Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***366***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Aoleu, Ilinca, prea tare. Pot sa rad?You've made my day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

:))))
Am exagerat pentru suspans, caci ea n-a zis "futu-te" ci "futute"...dupa ce si-a privit cu mare drag jerseul cu FLUTURE
Problema e ca am trimis-o si la gradinita cu setul asta, pantalonasi si jerseu fiecare cu cate un mic "futute" pe el...i-o fi zis si la educatoare?!!!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Scoala nu are cum sa tina cont de indivizi, ea trebuie sa manipuleze o "turma" si aceasta manipulare este cu siguranta mai simpla daca statutul de "turma' este atins si pastrat
Scoala are o programa stricta (ca informatie si ca durata in timp) de respectat, asadar nu prea are nici un motiv sa iubeasca ....personalitatile puternice, interesele diferite, interesul deosebit intr-un domeniu anume.
Scoala nu este mediul propice auto-dezvoltarii copiilor supradotati.
Scoala se concentreaza mai mult asupra ridicarii celor slabi la nivel mediu, decit asupra stimularii corespunzatoare si oferirii de sprijin celor buni si foarte buni.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Io-s de acord cu ce spui tu acolo da' "e" teme grele si sint pe jumatate adormita; detaliez zilele astea ca stiu ce te "maninca" pentru ca ma "maninca" si pe mine.

Mergi la inceput

Anamariame, bine zici, starile proaste vin si trec...dar parca daca te descarci aici trec mai repede, nu?
Inapreda, io nu fortzez pe nimeni, io-s doar pe post de reminder/vocea constiintzei etc, daaa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Oare cine ma pune sa invat copilul cuvinte noi?!
Ieri m-a privit adanc in ochi si cu zambetul pe buze mi-a spus, plina de entuziasm:"futu-te!"
Ghiciti de ce!!

La noi, "futute" e "fluture"; la voi e cu "liniutza te"???

Mergi la inceput

Vezi, cuscra ca, desi nu se cunosc prea bine, evolueaza lingvistic cam la fel???? E drept ca m-ai derutat o tzira cu cratima aia...

Mergi la inceput

Anamariame, la noi mucii au tinut 4 saptamini si-mi pun ramasag serviciul -pe care inca nu-l am! - ca i-ar fi avut si-n ziua de azi daca-l mai duceam.

Pe la noi, lumea spune ca "mucii de sezon" la gradinari fac parte din...normalitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Gina, dar Eva nu merge la gradi. Ea sta acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Citat:

Scoala nu are cum sa tina cont de indivizi, ea trebuie sa manipuleze o "turma" si aceasta manipulare este cu siguranta mai simpla daca statutul de "turma' este atins si pastrat
Scoala are o programa stricta (ca informatie si ca durata in timp) de respectat, asadar nu prea are nici un motiv sa iubeasca ....personalitatile puternice, interesele diferite, interesul deosebit intr-un domeniu anume.
Scoala se concentreaza mai mult asupra ridicarii celor slabi la nivel mediu, decit asupra stimularii corespunzatoare si oferirii de sprijin celor buni si foarte buni.

Io-s de acord cu ce spui tu acolo da' "e" teme grele si sint pe jumatate adormita; detaliez zilele astea ca stiu ce te "maninca" pentru ca ma "maninca" si pe mine.

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Astept cu interes sa ne souneti si noua concret ce va mananca

Acum despre scoala ca ''spalator de creiere'' nu prea sunt de acord, copiii supradotati ies la iveala repede si sunt convinsa ca pot fi sprijiniti, daca nu in Romania, in afara cu siguranta pot profita de diverse burse asa ca vor ajunge sa studieze unde le place si unde se pot dezvolta, zic eu
Eu ma gandesc de pe acum la varianta liceului in strainatate pt Ada daca o s-o duca capu'

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Citat:

Dar ce ziceti, scoala are tendinta de a-i "spala pe creier" pe copii? Ghilimelele nu-s intimplatoare, detaliez.

- de multe ori mai degraba vin elevii "spalati pe creier" de acasa; n-ai vrea sa stii ce idei au elevi de-ai mei, deci de la un liceu "cu pretentii", bun, vorba aia: comunismul era bun ca ne dadea locuinte si locuri de munca si nu erau infractiuni/ ungurii sa stea in banca lor ca prea le trebuie multe, vor sa ne ia Ardealul etc/ un copil daca nu-l si bati din cand in cand ti se urca-n cap etc. Crede-ma ca astea nu de la scoala le stiu;
- scoala "in general" poate sa nu tina cont de indivizi, dar profesorii o vor face; imposibil ca un profesor, oricati elevi ar avea, sa nu "simta" care elev e dotat pentru disciplina lui si sa nu-l incurajeze/ lucreze cu el suplimetar/ sa-i recomande lecturi etc.
- programa iar o fi rigida, dar profesorul poate fi flexibil; sunt destui care apreciaza personalitatile puternice, e drept ca sunt si multi care prefera genul care "sta in banca lui";
- scoala n-are de ce sa lucreze doar cu varfurile, ar fi absurd, toti copiii trebuie sa aiba dreptul la educatie, nu doar cei inzestrati de la natura in mod privilegiat. Cred ca pentru o societate e mai bine ca toti indivizii sa fie adusi la un nivel mediu de cultura/ alfabetizare/ civilizatie decat ca scoala sa "vaneze" si sa se ocupe doar de "elite", caci nu ele sunt "grosul societatii".
Elitele/ geniile/ supradotatii se vor dezvolta oricum, si fara ajutorul scolii (de impiedicat nu vad cum ar putea sa-i impiedice scoala)

Mergi la inceput