Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***366***
Raspunsuri - Pagina 11
inapreda spune:
Se vede ca Ana si Adela sint prietene. Imi place sa le vad impreuna. Sint titilauce rau! 

Pisik, in ziua cu serbarea purtai un pulovaras de un roz aprins; iti vine mortal culoarea aia!!
Anaan spune:
Buna dimineata!
Sa rezolv temele:
1. Momentul in care am aflat ca eram gravida nu a fost unul spectaculos: incercam de vreo doua luni sa raman gravida si, cand s-a produs evenimentul, nu a fost o surpriza. Mi-am facut testul acasa, ferecata in baie, ca imi era casa plina de muncitori(eram in plin proces de renovare). Pe H. l-am sunat si si-a dat seama dupa vocea mea care era vestea cea mare, inainte sa i-o zic.
2.In David parca o vad pe Olga,parca e mai mult al ei decat al lui Cristi: seamana si fizic si temperamental cu ea. Adela mi se pare ghiocelul care seamana la fel de mult cu ambii parinti- dar adevarul e ca eu vad o asemanare foarte mare si intre Mada si Costin.
Anaan spune:
Despre homeschooling mi-am mai spus parerea. Cat despre unschooling nu e ceva pe gustul meu, dar asta o zice un om care s-a simtit tare bine la scoala, asa ca nu sunt obiectiva. Desi e un sistem ce vine cu reguli pentru toti, eu nu cred ca scoala uniformizeaza, decat daca vrei sa te lasi uniformizat. Desigur ca o uniformizare de suprafata exista: impunerea unui anume program, a unor norme de conduita etc., dar, la nivel caracterial/psihologic si de care o mai fi, nu cred ca produce uniformizare, decat daca esti nascut cu tendinta de a te alinia mereu in ganduri si fapte la ceea ce ti se spune si la ceea ce fac ceilalti.
AlexAndra_81 spune:
Neata fetele
Am trimis-o pe Amalia la teatru cu taica-su, cica sa mai strang un pic prin casa
. Normal ca tup la laptop, curatenie pot face si cu ea prezenta![]()
Ce faine activitati fac Ana si Adela, mi-ar placea si mie tare mult sa se organizeze ceva de genul si aici.
Pisik, Amalia vrea si ea pantofiori cu Minnie, de unde i-ati luat?
Eu nu prea-mi dau seama de asemanarile fizice decat daca sunt tare evidente, dar mi se pare ca Adela seamana tare mult cu mami
Tema: n-a fost nici la noi nimic spectaculos cand am aflat ca sunt gravida, nu-mi intarziase decat o zi, dar ma simeam ciudat asa ca mi-am luat nu unul ci trei teste
, le-am facut pe toate, sa fiu sigura si am iesit zbierand din baie. Noi nu incercam, dar parca nici nu ne-a luat prin surprindere. Atata doar ca n-am vrut sa zicem la nimeni pana n-am mers la ecograf, asa ca vreo doua zile am avut amandoi un ranjet tamp pe care nu-l intelegea nimeni din jur, dar s-au lamurit imediat cu totii. Noi am fost primii din gasca care sa avem copil, asa ca perioda sarcinii chiar a fost una tare frumoasa, cu toti prietenii in juul nostru.
Amalia
AlexAndra_81 spune:
Dupaamiaza trec bunicii la aparat, asa ca mergem si noi la Twilight, asta daca om gasi bilete, ca online sunt toate rezervate, la toate orele, mare isterie cu vampirii astia
, sper ca s-or mai razgandi unii pana diseara si gasim ceva acolo.
Amalia
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Am avut niste vise ciudate rau, Floric era insarcinata cu al doilea copil si era maritata cu unul de la..."Fara zahar"!!!! ![]() |
No, cu vecinul? Ca unul dintre ei e vecin cu mine si chiar are una bucata plod de varsta ghioceilor. Si-l cresc foarte misto (are si o nevasta faina)...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Monnvas spune:
Io n-am citit topicul, dar am citit mai demult neshte bloage (un blog, doua bloage, daaa?) si vreo 2-3 articole care mi-au dat urmatoarea idee:
Sa tii copilul acasa si sa-l inveti tu diverse merge doar in anumite conditii economico-sociale: ai ferma ta si copilul invata prin joc diverse chestii despre natura, mai altoiesti cateva notiuni luate din niste manuale si iaca un adult. Daca ii lasi mostenire ferma, OK, dar altfel nu. Mi se pare ca homeschoolingul nu te pregateste pentru viata noastra urbana, cu munca de birou sau cu publicul, ci numai pentru o munca in singuratate, in natura... Sau, cum a pomenit Pisigri, familia aia de romani care calatoreau mult... No, insa in calatoriile alea nu-s oamenii chiar izolati, mai fac cunostinta cu alti oameni, nu e ca in cazul in care tii copilul in acelasi mediu, familiar lui. Adica pot admite ca is cazuri in care sustragerea din sistemul scolar poate sa creeze indivizi interesanti si faini, dar nu in conditiile noastre de viata - in oras, la joburi cu ore fixe etc.
Io recunosc ca am fost obiect de bullying de cateva ori, am suferit cumplit, dar n-a fost o hartuire intensa, ci numai ciupituri, ca la orice tocilar care se respecta. Dupa ce colegii si-au dat seama ca au nevoie de mine au incetat (e bun si un tocilar la clasa omului, de la cine se copiaza teme, aaa?). Si-acum ma mai intalnesc prin parc cu o profa din liceu (are plod mai mic decat mine) si-si aduce aminte cum m-a prins de 4 ori in aceeasi ora trimitand biletele la colegii neajutorati
No, nici eu n-as da chestia asta - sentimentul de echipa, cu buni si cu rai, rasul in gasca etc. pentru frecusurile care au existat. Da, am avut si profi inchisi la minte, chiar am dus razboaie cu ei, dar asta e inerent in orice colectiv. Intrucat scoala e o reflectare a societatii noastre, temperata intrucatva de regulamentele scolare (dar nu prea tare), a nu-i duce la scoala mi se pare o lipsa de pregatire pentru viata sociale. Tocmai, ca le dam cu lingurita bucatele din societatea in care traim. Si, dandu-le cu lingurita, cred ca ii invatam cum sa interactioneze cu ea, cum sa se raporteze, asa incat atunci cand vor disparea regulamentele si vor ajunge in jungla sa aiba o oarecare pregatire. Stiu ca le sacrificam bucati din suflet, dar nu vad cum as putea sa le pastrez sufletul intreg, asa cum e, in lumea in care traim si din care eu una nu vad cum as putea evada.
Si pana la urma school was fun, pe bune, eu chiar sufeream in vacante ca nu ma mai vad cu colegii. O spune un om care a trecut printr-un liceu de fitze, de pitzipoance si cu cocalari. Dar trebuie sa inveti sa traiesti si cu asta, nu?
Dixi!
CRISTIAN (7.03.2009)
olishka spune:
Salutare!!! (vroiam sa zic buna dimineata, dar m-am razgandit
cand am vazut cat este ceasul
)
Ilinca si eu am avut niste vise asta noapte
Mai intai am avut un cosmar cu niste furnici care ne mancau pe toti la rand. Apoi spre dimineata am visat ca-l daduse nevasta afara pe ginecologul meu si l-am cazat la noi, in camera lui bebe. Si eram asa de fericita si de relaxata
Tot mergeam la el si-i ziceam ca madoare acolo, acolo, ca daca este normal si tot asa...M-am amuzat tare cand m-am trezit ![]()
Pisik si mie imi pare rau ca nu ne-am vazut ieri mai mult, dar in nici un caz nu ne-am suparat. Am fost sus de am mancat, iar apoi n-am mai auzit telefonul (facuse David si un caca intre timp si pana l-am schimbat a zburat tot timpul
) Va asteptam cu drag la noi 
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
26+
Monnvas spune:
Alexandra, distractie faina dupa-amiaza!
Si eu, profitand ca musiu doarme la bunici, am dormit pana la 9

dup-aia parca ma simteam vinovata.
Tufete mai initiate in ale otitelor/antibioticelor: la cat timp dupa antibiotic i-ati dus la gradi? El ar trebui sa ia pana marti (7 zile). Daca e ok si nu mai acuza dureri pot oare sa il duc la gradi miercuri? Dr. mi-a zis sa-l tin acasa toata saptamana, dar mi-a marturisit ca ea nu e prea mare fan gradinita si ca prefera varianta bunicilor, bazandu-se pe experienta proprie (ei nu prea i-a placut la gradi).
CRISTIAN (7.03.2009)