Clasa I * 2011 - 2012 * [12]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Allinta, alea cu FB sunt dictari in toata regula, date in clasa , pe caietul de teme. Ma rog, impropriu spus de teme, pentru ca de multe ori scriu si in clasa pe el.Acasa trebuie sa transcrie dictarea, plus tema o pagina. De aia spuneam ca e greut, aia e dictare si media pe doua saptamani se trece in catalog.
De romana se plang si la noi in special,de dictarile astea. Linia de dialog si semnul intrebarii la i le-au invatat . sau la N? nu stiu, una din astea doua, sunt doua fete in abecedar vb la telefon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Allinta, daca poti sa stai tu cu ea, cred ca ai luat decizia corecta.
Noi la limba romana am ajuns la litera e mic de mana.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

La mate noi suntem doar la cifre si nu au trecuta la adunari. Am facut acasa exercitii de genul asta din culegere si nu i se par grele.
La germana dau dictare doar din literele invatate. Mi se pare complicat cu bulinele alea. Dictare se da dupa fiecare litera invatata, se numara greselile si sa va face la un moment dat o medie.
Imi zicea micuta mea ca i-a invatat despre punct, semnul exclamarii si semnul intrebarii, dar nu au lectie speciala in manual referitoare la semnele de punctuatie.
Flaviutza, pentru o singura greseala la mate sa-i dea bine? Am vazut ce a gresit fetita ta dar la noi am vazut ca fiecare subiect e punctat cu un numar de puncte si fiecare greseala taxata cu 1-2 puncte, dar nu cred ca o singura greseala ar face diferenta de la FB la B. Mi se pare cam exagerat. Daca le gresea pe toate cat primea -FB? Adica testul ala era test de nota 7 sau 8? Sa fim seriosi. Cred ca streseaza foarte tare copiii daca e exagerat de exigenta.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Flaviutza, parintii au dreptate sa se planga. Ce rost are sa ii supra solicite ? Se poate invata si fara atata corvoada. Dictari peste dictari, cand ei de abia incep sa se obisnuiasca cu scrisul. In clasa a II a ce va fa mai fi, oare ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Lora, am luat hotararea sa stau cu ea, pt binele ei.
M-am uitat pe culegerea de matematica, unde lucreaza numai cu invatatoarea in clasa si a facut corect totul. La after, nesupraveghind-o nimeni, copia de la altii sau ii ruga pe cei mari sa ii faca tema. Pedagoga insasi ii indemna pe cei mici sa se duca la cei mari sa ii ajute la teme. Nu m-am asteptat la asta.
Dar fii-mea e tare fericita ca ma ocup eu de ea.

allinta

Mergi la inceput

Nici la noi nu au ajuns la adunari, ci la < , > , =

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Nu, Antoemma, poate am gresit eu cand am tastat , .A fost prea indulgenta, i-a dat FB, nici macar FB cu minus la testarea asta. a gresit un singur subpunct din 4 la problema numarul 8 . Eu i-as fi dat FB cu minus, dar ea a iertat-o, dar data viitoare probabil FB cu minus o paste.

Chiar nu inteleg, zau cum a putut gresi, nici ea nu intelege.Face exercitii mult mai grele, de fapt sincera sa fiu si acasa mi-a mai gresit la din astea usoare, nu-i atenta.unde trebuie sa gandeasca mult si bine, nu greseste.

Allinta esti o fericita ca poti sta cu ea.Bine si eu sunt semi-fericita, la 17 sunt langa ea acasa. Teme chiar nu are grele, dar deloc, pagini de scris la romana si exercitii usurele la mate, le face singura, eu verific doar .Bine, ma mai trezesc cu cate o pagina in plus,la mate ,evident,ca la romana nici o litera in plus, pe caietul cu tema ,de descompuneri si exercitii compuse de ea dupa cum o taie imaginatia, poate gasesc maine sa va pozez, va prapaditi de ras...dar asta e, face temele singura ...

Ce are in plus fata de ce am vazut sunt caietele de suplimentar, in care lucram la greu, le prezinta saptamanal la scoala, vrea sa vada ce lucram noi, cu ei acasa.

Nu a trecut la adunari nici fi-mea. La litere e pe la I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Am avut o saptamana ...bine ca a trecut!
L-a facut pe i si I, probabil va urma o mica recapitulare iar la mate au ajuns la 9, fara adunari si scaderi, oficial, pe caiete...au facut insa descompuneri si mai mic, mai mare...zice Doamna ca nu vor fi probleme la mate, cel putin deocamdata.
Dictari da si Radu, insa doar din literele invatate (litere, silabe, cuvinte)poate noua ni se par grele dar pana la urma asta, au invatat literele respective si trebuie sa invete sa scrie si cuvintele...o vor face cu totii, nu-i bai. Al meu, desi stie foarte bine sa citeasca si cunoaste perfect literele de tipar, nu le stie pe cele de mana insa vad ca se descurca bine. Ei pe langa dictare fac si transcriere...asta i se pare mai usoara, normal. Are deja teme care implica folosirea calculatorului, spre marea lui incantare, isi face fise la fiecare litera, a invatat deja sa "lucreze" putin in Word...
Caietele pozate pe aici arata foarte frumos, felcitari proprietarilor de drept! Nici Ale noastre nu-s uratele, mai ales ca poate folosi stiloul "minune" asa ca nu avem pete sau stersaturi vizibile.
Suplimentar...zilele astea a fost un miracol ca am reusit sa ii verificam temele.Asa ca nimic, poate in weekend sa avem ceva timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

noi am ajuns abia la N si la mate la 6; fac dictari zilnic, scurte asa si la subiect , iar la mate pe langa descompuneri exercitiile de genul 1+ casuta = 6.
mi se pare totul inca light.

Weekend frumos si odihnitor tuturor

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

La noi dictarile sunt aproape zilnice si au maxim-da maxim 2-3 randuri. Tema pentru acasa nu depaseste 4-5 randuri la limba romana.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput