Aspirante optimiste > 20 ani (734)
Raspunsuri - Pagina 11
MeAlex spune:
Da, Luciana, se poate sa aiba legatura. Nu se recomanda sa se faca analize in timpul cm-ului pentru ca se modifica unele analize din cauza asta.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
Monique77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Mihaela, cam asa e, nu inveti mare lucru la scoala. Luciana, vezi ce zice dr de familie si, eventual, repeta analizele peste vreo 2 luni. Moni, scuza-ma, m-am zapacit si v-am incurcat. Acum mi-am amintit, tu aveai homocisteina la limita. Da, fa MTHFR la Medlife. Mai zi-mi inca o data cum ti-a iesit APCR/Proc.GLobal. Daca asta nu-i buna, la carte zice ca ai sanse de 90% sa ai mutatie de Factor V Leiden (eu si Ylari n-o avem). Deci, mai poti face la Medlife analiza pentru depistarea mutatiei Factorului V Leiden. Alte analize pe care le mai poti face (si eu vreau sa le fac) sunt cele pentru depistarea sindromului antifosfolipidic (SAFL). Analizele necesare pentru stabilirea diagnosticului de SAFL sunt: ac. lupus anticoagulant, ac. cardiolipinici si ac. anti-beta-2-glicoproteina. Ac. cardiolipinici sunt nespecifici (sunt pozitivi si in alte afectiuni), dar ac. anti-beta-2-glicoproteina nu pot fi pozitivi decat in SAFL. Deci, un diagnostic de SAFL real, presupune analize privind ac. lupus anticoagulant si ac. anti-beta-2-glicoproteina pozitive. Atentie la ac. lupus anticoagulant, acestia pot fi influentati foarte usor de o mica infectie/inflamatie in corp (generat de o carie dentara, o infectie urinara asimptomatica eventual, nisip care coboara pe traiectul urinar si zgarie peretele, inflamandu-l). Eu am patit-o la Fundeni, am avut 3 rezultate (la diferenta unul de altul de 6 saptamani) cu ac. lupus anticoagulant pozitiv, iar a 4-a oara a fost negativ. Am vazut ca la Fundeni, daca ai ac. lupus anticoagulant pozitiv, se pune direct diagnostic de SAFL... In cazul homocisteinei – aceasta nu este foarte relevanta si nu exclude existenta MTHFR sau FVL. Am citit pe site-uri straine ca in cazul unei mutatii heterozigote, homocisteina poate avea valori normale. Deci, homocisteina nu e o analiza suficienta. [am scris foarte pe larg explicatia pentru SAFL ca poate vrea cineva sa o salveze]. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm pentru http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060 |
Alex in iunie aveam 0.8 si in octombrie 72" (asa mi-a scris)
Tratament pregatitor sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
lucianamoga spune:
citat din mesajul lui MeAlex Da, Luciana, se poate sa aiba legatura. Nu se recomanda sa se faca analize in timpul cm-ului pentru ca se modifica unele analize din cauza asta. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm pentru http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060 |
Le-am facut rh-ul si hemoleucograma ieri pt ca oricum am donat pt hormoni si atunci nu m-am gandit la asta.
Monique77 spune:
citat din mesajul lui MeAlex Mihaela, cam asa e, nu inveti mare lucru la scoala. Luciana, vezi ce zice dr de familie si, eventual, repeta analizele peste vreo 2 luni. Moni, scuza-ma, m-am zapacit si v-am incurcat. Acum mi-am amintit, tu aveai homocisteina la limita. Da, fa MTHFR la Medlife. Mai zi-mi inca o data cum ti-a iesit APCR/Proc.GLobal. Daca asta nu-i buna, la carte zice ca ai sanse de 90% sa ai mutatie de Factor V Leiden (eu si Ylari n-o avem). Deci, mai poti face la Medlife analiza pentru depistarea mutatiei Factorului V Leiden. Alte analize pe care le mai poti face (si eu vreau sa le fac) sunt cele pentru depistarea sindromului antifosfolipidic (SAFL). Analizele necesare pentru stabilirea diagnosticului de SAFL sunt: ac. lupus anticoagulant, ac. cardiolipinici si ac. anti-beta-2-glicoproteina. Ac. cardiolipinici sunt nespecifici (sunt pozitivi si in alte afectiuni), dar ac. anti-beta-2-glicoproteina nu pot fi pozitivi decat in SAFL. Deci, un diagnostic de SAFL real, presupune analize privind ac. lupus anticoagulant si ac. anti-beta-2-glicoproteina pozitive. Atentie la ac. lupus anticoagulant, acestia pot fi influentati foarte usor de o mica infectie/inflamatie in corp (generat de o carie dentara, o infectie urinara asimptomatica eventual, nisip care coboara pe traiectul urinar si zgarie peretele, inflamandu-l). Eu am patit-o la Fundeni, am avut 3 rezultate (la diferenta unul de altul de 6 saptamani) cu ac. lupus anticoagulant pozitiv, iar a 4-a oara a fost negativ. Am vazut ca la Fundeni, daca ai ac. lupus anticoagulant pozitiv, se pune direct diagnostic de SAFL... In cazul homocisteinei – aceasta nu este foarte relevanta si nu exclude existenta MTHFR sau FVL. Am citit pe site-uri straine ca in cazul unei mutatii heterozigote, homocisteina poate avea valori normale. Deci, homocisteina nu e o analiza suficienta. [am scris foarte pe larg explicatia pentru SAFL ca poate vrea cineva sa o salveze]. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm pentru http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060 |
cam cat costa V Leiden asta?
sindrom antifosfolipidic mi-a iesit prima data nasol, urmatoarele doua dati negativ
adica asa: iunie: APTT - 32"
august: SAFL - 38"
octombrie: APS - negativ
asta e ce mi-a scris ea de fiecare data
am inteles ca intr-adevar pentru un rezultat concret este nevoie de 3 rezultate negative la rand pentru sindrom antifosfolipidic si ca da, e influentat de orice infectie minora din corp
Tratament pregatitor sarcina: Femibion1 1/zi, MagneB6 (470 mg) 2/zi, Q10 (120 mg) 1/zi si Vitamina E forte (120 mg) - primele 10 zile din CM, Aspenter (75 mg) 1/zi, Vitamina C (120 mg) 1/zi, Acid folic (5 mg) - 1/zi
Monique77 spune:
mutatiile mpot sa le fac si pe perioada cilcului? adica nu influenteaza rezultatul?
trebuie sa fiu nemancata inainte de analizele astea?
alex te-am prins acum si daca mi-ai dat un deget, ti-am luat toata mana
Mihaelafalt spune:
Fetelor da vad ca voi mergeti des la Fundeni, da eu daca vin in decembrie oare cand ma mai cheama, ca daca trebuie sa merg des nu stiu ce sa zic, da mai bine sper sa imi iasa bune analizele si sa nu ma mai cheme.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
Corina87 spune:
Buna fetele!!!
Deci aseara am mai facut un test de ovulatie "aproape pozitiv" astazi dimineata super pozitiv linia de control mai stearsa ca acea cu rezultatul,apoi acum am un smily face pe digital,liniutele super pozitive mai ceva ca luna trecuta,am dureri de ovar drept si surd la cel sting.L acel drept tocmai spre picior se duce.Dragoste am facut si aseara si am stat in pat dupa ca tocmai astazi dimineata a "curs" din resturile de gigei.Vedem daca prindem si astazi seara sa "intocmim contarctul"
O zi buna, fug dupa Eric la gradinita apoi munca si shopping.
Sufletelul meu.Eric 28/09/2007
trying to conceive
MeAlex spune:
Moni, nu e bine sa le faci in timpul menstruatiei ca pot fi influentate.
Cum spuneam, la Fundeni nu se fac toate analizele pe baza carora se pune diagnostic de SAFL
APS e o alta denumire pentru lupus anticoagulant (sau ac. lupus anticoagulant) si a fost OK. Doar ca nu e suficienta analiza.
APTT e altceva, se numeste Timp de tromboplastina partial activata si nu are treaba strict cu SAFL (e un timp de coagulare a sangelui).
Ceva interesant legat de SAFL, chiar ma gandeam ca se pot face mai putine analize, din moment ce una este cea specifica si daca o ai, te-ai scos:
Obtinerea unor valori crescute anti-#946;2GlicoProteina (la cel putin 2 determinari efectuate la un interval de 12 saptamani) la pacienti cu tablou clinic sugestiv sustine diagnosticul de sindrom antifosfolipidic, chiar daca s-au obtinut rezultate negative pentru anticoagulantul lupic si anticorpii anti-cardiolipinici.
Nu stiu cat costa analizele, verifica pe site-ul lor.
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm
pentru
MeAlex spune:
Mihaela, eu m-am bucurat cand am aflat de trombofilie pentru ca descoperisem cauza si stiam cu ce am de-a face...Daca iti iese ceva, iti da tratament si teoretic ar trebui sa vii la control la 2 luni, dar poti ramane gravida intre timp. Multe fete nu revin la control...oricum nu e ceva batut in cuie.
Eu am mers ultima data in februarie.
Corina, sa fie cu noroc!
pentru
Mihaelafalt spune:
Alex mersi.
Moni vad ca la tine nici urma de rusi deci inca sunt sanse, ce m-as bucura sa fii graviduta si sa mergi mai repede la Fundeni sa nu ma mai astepti pe mine.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.