseala, o greseala pentru care vor plati.

Iar nervii tai Mada, furia ta, toate sunt in tine, ei nu le simt, numai tu. Este ca atunci cand injuri in masina si iti vine sa plangi de ciuda, iar cel pe care il injuri tocmai dirijeaza imaginar un concert de Bach, il atinge...deloc. Dar nervii tai ating pe Eva, pe sotul tau, pe prietenii tai.

Gradinita oricum va plati. Si ar fi bine sa plateasca pentru ca in viitor sa existe niste norme, macar niste cursuri de prim ajutor in caz de arsura, o procedura de urmat, o jumatate de usa suplimentara spre bucatarie greu de deschis de catre copii, ceva!

Banii Mada chiar nu sunt relevanti. Nu pentru discutia noastra. Clar ca sunt costisitoare tratamentele si ca le administrezi, clar ca stai cu copilul atat cat ai timp si esti obosita, clar ca esti o mamica incercata si iti strigi frustrarea tare...dar asa suntem multe, important este sa alegi tu sa vezi ceea ce vrei in viata. Si nu alege uratul si raul, viata ta merita mai mult de atat. Si tu meriti mai mult de atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Claucia multumesc.Ai rezumat extrem de bine foarte multe aspecte.Banuiesc ca esti jurist sau avocat cred.La fel si Marina...si fiecare din cei ce ati scris aveti o parte de adevar in ce spuneti.Insa repet da,imi strig indignarea ca au fost in stare sa spuna ca la ei copiii sunt in siguranta cand de putin timp s-a nenorocit un copil....mi se pare cel putin ciudat.....daca nu disperata acea incercare de a spune ca la ei e totul frumos....wow si siguranta...de fapt au obtinut efectul contrar...daca stau bine si ma gandesc,ce au facut arata a disperare din partea lor.....

Si da,cred ca trebuie sa apelez din nou la ajutor de specialitate....in loc sa=mi treaca...mai rau ma apuca....

Sper doar sa am timpul necesar.....

va pup...ma trage fii-mea de poale...sa "scliem sclisoale lu` Mos Claciun.....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marilena24co spune:

Nu vreau decat sa-mi exprim compatimirea pentru Mada si fetita ei.Sa dea Dumnezeu sa nu mai auzim de astfel de cazuri. Mada fi tare !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Cat despre inchiderea gradinitei... hm. Ia sa vedem. Ar trebui inchisa maternitatea Giulesti?

din cate stiu eu, directorul de la giulesti a fost demis.
deci a existat o raspundere.

ura madalinei o inteleg. da, nu e constructiva, dar o inteleg. si nu o pot judeca.
nu pot judeca o mama care uraste pe cei care i-au facut rau copilului ei.
copil care e traumatizat de acei oameni.
ii las pe altii sa fie mai puternici si mai iertatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Tanti Zavaidoc nu incurajez nici o atitudine ...singura diferenta pe care o faceam e ca intre un cucui (si nu ma refer aici la gravitatea lui ) si oparitul unui copil la gradinita , cucuiul se putea intampla , pe cand oala clocotita cu cafea (ca sigur acolo nu e doar o cana ) nu avea clar ce cauta intre copii , cu atat mai mult cu cat sunt mici deci stii sigur ca nu stiu pericolul ca sa se fereasca ci curioasi cum sunt s-ar putea sa ajunga exact acolo.
Iar atitudinea nu e cea pe care incerci sa mi-o pui mie in carca,de agresiune,nu sunt defel o persoana agresiva ,dar e clar in acest caz ca nu e doar educatoarea vinovata , adica nu singura, pentru ca celelalte persoane adulte de acolo nu erau oarbe, vedeau clar ca e ceva acolo ce nu trebuie sa fie , dar nu au facut nimic, nu au indepartat pericolul, din contra .Asa ca daca acolo nu se schimba din temelii modul cum se are grija de copii, parerea mea e ca alti parinti ii duc acolo pe propria lor raspundere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

nu vreau sa le iau nici eu apararea, dar din povestea initiala eu intelesesem ca nu era "ceva acolo ce nu trebuia sa fie", ci ca fetita s-a dus brusc intr-un loc in care nu trebuia sa ajunga, adica in bucatarie. un eveniment la fel de imprevizibil ca restul exemplelor date aici.

(repet, spun asta bazandu-ma pe ce am retinut din topicul initial, desi inca vad ca, la 4 luni de la eveniment, mai sunt semne de intrebare in privinta cantitatii de cafea, a recipientului in care se afla, si cred ca si a locului in care se gasea recipientul. doar faptul ca era cafea fierbinte a ramas cert).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Olala, ma obliga astia la job sa le invat pe astea cu 0 defecte si imi tot scot okii cu industria aeronautica si performantele lor...ma abtin sa dezvolt diferentele fundamentale dintre avionul care pica si copilul oparit. Unica diferenta pe care as dezvolta-o e ca in caz de avion picat rudele sunt despagubite instant in speranta evitarii unui proces si CEO-ul companiei aeriene trimite macar o scrisoare daca nu se prezinta personal sa zica ca regreta si bla bla. In cazul de fata cred ca ura eumadei era istorie daca atitudinea gradinitei era una profesionala gen am gresit, ne asumam raspunderea, suportam orice cheltuiala si luam toate masurile necesare sa evitam o astfel de situatie pe viitor. In loc de asta o tot dau cu accidentul care e neglijenta crasa, o acuza pe eumada ca exagereaza si probabil ca se roaga la al de sus seara sa aiba noroc cu justitia romana sa o lungeasca pana la calendele grecesti. Mi se par asa amatori in felul in care au tratat cazul eumadei in cat nu vad nici o speranta pentru oferirea unor conditii normale de siguranta in viitor. Pur si simplu gradinita nu pare sa fi priceput sau invatat nimic din povestea asta.

Eumada daca iti permiti io zic sincer ca ar trebui sa te duci la un psihiatru. Iti tb nervi de fier si judecata limpede sa castigi lupta asta , plus ca toata lumea are dreptate cand zice ca fata ta are nevoie de o mama echilibrata.

Educatoarea e o miza mica, evident ca a gresit , se intampla oricui. E vina gradinitei insa ca nu a evaluat si minimizat riscurile. Cu gradinita aveai contract nu cu educatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Marina, cum o fi fost oare in cazul primului accident aviatic de mare anvergura, sa zicem? Cei de la PR or fi fost pregatiti butie, cu flori la butoniera,mii de scuze, capete plecate si cu bani in plic, pentru familiile indoliate?...Mai indoiesc. Situatiile astea de oferire din oficiu a unor daune financiare au fost slefuite de 'jde cazuri de procese, munti de bani si ore pierdute prin tribunal, ca sa ajunga in starea oarecum convenabila si ireprosabila de astazi, in conditiile unei catastrofe aviatice.

Nu iau partea gradinitei, nici a educatoarei vinovate de accident, insa nu pricep de ce se astepta, ca reactie normala din partea gradinitei dupa acel moment, sa isi inchida usile, sa dispara educatorii si patronul de pe fata pamantului. Punctul lor slab o fi fost o slaba gestionare a situatiei in cazuri de criza, ca acesta, probabil din lipsa unor incidente asemanatoare anterioare. Poate ca, dupa acest moment, or avea si acestia ochii in 14 in ce priveste securitatea si siguranta copiilor si cuvintele si plicurile potrivite, daca s-ar mai intampla tragedii in curtea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

E ciudat ca in mesajele voastre de "potolire" a Madalinei e cel putin tot atat inversunare ca cea a ei impotriva gradinitei si a educatoarei.
Recunosc ca am stat un pic pe ganduri inainte sa scriu, pentru ca eu nu am vazut atat ura cat furie si neputinta in toate mesajele Madai.
Pe langa binele propriului copil, grija sa nu se mai intample altcuiva. Pentru ca nici educatoarea si nici conducerea gradinitei nu au constientizat gravitatea faptei, ci au facut tot ce le-a stat in putinta sa musamalizeze cazul.
Eu vad ca pe Mada o infurie cel mai mult faptul ca spun doar ce bine e la ei si cata grija depun in supravegherea copiilor... Nimic despre asumarea vinei si garantia ca un asemenea incident nu se va repeta (vorbim de oparirea desfiguranta a unui copil, nu de un cucui sau o julitura). Simpla referire la situatia financiara nu cred ca e menita sa scoata ochii cu bunastarea familiei ci cu faptul ca in ciuda banilor sanatatea micutei nu poate fi cumparata. Usurata starea, continuat tratamentul, poate, dar mai mult de atat nu. Si sa nu credeti ca stau pe mormane de bani de empatizez cu ea. Dimpotriva.
Revin insa la gradinita. Apropo, am incercat sa comentez pe site-ul ziarului si comentariul nu mi-a fost aprobat. Ma intreb de ce.
Eu stiu doar ca as vrea sa stiu dinainte unde imi duc copilul, daca e in siguranta, daca personalul e atent, daca ia toate masurile de siguranta posibile, daca are instructajul de securitate si prim ajutor facut... Si poate ca datorita eforturilor Madai de a mediatiza incidentul, s-au evitat alte nenorociri.
Eu as vrea sa stiu daca un asemenea eveniment s-a intamplat la gradinita pe care o aleg. Daca insa aflu doar ce loc minunat e, fara sa stiu ce s-a intamplat in trecut?
Sincer acum, puneti-va doar pentru o zi in situatia ei. Sa ai copilul nenorocit pe viata, pt ca a fost dus intr-un loc, numai lapte si miere si petale de trandafiri, si niste oameni ti l-au marcat pe viata. Ce ati face? Ati trece senine mai departe? Ce i-ati spune copilului? "Asa a fost sa fie, nu e nimeni vinovat". Va sti mai tarziu ca ati luptat pentru el, ca v-ati zbatut, ca ati luptat pentru ca altii sa nu pateasca si ei acelasi lucru? Sau va sti doar ca v-ati impacat cu ideea?
Nu propovaduiesc ura, mai ales ca repet ca eu nu o vad in actiunile lui Mada. Dar mi se pare normal sa existe consecinte. Sa se inchida gradinita, de ce nu? Sa fie tras la raspundere si directorul pentru vatamare corporala. Sa existe un proces rasunator care sa sensibilizeze pe viitor conducerile gradinitelor. Credeti ca e singurul caz de copil oparit ajuns in spital? Nuuuu. De ce? Pentru ca totul s-a stins repede. Pentru ca probabil si ceilalti parinti au fost sfatuiti sa se impace cu ideea. Pentru ca probabil li s-a spus ca e ceva gresit cu ei, de vor ca lumea sa fie mai buna, ca cei vinovati sa plateasca, sa isi recunoasca greselile.
Si cred ca nici un psiholog sau psihiatru nu o va putea ajuta pe Mada atata timp cat nu se va face dreptate intr-o masura mai mica sau mai mare. Probabil ca in momentul in care educatoarea vinovata va plati pentru vatamare corporala si va exista un precedent in justitie, celelalte educatoare se vor gandi de 2 ori inainte sa iasa cu un lichid fierbinte in mijlocul copiilor. Si poate ca efortul Madalinei de azi, "ura" pe care o vedeti, va face ceva bun pentru alti copii.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Tutu land

blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput