Clasa I * 2011 - 2012 * [12]
Raspunsuri - Pagina 16
DidiAlex spune:
mai..dar voi nu ati obosit dupa astea trei luni ?
ce presiune simt copii la sclaa 1 dupa 2,3,4 clasa.. adio ca e prea mult stress si claceaza..cei mai multi dintre ei ..pacat.
Doamne..Manuela ce stress cu poezia aia..al mei nu au invatata inca vreo poezie..mai mare de 4 randuri..asta cu mine..acu niste cantecele..raman de rasu lumii.
Acu voi ca maturi cum analizati stressul asta..sau nu mai e timp ca vine oricum tavalugu?!
szivarvany spune:
nici noi nu stem cu poeziile si ma bucur ca nici la gradi nici la scoala nu le cer, pt mine sunt obositoare
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
flaviutza spune:
Mamic de Giulik, dar tu cand ai vrea sa apuci sa faci, nu sta pana la 18 la after? pai a mea daca ai tine-o pana la 18 fara somn, in scoala, la diverse activitati ar claca in mod sigur. Ea vine la 11 30 de la scoala, hai 4 ore de joaca , hai un extra, ramane timp suficient, e alta mancare de peste.
ioanaiub spune:
la David in clasa sunt copii care nu recunosc literele invatate, care nu cunosc vecinii numerelor si altele . cu ei invatatoarea a zis ca va lucra mai mult si i-a rugat pe parinti sa lucreze si ei acasa. cei care raman la after a zis ca nu mai trebuie sa lucreze acasa, ca face ea cu ei la scoala. acum eu nu ma culc pe-o ureche si il mai pun acasa sa mai citeasca din abecedar, ii mai dau cate o dictare si mai facem fise la matematica, dar nu in fiecare zi, doar cand avem timp
szivarvany spune:
nu, io`s la servici pana la 18 si ajung pe la 18,30 acasa.
Giulik sta pana la 15 la after, deci 2 ore practic cu doamna.
apoi are cate o ora pauza, dupa care inafara de marti serveste ce si-a ales (si ce ma ruineaza pe mine complet)
deci ne vedem practic la 18,30 acasa
iar de culcat, cu mare mandrie anunt, la 20,30 nu credeam in asa minuni pana nu ni se intamplara noua
doamna e f multumita de ea, insa cand va citesc ma apuca frasu` iar si iar si macar in weekend ar trebui sa facem si noi cate ceva mai serios ...
_
Ubi spune:
Eu am senzatia ca parca mergem prea lent citind ce scrie flaviuta.
La romana sunt la litera I si le da dictare scurta de 2-3 randuri sau transcriere dupa un text cu litere de tipar. In nici un caz semne de punctuatie.
Iar la mate au facut cifra 10 si atat. Fara adunari, scaderi...nu stim de descazut si scazator.
mina spune:
Imi zice fi-miu azi dimineata: mami, azi am una dintre cele mai grele vineri din viata mea!
Ma spariu corespunzator, ca agenda mea de mamica ocupata nu includea nici un eveniment deosebit azi, si cer detalii: pai de ce?
Pai sa-ti spun:
- azi am sport si dau proba de control
- am desen care NU-MI PLACE fiindca pictam, nu desenam si eu nu-s bun la pictura, sunt bun la desen
- am multe de carat la scoala si trebuie tot timpul sa fac ordine in ghiozdan ca nu-mi incape in banca.
Nu stiu ce sa ma mai fac cu frustrarea asta a lui ca nu-i place ora de desen (mai ales ca, tehnic vorbind, are dreptate, e ora de pictura...). Ma gandesc sa vorbesc cu dna daca e ok sa-si faca schite in creion inainte de a colora cu acuarele. Sunt un pic frustrata ca-si face atatea probleme pentru o ora care majoritatii copiilor le place fara comentarii, dar trebuie sa gasesc o solutie sa-i placa si asta, macar pana se obisnuieste cu ideea ca sunt si materii care nu-ti plac dar le studiezi, pt ca sunt obligatorii.
Si mi se pare interesant (si, iarasi, frustrant) ca trece fara probleme peste teste, dictari, evaluari, dar e stresat de proba la sport. Demn urmas al maica-sii, macar el promite sa aiba o conditie fizica mai buna decat am avut eu si poate se va descurca mai bine.
In ceea ce priveste munca in plus, eu o consider necesara doar daca temele primite de la scoala nu asigura o buna insusire a cunostintelor. Din fericire am noroc de o invatatoare rationala care se tine de programa si nu-i forteaza mai mult decat e cazul (si oricum, in clasa noastra si asa relaxata, eu sunt mama lenesilor, am fost intrebata azi cum conving copilu sa citeasca si am ridicat din umeri, ca nu puteam spune ca l-am ignorat si s-a apucat singur...eu am alte probleme, ca nu-i place desenul ).
Aici intram pe un taram usor filosofic, e bine sa pui presiune pe copil sa ia numai note mari si sa creada ca perfectiunea e necesara? Sau e bine sa ii vezi adevaratul nivel si sa iti evaluezi tintele in ceea ce-l priveste pe termen lung, astfel incat sa-si identifice fara efort drumul in viata?
Ma gandesc si ca anii astia de copilarie nu se mai intorc si ce sens are sa ii ocup tot timpul cu lectiile, cand as putea sa ii las un x% timp liber pentru joaca...
Sabina, e bine sa fii pregatita pentru cel mic. A fost o experienta traumatizanta pt ai mei cand a intrat frate-miu la scoala (mare eroare ca a fost la acelasi invatator si acelasi diriginte ca mine) si 8 ani de zile maica-mea a auzit refrenul: Da, e bun baiatul, dar nu cum a fost sora-sa.... Mai neplacut ca i-o spuneau si fratelui meu in fata si-l timorau, oricum el era un tip mai emotiv.
Daria, bravo pentru cum a trecut peste faptul ca a ras cineva de ea. Astept si eu cu emotie, presimt ca nu va fi la fel de simplu.....
Fratilor, a venit si ziua mult asteptata: renunta fi-miu singur la activitatile suplimentare! De unde la inceput facea tot ce prindea (dansuri de doua feluri, creatie, arte martiale, actorie si, master of all, tenis), l-am taiat eu de la un fel de dans, l-am pus sa aleaga intre tenis pe de o parte si arte martiale + actorie pe de alta parte si azi s-a cerut singur sa-l scot si de la celalalt dans (care se petrece sambata) ca simte ca-i prea mult. Aleluia. A ramas atelierul de creatie dar ala chiar nu deranjeaza, abia-l mai vindeca de trauma desen vs pictura.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei nu, io`s la servici pana la 18 si ajung pe la 18,30 acasa. Giulik sta pana la 15 la after, deci 2 ore practic cu doamna. apoi are cate o ora pauza, dupa care inafara de marti serveste ce si-a ales (si ce ma ruineaza pe mine complet) deci ne vedem practic la 18,30 acasa iar de culcat, cu mare mandrie anunt, la 20,30 nu credeam in asa minuni pana nu ni se intamplara noua doamna e f multumita de ea, insa cand va citesc ma apuca frasu` iar si iar si macar in weekend ar trebui sa facem si noi cate ceva mai serios ... _ Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela Si tu poti fi Mos Nicolae |
Wow, 20.30? cu sau fara somn de pranz? Noi am ajuns la marea performanta 21.30-22.00, uneori cu, uneori fara somn de pranz. Si oricum in serile de we (adica vineri seara si sambata seara) se combina cu ta-su la distractii si mai devreme de 23.00 nu apuca sa doarma......
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
szivarvany spune:
ar trebui sa vorbesti pt pictura, Mina
de ex. la orele extra de pictura, unii fac doar grafica pt ca nu le place culoarea si la asta se pricep deci asa e corect !
la sport si eu tac ... ma bucur ca fac cu prof, ii pune la exercitii care le vor prinde bine cu siguranta (atletisme) insa nu am genul sportiv de performanta in casa :( ce face ii iese pt ca isi da silinta, dar atat
_
Roxana_G spune:
Mina, asa eram si eu, ma stresau sportul si desenul, vai de mine. Alex in schimb e tare incantata de ele.
Insa cu ora de culcare, la noi s-au inrautatit lucrurile. Iar s-a ajuns spre 22, desi era 21.30 cel tarziu. Nici Alex nu merge mai devreme, dar si eu am fost mai mereu dezorganizata (a se citi, de cand cu bucataria noua mai prestez si eu ceva munca in domeniul culinar, ca sa gatesc ar fi mult de zis ).