Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (19)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Primul an de viata al bebelusului dvs. constituie o serie de etape de dezvoltare: un nou nascut este posibil sa manance conform planului realizat de pediatrul tau, insa, in cateva luni, este posbil sa fie nevoie sa te adaptezi orarului in schimbare al copilului. Cantitatea de hrana ingerata de bebelusul dvs. depinde numai de el. Hraniti-l atat cat vrea si de cate ori vrea: scurtarea mesei va poate lasa copilul infometat.

Pe masura ce stomacul bebelusului creste, orarul de masa al copilului se va normaliza si timpul dintre mese se va mari. Este posibil sa renuntati la mesele de noapte in jurul varstei de 8-9 luni (unii specialisti recomanda varsta de 1 an, insa depinde de copil si, bineinteles, si de cat de mult va doriti sa va reveniti cu somnul). Intarcarea de noapte va trebui luata in considerare in cazul in care bebelusul este pregatit sa o faca din punct de vedere al dezvoltarii sale; altfel, puteti face totul corect si noaptea sa va treziti, totusi, sa va alimentati copilul. Dar puteti incerca sa-l hraniti mai des in orele ce preced momentul culcarii, precum si de-a lungul zilei, oferindu-i o ultima masa chiar inainte ca dvs. insiva sa mergeti la culcare sau crescand aportul cantitativ si nutritiv al hranirilor diurne.

Cercetarile au scos la iveala faptul ca bebelusii vor manca cu pana la 25% mai mult in cadrul unei mese in cazul in care nu sunt distrasi de lucruri care se intampla in jurul lor. Hraniti-va, deci, bebelusul intr-o camera linistita unde nu se intampla nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Cum afecteaza televizorul psihicul copiilor
In cazul micilor telespectatori, s-a demonstrat ca privitul prea mult la televizor le afecteaza dezvoltarea
Fura mult din timpul pretios pe care micutii l-ar putea petrece interactionand cu unul dintre parinti si cu mediul inconjurator
Au fost descoperite legaturi intre privitul la televizor si tulburarile ulterioare de atentie in cazul copiilor
Copiii sub 2 ani rareori inteleg continutul unei emisiuni tv, facand des confuzii intre realitate si fictiune
Privitul la televizor poate crea dependenta – cu cat mai mult se uita, cu atat vor vrea mai mult in fata televizorului! Privitul zilnic poate deveni un obicei!
Copiii care privesc la televizor in primii ani de viata sunt predispusi la un risc mai mare de a deveni obezi, de a se integra mai greu in societate si de a avea un comportament agresiv.
Cand televizorul este pornit, chiar daca copilul nu priveste, ii distrage atentia de la a-si duce la bun sfarsit activitatile pe care le intreprinde.

Filmele promovate pentru copiii cu varsta sub 2 ani


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:


Introducerea solidelor – momentul potrivit pentru inceperea diversificarii



Introducerea solidelor

Cand este momentul potrivit pentru inceperea diversificarii?

Introducerea solidelor – un subiect controversat in multe familii. La ce varsta este recomandat a se reduce aportul de lapte matern sau formula si introducerea cerealelor si a altor mancaruri specifice varstei de 4-6 luni? Care sunt semnele care ne indica ca bebelusul e pregatit pentru introducerea solidelor? Si care este cea mai buna modalitate de a le introduce in meniul copilului?

Cand sa incepi?

In anii 60 parintii introduceau cerealele in meniul bebelusilor inca din saptamana 2-3 de viata. In decursul anilor, varsta recomandata pentru inceperea diversificarii a fost avansata cu 2 luni, apoi cu 4 luni, iar acum, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) s-a decis asupra varstei de 6 luni ca ideala pentru introducerea solidelor. Daca bebelusul este alaptat exclusiv, majoritatea pediatrilor recomanda parintilor sa astepte varsta de 6 luni pentru introducerea alimentelor. Laptele matern furnizeaza toti nutrientii si toate vitaminele necesare pentru cresterea bebelusului. Varsta la care se face diversificarea depinde de multe lucruri din dezvoltarea bebelusului, lucruri care sunt unice cu fiecare copil in parte, asa ca cel mai bine este sa ceri parerea pediatrului inainte de a lua o decizie.

Cum stii daca bebelusul e pregatit?

Asa cum o sa vezi pe parcurs, cheia intelegerii si cunoasterii puiului tau este chiar privindu-l pe el si reactiile lui. Exista multe semne si pietre de hotar in comportamentul bebelusului care iti indica faptul ca este pregatit sa treaca la etapa urmatoare: solidele. Unele dintre ele includ:
isi tine capul singurel si poate sta in sezut sprijinit
absenta reflexului de extruziune (reflexul natural care face ca bebelusii sa impinga afara din gurita orice obiect strain)
o greutate de minim 6 kg
aparitia miscarilor de mestecare la nivel bucal
este interesat de mancarea parintilor

Acest lucru nu inseamna ca daca bebelusul a realizat unul din obiectivele de mai sus este pregatit pentru introducerea solidelor in meniul sau, dar nici ca este neaparat nevoie sa bifeze toate aceste achizitii pentru a incepe diversificarea. Unii bebelusi care s-au nascut cu o greutate mare pot atinge 6 kg in primele doua luni de viata, dar probabil ca nu pot sta in sezut nici macar sprijiniti. Alti bebelusi, care stau deja in sezut, nu pot inca mesteca. Altii vor vrea sa ajunga la farfuria parintilor si stiu deja sa mestece, dar pot fi slabuti, cantarind doar 4.5 – 5 kg. Numai impreuna cu pediatrul copilului puteti cantari progresele realizate de acesta si decide momentul potrivit pentru introducerea solidelor.

Cum introducem solidele?

Cand introducem solidele, putem incepe usor cu cereale adaptate varstei bebelusului amestecate cu lapte matern sau formula. Majoritatea pediatrilor recomanda cerealele de orez intrucat prezinta cel mai mic risc de declansare a alergiilor (nu contin gluten). Odata ce s-a deprins cu masa de cereale, putem introduce legumele, in special radacinoasele (morcov, patrunjel, pastarnac, telina) la care adaugam dovlecel, rosie, etc. Sunt preferate legumele pentru a nu deprinde sugarul cu gustul dulce; ulterior, putem adauga meniului si fructele. Atunci cand se introduce un nou aliment trebuie avut in vedere ca nu vom adauga meniului bebelusului mai mult de 1 fruct/ leguma noua pe saptamana, pentru a fi capabili sa observam imediat ce mancare place bebelusului si ce-i displace, dar mai ales pentru a detecta rapid eventualele reactii alergice la unul din alimentele introduse.

Intotdeauna trebuie verificat cu pediatrul copilului starea de sanatate a sugarului pe parcursul diversificarii, insa mai presus de toate, trebuie sa ne pastram calmul si rabdarea. Amintiti-va ca tot acest proces al mancarii este un lucru cat se poate de nou pentru bebelusul dvs. si ca reprezinta o experienta din care au de invatat atat mama, cat si copilul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Dado, bine ai revenit! Si noi am facut Prevenarul, este vaccinul impotriva pneumococului. Mult succes cu manduca, ca-i boala tare grea pe-aici.

Gliana, multa sanatate mamei tale!

cristelle, ma bucur sa mai citesc despre voi si ca sunteti bine si Vlad mananca asa de bine.

mamutz, ce de bunatati stii sa faci!!! Se vede ca-ti place sa gatesti. Multumim pt. informatii

Colacel de la Swimava am comandat si eu azi. Lui Eric ii e cam frica de apa, sper sa rezolve colacelul problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dado spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Parul cade intr-o veselie, noroc ca are de unde, dar ma dispera firele de par peste tot, nu le suport, nu prididesc de dat cu aspiratorul, mi l-as aspira direct din cap.

Dado si eu ziceam acelasi lucru cu degetele, dar il mai tii acum, roade tot ce prinde, jucarele, pumnisori, degetele, suzeta si daca nu are nimic la indemana suge buza de jos. Cand am facut botezeul la 7 saptamani avea o vanataie pe manuta pt ca s-a intors pe burtica si asa cu foc a supt dintr-o manuta ca a ramas semn. Si evident ca si degetele noastre sunt f interesante, ar musca din ele dar cine il lasa, in schimb le trage de zici ca schimba vitezele la masina.
Anda eu nu am vazut linkul cu activitati.


Mami fericita de Petru Nectarie (30.06.2011)


Mamutz Pe mine cel mai tare ma enerveaza la par e faptul ca il gasesc dimineata pe perna si prin tot patul. :(
Legat de supt cam asa face si Iarina. Daca ii scot degetelele din gura isi suge buza. :)
Linkul cu activitati este: http://www.activitaticopii.ro/activitati_varste.html (uita-te si pe forumul site-ului.. gasesti si acolo cateva idei).
Imi place tare mult parul lui Petru. A mea e aproape cheliuta. :)

Mami de Iarina (01.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dado spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulusor77

Dado, bine ai revenit! Si noi am facut Prevenarul, este vaccinul impotriva pneumococului. Mult succes cu manduca, ca-i boala tare grea pe-aici.

Colacel de la Swimava am comandat si eu azi. Lui Eric ii e cam frica de apa, sper sa rezolve colacelul problema asta.

lulusor77
mami fericita de Eric (10.08.2011)


lulusor77 Legat de Prevenar ai facut o singura doza? La ce varsta? Se gaseste in farmacii? Ai idee cat costa?
Colacelul l-ai luat de la swimava? Intreb pentru ca au pus fetele mai demult un link cu colacei care costau vreo 50 lei (nu 100 ca cei de la swimava).
Legat de manduca imi doresc din tot sufletul sa fie rezolvarea problemelor noastre.

Mamica de Iarina (01.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Salut fetele mele. Am intrat putin sa va salut, noi suntem la sora mea. Anaemi scuze iubita, dar mesajul meu de ziua ta este in capitolul 18. Nu am stiut ca s a deschis capitol nou. Iti urez inca o data la multi ani, multa sanatate si putere sa ti cresti puiutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Va multumesc mult pt urarile de sanatate, are nevoie de sanatate ea, iar eu de mama pt ca este singura care ma mai ajutaaa
Azi am iesit o ora afara , la Sv este soare si nu bate vantul.
Mamutz multumim ca ai postat diverse informatii, am ras cu sotul si de povestea cu fetita in noapte cand s-a nascut fratiorul.
Nu prea am chef de multe, sunt apatica asa cumva.
Am invitat sambata pe duhovnicul nostru sa mai povestim cu el, apoi sa mergem sa-l impartasim pe Eric pt ca nu vreau sa merg duminica, e prea multa lume iar preotul ne primeste oricand.
Eric nu a iesit cu scaunul nici ieri nici azi inca, el iese zilnic....mai astept
Ma interesez de un medic homeopat, am hot sa mergem cu el dar si pt noi la un homeopat, Deocamdata pt consultatie si am gasit 3 medici in zona, 2 in Sv si unul la aprox 30 km de Sv.
Vaccinul care i l-a facut in manuta si de care nici nu ne-a intrebat daca vrem sau nu....acum abia coace si are asa o coaja...deci la 2 luni si 3 sapt.... La voi tot asa??? Eu m-am speriat putin..
M a duc sa-i dau papa acum.
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dado

Citat:
citat din mesajul lui lulusor77

Dado, bine ai revenit! Si noi am facut Prevenarul, este vaccinul impotriva pneumococului. Mult succes cu manduca, ca-i boala tare grea pe-aici.

Colacel de la Swimava am comandat si eu azi. Lui Eric ii e cam frica de apa, sper sa rezolve colacelul problema asta.




lulusor77 Legat de Prevenar ai facut o singura doza? La ce varsta? Se gaseste in farmacii? Ai idee cat costa?
Colacelul l-ai luat de la swimava? Intreb pentru ca au pus fetele mai demult un link cu colacei care costau vreo 50 lei (nu 100 ca cei de la swimava).
Legat de manduca imi doresc din tot sufletul sa fie rezolvarea problemelor noastre.

Mamica de Iarina (01.08.2011)


Nu stiu sa-ti raspund daca se gaseste sau nu in farmacii si cat costa. Noi locuim in germania si aici e gratuit. Am facut o singura doza la varsta de 3 luni, iar Eric a reactionat bine, a plans doar un pic si n-a facut febra, in schimb a dormit toata ziua.
Legat de colacei, cred ca asta e link-ul: http://colaceibebe.webs.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dado spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulusor77

Nu stiu sa-ti raspund daca se gaseste sau nu in farmacii si cat costa. Noi locuim in germania si aici e gratuit. Am facut o singura doza la varsta de 3 luni, iar Eric a reactionat bine, a plans doar un pic si n-a facut febra, in schimb a dormit toata ziua.
Legat de colacei, cred ca asta e link-ul: http://colaceibebe.webs.com/

lulusor77
mami fericita de Eric (10.08.2011)


Multumesc frumos de raspuns!

Mami de Iarina (01.08.2011)

Mergi la inceput