Licurici de ianuarie-februarie 2009 (156)
Raspunsuri - Pagina 20
IRA_LIZA spune:
Gata, am terminat cu operatia (ma rog, nu la ora asta, intre timp am mancat cate ceva, am dormit, ne-am mai jucat). Revin cu amanunte, va pupam cu drag!
crisspy spune:
Seara buna,
Ira recuperare usoara Elizei.
Carla e o scumpa chiar si tunsa. Si cele 2 bomboane ale Adei nu sunt mai prejos.
Spre rusinea mea, noi abia azi am inceput potty-training-ul. S-a lasat cu urlele, chiloti, pantaloni si covoare ude . Cred ca l-am cam timorat ca urla din toti rarunchii : NU PIPI!!!! Acum am bagat la spalat chiloteii si pantalonii sa mai incercam si maine .
In rest ne luptam cu biberonul cu mademoiselle mica, taras grapis ne facem noi mari.
Sanatate bolnaviorilor!
Patri ce as mai iesi si eu pe undeva dar imi e teama ca la 12 dorm pe mese la cat de obosita sunt.
Pup gascha
Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria
bebelusi spune:
Crisspy, mie imi era frica sa ma asez pe caneapeaua din club, ca adormeam acolo , am dansat incontinuu, imi impuneam sa dansez si uite asa mi-a trecut somnul la un momentdat
ada_coman spune:
Buna ziua doamnelor!
Nu am scapat, Karina are rubeola. Dar macar pana sambata scapam.
Criss multa bafta cu potty-training-ul.
Ira recuperare usoara Elizei!
O sambata frumoasa!
crisspy spune:
Sanatate multa Karinei
Si Razvi cu temperatura - 38.8 . Saptamana viitoare sunt singura cu amandoi, sper sa-i treaca lui Razvi pana luni ca am imbulinat-o cu amandoi singura acasa.
Mai am o saptamana si gata concediul...o sa-mi fie dor de Andruska, m-am obisnuit cu ea toata ziua cu gura pana la urechi
fetele
Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria
DarkBendis spune:
Crisspy, mult noroc cu potty training-ul. Dar daca nu e pregatit Razvi, nu insista, lasa-l 2-3 saptamani si apoi incearca din nou. Ideea e sa fii consecventa, adica daca incercati la potty, nu mai puneti deloc scutec (doar noaptea). Deci nu dimineata fara scutec, dupa-masa cu scutec. tot timpul chilotei si pus la olita sau WC cat de des. Incercati asa cateva zile, daca merge bine, daca nu, nu-i nici un bai, renuntati o perioada si peste cateva saptamani incercati din nou. la noi asa a fost, am incercat o saptamana in iulie - esec total. Am reinnceput in octombrie (august si septembrie au fost pline de evenimente, altfel incercam mai repede), copilul a fost pregatit, pot numara pe degetele de la o mana cate accidente am avut cu pipi, iar accidente cu kk am avut doar 2. [inca mai are Mister scutec de noapte, pe asta am vrea sa-l scoatem in ianuarie]
Multa sanatate Karinei!
Recuperare usoara, Eliza!
Multa sanatate, Carla!
Multa sanatate, Razvi!
multa sanatate la toata lumea bolnavioara, mari si mici!
Noi am fost azi la xmas market, am papat bunatati, Mister s-a dat in calusei, am cumparat si brad (dar il instalam mai incolo).
Bebelusi, bine ca te-ai distrat nitel la club, prinde bine cate o iesire din asta. Si noi am fost acum o luna la Bedlam (goth night), dupa o pauza de 3 ani, am sarbatorit si faptul ca finally incap in corset, si mi-a facut enorm de multa placere sa ma intalnesc cu prieteni pe care nu-i vazusem de mult (si sa ma laud cu Mister la toata lumea he-he).
La noi e o vreme oribila, ploaie si iar ploaie, m-am cam saturat dar deh, asta e!
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
IRA_LIZA spune:
...deci operatia noastra:
- la ora ~ 7.30 am ajuns la spital (moama, ce santier e la intrarea din fata!), ne-am dezechipat repede, am completat chestionarul ala kilometric, a venit anestezista sa ne pov pe scurt care va fi procedura;
- a venit asistenta, i-a pus picaturi in nas, apoi i-a dat preanestezia si am asteptat putin sa-si faca aia efectul (ma rog, nush cat s-a inmuiat Eliza din siropelul ala, parea la fel de zglobie cum o stiam); apoi am predat-o asistentei in usa blocului operator;
- nici n-am apucat sa scot maldarul de servetele uscate & umede, hartie lunga, apa, etc, ca a revenit targa cu Eliza dormind profund si operata; urmeaza cateva detalii strict tehnice pe care nu vreau sa le scriu din proprie initiativa, mai ales ca in mod cert le-am perceput deformat, fiind implicata emotional; una peste alta, si-a revenit in cateva minute insa a urma cca 1 h mai dificila;
- dupa cca 1 h am intrebat-o intr-o dopara daca vrea la pipi, mi-a spus ca da; i-am pus sosoneii in picioare si am mers pe picioarele noastre pana la baie (ma interesa sa vad cum se descurca), am rezolvat si ne-am intors - eu in pas normal, Eliza in fuga, inspectand din zbor saloanele celelalte;
- ne-am externat pe la ora 12.00; dupa starea generala a Elizei, cred ca puteam sa plecam cu 2 h mai devreme; avand, insa, in vedere faptul ca formatiunea operata a fost de dimensiuni mari, cred k asa i s-a parut prudent drei, sa stam ceva mai mult sub observatie.
Urmeaza control pe 15 dec.
Pana acum nu a facut febra deloc, nu a sangerat, insa a dormit ceva mai mult si la pranz si noaptea, cere apa mai des decat de obicei, mananca mai putin, ieri a avut cateva perioade mai rele - a cerut singura Nurofen, era de asteptat fiind ziua operatiei.
Ma supara faptul ca doarme mai agitat decat de obicei, are minim un episod de plans in timpul somnului de la pranz si in timpul somnului de noapte, nu acuza dureri, nu ne spune de ce plange, oricum e intr-o stare intre somn si trezire si nu insistam cu intrebari, doar incercam sa o consolam sa poata dormi in continuare.
Cam asta a fost.
Dra a spus ca am facut f f bine ca ne-am decis atat de repede pt operatie pt ca polipii erau mari, iar daca era dupa ea ar mai fi stat inca vreo 2-3 luni sa vada cum evolueaza.
Adevarul este ca e evident faptul ca respira mult mai bine, nu se mai aude nimic cand trage aer pe nas, vom vedea in perioada urmatoarelor luni cum stam cu infectiile, auzul si cu pronuntia.
Selene_Bunny spune:
IRA, ce diferit a fost... Spun "diferit" pentru ca eu am fost operata de polipi la 4 ani, PE VIU, am ramas in cap cu franturi de imagini, cea horror fiind eu dand afara sange intr-un lighean dintr-ala mare... Si nu putin sange... Ce targa, ce anestezie, m-a tinut in brate, in fund, o asistenta, si doctorul mi-a bagat in nas ceva ce semana cu coarnele stetoscopului cu capetele invelite in vata cu spirt... Imaginea urmatoare e cea cu ligheanul... Mama mi-a spus ca urmatoarea e ea alergand disperata pe holul spitalului, cu mine ]n brate, eu urland din rasputeri...
Nu stiu ce-a fost atunci...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
IRA_LIZA spune:
Selene, nici un fel de anestezie?? nici macar locala?? groaznic! oricum, de atunci medicina a evoluat, la ora asta nu am mai auzit sa se mai faca operatia fara anestezie, macar locala.
De alegerea tipului de anestezie m-am temut si eu, sa nu-i faca Elizei locala, sa vada copilul meu tot si sa n-o mai pot linisti dupa asta cine-stie cat. Posibil ca ceva sa fi apucat oricum sa vada/simta Eliza de are somnul asta agitat, ca daca o durea spunea ea singura distinct "ma doaie".
Nu fac nici o vina nimanui, mi-am asumat acest (minim) risc cand am decis sa o operam. La ora asta, dpdv sanatate, imi pare mult mai bine decat in urma cu saptamana, respira altfel si apucam si noi sarbatorile cu nasuc fara probleme (teoretic...).