Precizare importanta CIC 1 - CIC 2 - >(3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intrucat nu mai locuiesti in Romania nu mai indeplinesti conditiile de acordare - una din conditii fiind ca persoana asigurata sa domicilieze efectiv in Romania

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julietta spune:

Am si eu doua intrebari:

1. Daca mi s-a terminat CIC1 pe 29 iulie (vineri) si ma intorc imediat la serviciu (luni, 1 august) dupa care intru in concediu prenatal (intrucat urmeaza sa nasc pana pe 10 august, fiind acum in saptamana 39), cum se calculeaza prenatalul: 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni, adica din indemnizatia pe care am luat-o pt bebe1? Adica, baza de calcul pt concediul prenatal o constituie indemnizatia de crestere a copilului incasata pe ultimele 6 luni?

2. Pot sa imi iau cateva zile de prenatal si restul de 120 de zile, sa zicem, dupa nasterea lui bebe2?

Mergi la inceput

Draga Marius, poti sa-mi raspunzi si mie la intrebarea referitoare la baza de calcul a concediului de maternitate in situatia in care veniturile pt cele 6 luni sunt constituite exclusiv din indemnizatie de crestere a copilului? Te intreb pe tine pt ca am citit pe un alt forum ca i-ai raspuns unei fete ca, daca a fost in aceasta situatie ca a mea, se ia ca baza de calcul salariul minim pe economie pt lunile in care a luat indemnizatie. Deci, cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Marius, tot am citit topicul sperand sa regasesc situatia mea la altcineva dar nu reusesc sa gasesc.
Situatia mea e urmatoarea:
CIC 1 se termina pe 14 noiembrie 2011
Bebe 2 se naste probail pe 27 oct 2011, dar nu mai tarziu de 10 noiembrie deci cu minumum 4 zile inaite sa se termine CIC1, dar cel mai probabil mai devreme

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Trebuie sa iau cele 42 zile de concediu
2. Daca da , iau numai cate raman pana la 42( adica sa zicem 4 zile sunt in cic apoi continui cu 38 de postnatal)

Multumesc mult .

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu trebuie sa iei. Poti sa iti faci dosarul direct pt CIC 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu trebuie sa iei. Poti sa iti faci dosarul direct pt CIC 2

Multumesc mult.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

Buna Nilufera, am fost anuntata pe adresa mea de e-mail de administratorii site-ului ca am primit un mesaj de la tine pe care-l pot citi la subiectul intitulat "info", dar nu stiu cum sa ajung la el, asa ca daca citesti aici, spune-mi te rog cum pot citi mesajul tau. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rjasmine spune:

Pe scurt, va rog sa-mi raspunda cineva, o mamica care s-a confruntat recent cu aceeasi situatie, cum se procedeaza exact in cazul in care, trebuie sa intru din CIC 1 in CIC 2, fara intrerupere ( bebe2 nascut in CIC1):
1. se face o noua documentatie, la fel ca pentru bebe1; cum e de preferat sa fie depusa, inainte cu doua luni de a se incheia CIC1, timp in care eu incasez indemnizatia in mod obisnuit, dupa care intru pe indemnizatie bebe 2; adica as incerca sa nu mai stam pe uscat 2 luni, cat dureaza aprobarea dosarului.Care este cuantumul exact a celei de a doua indemnizatie?
2. trebuie sa solicit HR suspendare CIC 1? Dar atunci nu mi se suspenda si indemnizatia si va trebui sa astept doua luni aprobarea dosarului pentru bebe 2

Nu ma trimiteti sa citesc cele 22 pagini, pentru ca cele doua pitici imi mananca tot timpul.

Va sunt recunoscatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

sal.pls daca poate cineva sa ma ajute cu cateva raspunsuri. am mai citit din urma dar nu prea am timp si sunt cam panicata

cic 1 se termina in 25 noiembrie 2011. bb2 se va naste in aprilie 2012, am o sarcina cu risc crescut de avort deci nu o sa pot sa lucrez. firma unde lucrez a facut reduceri mari de personal si pe toate colegele care s-au intors din cic le-a dat pe somaj.

intrebari:
1.sunt cumva protejata de vreo lege, avand in vedere ca astept bb? sau pot fi si eu trimisa din cic pe somaj?
2.ar trebui sa anunt la firma de bb2 inainte sa mi se termine cic1, adica sa depun dosarul de sarcina su risc?
3.daca raman somera o sa primesc indemnizatia minima sau se mai calculeaza din cic1?

mentionez ca toate astea nu pot sa le intreb la firma la HR deoarece politica actuala a firmei e de a scapa de cat mai multe "tinere mamici ca nu dau randamentul dorit si isi iau mereu concediu medical pt copii"

Iaiu, mami de Alex (25.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

multumesc anticipat.

Iaiu, mami de Alex (25.11.2009)

Mergi la inceput