Precizare importanta CIC 1 - CIC 2 - >(3)
Raspunsuri - Pagina 8
marius spune:
OG 111/2010
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
julietta spune:
pt nanica: te poti intoarce si cu doua zile inainte ca bebe sa faca un an si vei primi stimulentul, pe care il plateste statul, dar nu prin angajator, ci tot prin intermediul ANPS, de unde ai luat si indemnizatia de crestere a copilului. Stimulentul il vei primi pe card odata cu alocatia de crestere a copilului, in jur de 15-20 ale lunii
Alice_Elena spune:
Buna ziua!
Am inteles eu bine? Daca treci din CiC1 in CIC2, trebuie facuta cerere de revenire la munca si in aceeasi zi una de suspendare a contractului pe perioada celui de-al doilea concediu?
Anexa2 se completeaza tot de angajator? Chiar daca veniturile pe ultimele luni sunt din Indemnizatie?
Doamna de la RU nu era sigura nici ea. a zis ca aprofundeaza problema si ma anunta, dar m-ar ajuta o parere de la voi.
Multu!
marius spune:
Da pentru ambele intrebari.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Elfica spune:
Rog ajutor! Nasc inainte ca bebe 1 sa implineasca 2 ani, deci trec dintr-un CIC in altul. Care e varianta optima pentru mine?
1. Sa imi depun dosarul cu 60 de zile inainte ca bebe 1 sa implineasca doi ani pentru a primi aceeasi suma ca indemnizatie ca si pana acum si pentru a avea continuitate, adica indemnizatia sa vina in continuare, fara nicio pauza?
2. In caz contrar, daca depun dosarul cu mai putin de 60 de zile inainte de implinirea a doi ani de la nasterea primului copil, am inteles bine ca iau doar 75% din actuala indemnizatie si voi avea si pauza cateva luni dupa ce depun dosarul pentru CIC2?
3. Imi poate indica cineva actele necesare pentru dosar? Si cum fac, le depun pe toate acum, urmand ca dupa ce se naste bebe2 sa depun si certificatul lui de nastere la dosar?
Multumesc mult de tot!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
30 +
roxi-toxi spune:
buna ziua
am si eu o intrebare
situatia e asa: am ramas pe cic in iunie 2011, iar 2 luni mai tarziu mi-au incheiat contractul de munca pe motiv ca mi s-a desfiintat postul (momentan sunt in litigiu cu firma pe chestia asta).daca sunt insarcinata acum si nasc la implinirea celor 2 ani ai primului copil,beneficiez de cic 2? adica eu practic sunt somera cand ar trebui sa nasc si am inteles ca pentru cic 2 trebuie sa fac dosar ca si pt primul si eu nu am de unde sa obtin acordul angajatorului pentru acest al doilea concediu.
se poate cumva prin somaj sa obtin acest drept? repet, daca sunt insarcinata, ar trebui sa nasc exact cand se termina cic 1 adica la sfarsit de aprilie.
astept un raspuns cu nerabdare.multumesc
eumada spune:
Perioada de CIC1 constituie stagiu pentru perioada de CIC2......din somaj poti intra in CIC,perioada de stagiu fiind asigurata de somaj+perioada anterioara de CIC1.La fel,in functie de venituri,poate intra sotul in crestere copil.
Mai precis o sa te indrume Marius.(detalii)
Momentan insa optiunile sunt cele prezentate de mine.