Renault Megane SH

Renault Megane SH | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Din motive financiare, am renuntat la masina care o aveam in leasing, returnand-o companiei de leasing.
Desi leasingul a fost facut pe firma, iar firma e moarta de mult (are si activitatea suspendata), cel putin teoretic, eu ar trebui sa suport diferenta intre valoarea ramasa de plata la ea si pretul cu care o vor vinde ei (sau sa incasez aceasta diferenta, daca va fi pozitiva, ceea ce e exclus).
O luna de zile o tin in custodie, adica nu o pot vinde fara acordul meu, insa dupa o vor vinde primului venit (la cel mai bun pret zic ei, dar e evident ca numai bun nu va fi).
M-au anuntat de curand ca au gasit un client pentru ea, o firma care ar fi dispusa sa o ia tot in leasing, cu un pret de 7000 eur (tva inclus). Evident ca suma e mult mai mica decat valoarea ramasa si diferenta ar trebui sa o achit eu (ma rog, firma mea, adica legal nu prea au de unde scoate diferenta ca firma e moarta).

Revenind, eu sunt paralela cu preturile la masini, si nu stiu daca sa accept aceasta prima oferta sau sa mai astept poate apare una mai buna. Mai am cateva saptamani pana expira luna aia in care parerea mea conteaza.

Am dat o cautare pe site-urile cu auto sh, am gasit preturi si de 8500 pentru masini mai slab dotate ca a mea, am gasit si preturi sub 7000 pentru masini asemanatoare. La masini, ca si la apartamente, lumea cere, dar asta nu inseamna ca se si vand la pretul asta!!

Cum as putea sa aflu un pret cat de cat corect? Ca plaja ofertelor e destul de mare, si tinand cont ca va fi data mai departe tot in leasing in general pretul e mai ridicat ca la cele cu banii jos.

Au fost unii care mi-au zis ca's nebuna ca n-am acceptat din prima pretul de 7000, cine mai cumpara renault in ziua de azi, au fost altii care au zis ca pretul e destul de mic, si ca ar trebui sa mai astept.

Nu ma pricep prea mult la masini, dar ca si caracteristici seamana cu www.autobook.ro/masini-noi/renault-megane-sedan-1-5-dci-expression-2008-105cp-m6-date-tehnice.html" target="_blank">asta, cel putin denumirea e identica . Si are vreo 45,000 km la bord.

Ajutati-ma, daca aveti habar, cu un pret pentru ea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

buna, si eu intentionez sa cedez un leasing, dar mai sondez piata, ideea e sa cauti tu un cumparator, sau pe cineva sa preia leasingul, nu lasa totul in seama lor ca nu o sa ai de castigat nimic asa. Deci, da anunturi peste tot, predai leasing in urmatoarele conditii ( rata lunara este X, asigurarile sunt Y, timpul ramas pana la final contract este Z, rata reziduala este T ), si peste aceste cheltuieli pe care cineva trebuie sa le preia sa-ti dea si tie ceva ( de ex. 100o EUR), eventual negociabil . Doar asa sunt sanse sa inchei datoriile, eventual sa-ti ramana si niste bani. Ei au tot interesul sa nu gaseasca cumparator.Succes !

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput